Yeniden Doğuş

  • Konbuyu başlatan Pusarık
  • Başlangıç tarihi
  • 🍂🍃Bu çağdan etinizle, kemiğinizle nefret edeceğinize bir şeyler yapın 🍃 Güzel bir şeyler 🍃Yerdekiler ve göktekiler desin ki "Orada güzel şeyler yapan birileri var. .🍂🍃
P

Pusarık

Guest
"Devrim; yeryüzüne yalın bir bakıştır."


897370large9uq.jpg


Gözlerini alabildigine uzakları görebilmeli baktıgında.

Şehrin her bir köşesini ve her köşesinde başka bir hayata dönüşen gölgeleri fark edebilmeli. Sahici olan ne varsa ve içinde yaşamak adına bir giz taşıyan ne varsa fark edebilmelisin. Böylece zaman senin kollarında uzamalı. Bazen akrebi sımsıkı avuçlarında tutmalısın. Kimi zaman da bir yelkovanın sırtında savaşmalısın ara sokakların içinde.

Gözlerin alabildigine uzakları görebilmeli her baktıgında.

Gizli akıtılan gözyaşlarının, yarım kalmış hesabı hırslandırmalı yüregini. Soguk bir oda da, eskimiş bir yataga uzanmış ve kısık yanan bir lambaya saatler boyunca bakan bir adamın incinmişligine dikkat kesilmelisin. Onurlu bir adamın incinmişligiyle pusulanmış sokaklarda yürüyüp, ihanetin ayak izlerinde okumalısın hayatın kaypak yüzünü.
Çekip giden bir kadının geride bıraktıgı son hicaz hüzünleri özenle toplamalısın odanın içinde. Bir kristal bardagı tutuyormuşçasına özenle toplamalı ve mümkün oldugunca gözlerden uzakta tutmalısın.

Hırçın bir kuzey rüzgârı gibi esmeli bakışların kentin sokaklarında.
Bir kadının saçlarından ateşi çalmalı ve yoksul erkeklerin parmak aralarına salmalısın. Yoksul evlerin ocaklarından kaynayan yalancı tencereleri görmeli ve tahta altını yitirmiş çocuklarla yürümelisin savaş alanına. Vitrinlerden ganimet toplamalı çocuklar ve zengin korkulardan pay kapmalı gecekondu sokaklarına. Zengin düşlerden doldurmalılar kirli avuçlarına. Sen sokakların başını tutmalısın ve aynasızların sirenlerine kulak kabartmalısın.

Gözlerin alabildigine uzakları görmeli baktıgında.

Herkes el ayak çektiginde sokaklardan yüksekçe bir yere çıkmalı ve Kudüs ü izlemelisin gece yarılarında. Kayan her bir yıldıza selam durup, taş atan avuçlarını okşamalısın çocukların. Sonra Mekke den gelen bir rüzgâra yüz sürmelisin. Eski zamanlardan kalma selamlar doluşmalı koynuna.
Taşın altındaki siyah adamın iniltilerine kulak kesilmelisin ve hayat her sabah yeniden yaratıldıgında, sen yeniden ayaklarının altında kanayan yaralarını sarmalayıp yürümelisin.

Dik başlı yürüyüşlerin olmalı.
Her aşkı feda edebilecekmiş gibi duran çelik bir kalp taşıyormuş gibi asi, umarsız ve ifadesiz bakışlarla yürümelisin. Fakat hiç kimse bir yapraga gözyaşı dökebilecek olmanı anlamamalı. Güçlü ve direngen yürüyüşlerin olmalı.

Gözlerin alabildigine uzakları görmeli her baktıgında.

Bir gece kimselere fark ettirmeden kimsesizler mezarlıgına gömülen bir genç kızın cesedini görmelisin. Gözleri baglanmış bir adamın, çıglıklar gelen bir odaya adım atarken irkilmesini görmelisin. İki adımlık bir voltanın ürküten yalnızlıgına dikkat kesilmeli bakışların. Tecrit edilmiş hayatların kimselerin duyamadıgı iç çekişlerine çevirmelisin bakışlarını.

Acıyı fark etmeli gözlerin.

Bir okulun önünde utanca dönük genç kız adımlarını fark etmeli.
Fabrika önünde üç kuruşluk boyun egmeleri fark etmeli.
Hayata yalın bir bakış fırlatmalısın.
Ne varsa etrafında, şehri istila etmiş ne varsa.
Bir yaşama şahitlik etmenin yorgunluguna aldırmadan, yalın bir bakış fırlatmalısın uzak yerlere bile. Senin fark etmedigin hiçbir soguk ev kalmamalı.

Gözlerin alabildigine uzakları görmeli.

"Ve devrim; yeryüzüne yalın bir bakıştır..."


Tarık Tufan
 

Başak

YD Üyesi
 
Üyelik Tarihi
25 Ağu 2005
Mesajlar
1,488
Aldığı Beğeniler
4
Gerçekten çok güzelmiş,

İnsan oglu baktıgına hiç boş bakmamalı,

Çünkü bu dünyada hiç bir şey kolay degil.
 
Üst Alt