Yenidendogus

Yenidendogus (http://www.yenidendogus.net/forum/index.php)
-   Corbalar (http://www.yenidendogus.net/forum/corbalar/)
-   -   arabasi corbasi... (http://www.yenidendogus.net/forum/corbalar/38363-arabasi-corbasi.html)

nesligul 26.02.2011 13:05

arabasi corbasi...
 
Arabasi hamuru (2 tepsi icin)

Malzemeler:

600g un
3 litre ilik su
3 yemek kasigi tuz

Yapilisi:

Bir litre suyu 600g unla karistirin.
Suyun iki litresini 3 yemek kasigi tuzla ayri bir tencerede kaynatin ve önceki hazirlanmis karisimi ekleyin.
Ocakta 7 dakika kaynatin.
Iki tepsiyi isla ve karisimi tepsilere yayin.
Sogutulmaya birakin.


Arabasi corbasi

Malzemeler:

150g un
1/2 tavuk/hindi
1 kasik tuz
1 kasik yag
salca, biber

Yapilisi:

150g unu kavurun.
1/2 tavugu/hindiyi 1 kasik tuzla haslayin.
Haslandiktan sonra eti parcalayin.
Tavuk/hindi suyunu bir tencereye süzün.
Tavada 1 kasik yagi eritin, biraz salca ve biber ekleyin sonra tavuk/hindi suyuna ilave edin.
Tavuk/hindi parcalarini icine koyun.
Elenmis unu ayri bir kapta ilik su ile karistir ve kaynayan corbaya dökün ve karistirin.
Bu kadar.

Peki arabasi nasil yeniliyor? :)
Ilk önce hamurunu baklava seklinde kesin. Corba bir buyuk tas tan icilir, sonra bir kasik ile hamur parcasini alip corbasiyla
birlikte yutulur. Arabasinin özelligi hamurunu yutmaktir. (Sakin cignemeyin!) yoksa özelligi kalmaz.
Bu arada corbaya limonsuyu ve biberde dökmeyi unutmayiniz.

Afiyet olsun.!

http://www.kabakini.de/yemek/arabasi.jpg

dilsitan 26.02.2011 13:07

tesekkürler kardesim
sankim yozgatlisin(:

hilalumut 26.02.2011 14:01

teşekkürler ....

nesligul 26.02.2011 17:56

Tavsiye ederim..
Evet yozgatliyim dilsitan yoksa sendemi yozgatlisin? :)
Bendeki sorun hamurunu yutamiyorum :)

dilsitan 26.02.2011 23:07

evet:)
ama ben daha hic yemedim arabasi:hihi:

nesligul 27.02.2011 18:16

hehe :)
yozgatlisin ve yemedin..:)
bak diyorum cok lezzetlidir :leziz:
tadina baktinmi birakmasini bilmezsin :)

dilsitan 28.02.2011 00:03

:utangac:
ya burdaki arkdslarda bilir benim yemekle aram yoktur
corbasinida icmem
hamurunuda yiyemem:hihi:

ama yine böyle pismis hamur ve pekmezle yemek var onu biliyormusun
onu yerim:hihi:

nesligul 28.02.2011 01:44

Ay dilsitan kardesim Ne kacirdigini bilmiyosun:)
Corbasi: tavuk corbasi limonuda corbana damlattinmi ozaman tadinada baktinmi ohoo ozaman bidahada birakamazsin hem yeme probleminde kalmaz istahini acar :) hihi;)

dilsitan 28.02.2011 10:47

:hihi::hihi:
corbasi oldugunu biliyorum da
ben tavuk corbasida yemiyorumki:utang:

*zehra* 28.02.2011 13:10

dilistan yemeni tavsiye ederim güzel oluyo hamuru ewt biraz zorluyo ama bir ikden sonra çok hoşuna gidiyo ..


Saat : 10:38 |

Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1