Portal
Geri git   Yenidendogus > İslam > Hakikat Incileri
Portal Forum Kayıt ol [Yardım Masası] Forum Kuralları Üye Listesi Konularım Cevaplarım Arama Son 24 Saatteki Konular Forumları Okundu Olarak İşaretle

Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?

abi ezbere bilmiyorum,bu vesileyle inşaAllah bu ayet'leride en kısa sürede ezberlerim. ezberlediğim zaman ise buraya ezberlediğime dair tekmil veririm. Sübhan Allah sizlerden razı olsun

Seçenekler Stil
Alt 27.12.2005, 12:19   #11
keremm
Bilgili Üye

keremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: AĞRI ( İSTANBUL - İstinye)
İletiler: 1.243
Takım :
Teşekkürler: 0
12 Mesajına 14 kez Teşekkür Edildi

abi ezbere bilmiyorum,bu vesileyle inşaAllah bu ayet'leride en kısa sürede ezberlerim.
ezberlediğim zaman ise buraya ezberlediğime dair tekmil veririm.
Sübhan Allah sizlerden razı olsun
Başka alemlerle farkımız bizim

NFK.

keremm isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 27.12.2005, 12:49   #12
KAMELYAM
Yenidendogus Üyesi

İletiler: 462
Takım :
3 Mesajına 4 kez Teşekkür Edildi

Bendede esleminki gibi kurstan kalma bir alışkanlıktı yatsıdan sonra pek aksatmam okurum.

ama şimdi daha bilinçli bi şekilde okumaya devam edicem inşaALLAH..

ALLAH razı olsun...

KAMELYAM isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 27.12.2005, 13:01   #13
zeyno
Özel Üye

zeyno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Gümüşhane
İletiler: 1.742
Takım :
33 Mesajına 47 kez Teşekkür Edildi

Teklif kayda alınmıştır.Rabbim muvaffak etsin.

zeyno isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 27.12.2005, 13:05   #14
YaMusaB
Portal Yerlisi

YaMusaB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 1.722
Takım :
Teşekkürler: 3
63 Mesajına 89 kez Teşekkür Edildi

Alıntı:

Orjinal Yazarı yarali-gönül
Alıntı:

Original von YaMusaB
Allah razı olsun hayrullah abim, geçende bende hiç teklemen okumaya başladım artık... 1 senedir ezberleyememiştim...

NOT:tamam çok enaniyet yaptım yazımda ama kaç senedir ezberleyemeyince ve şimdide okuyabilince yani, ondan

benim kardes sana ögretsin Ismail abi kendisi 7 yasinda 8 e girecek
masallah ezberi kuvvetli amcam bile ögrenemedigi sureleri ve ayeleri ondan ögreniyo
cocuk bu sene ilk defa bu yasinda kadir gecesinde müezzinlik yapti
ya ben zaten okuyordum her yatsıdan sonra da... ama ezbere bilmiyordum, tesbihattan okuyordum... ama şimdi ezber var, yanımda tesbihatım olmasada okuyabiliyorum...

NOT:konyalı, ilim nerde ise oraya gitmeye hazırız elh da, sizin ev olmaz, siz fanatik gslisiniz, beni linç edrsiniz orada bide... holigan konyalı

YaMusaB isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 27.12.2005, 13:28   #15
kerems
Yenidendogus Üyesi

kerems - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 592
Takım :
Teşekkürler: 3
6 Mesajına 9 kez Teşekkür Edildi

Kardeşim Allah Razı Olsun Âmenerrasulü'nün önem ve değerini Öğrenmiş olduk...

kerems isimli üye şu anda çevrimdışı  

Reklamsız bir forum için sitemize destek olun...

Alt 27.12.2005, 13:48   #16
silaucan
Portal Yerlisi

İletiler: 2.004
Takım :
3 Mesajına 6 kez Teşekkür Edildi

mevlamın bütün ayetleri şifadır,her derde devadır.....
sağolasın bilgi için...

silaucan isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 27.12.2005, 14:37   #17
Başak
Portal Yerlisi

İletiler: 1.523
Takım :
13 Mesajına 18 kez Teşekkür Edildi

Allah cc Razı olsun Hayrullah kardeşim..

Hatırlatmanız çok faydalı..

Sabah namazından sonra Haşır surasinin sonun (Hüvallahül'lezi)
Yatsı namazından sonra da Bakara suresinin sonu (Amener'rasülü..) okunursa, okunan evde bereket olur, rızık çoğalırmış.. Kainatın sırları adlı kitapta okumuştum bunu.. Yapmaya çalışırım..

Sizlerinde bilgisine sunuyorum arkadaşlar...

Başak isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 27.12.2005, 17:16   #18
fzehra
Administratör

fzehra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: İstanbul
İletiler: 8.969
Takım :
Teşekkürler: 725
498 Mesajına 761 kez Teşekkür Edildi

bende bildiğim bilgileri acizane paylaşayım

"Kur'an'in en faziletli suresi Bakara suresidir. Onun da en büyük ayeti Âyetü'l-Kürsî'dir. Bir evde Bakara suresi okunursa seytan onu dinlemeye tahammül edemeyerek oradan disari firlar. " (Suyûtî, Camiu's-Sagîr).

"Her seyin bir zirvesi vardir. Kur'an'in zirvesi de Bakara suresidir. Onda öyle bir ayet vardir ki o ayet Kur' an ayetlerinin efendisidir. O da Âyetü'l-Kürsî'dir. " (Tirmizî, V,157, hadis no: 287.

Bakara suresinin Âmene'r-Resûlû olarak meshur olan son iki ayetinin de çok büyük faziletleri vardir.

"Ibn Abbas'in rivayetine göre, bir gün Cebrail (a.s.) Peygamber (s.a.s.)'in yaninda otururken yukaridan kapi sesi gibi bir ses duydu. Basini kaldirdi: "iste bugün gökten bir kapi açildi. simdiye kadar bu kapi açilmamisti. Gökten bir melek indi. O da bugüne kadar inmemisti. Melek selâm verdi ve: "Müjde, sana iki nur verildi ki senden önce hiçbir peygambere verilmemistir. Bunlar: Fatiha suresi ile Bakara suresinin son ayetleridir. Kim bunlardan bir harf okursa muhakkak sevabini görür. " (Müslim, I, 554, hadis no: 806) buyurdu.

Ebu Mes'ud'un rivayet ettigi hadîs ise söyledir: "Her kim Bakara suresinin son iki ayetini okursa onu her türlü kötülükten korurlar. " (Müslim, I, 555, hadis no: 807).

Numan b. Besir'den rivayet edilen bir hadis-i serifte de söyle buyrulmaktadir: "Cenâb-i Allah gökleri ve yeri yaratmadan iki bin sene evvel bir kitap yazdi. Ondan iki ayet indirerek Bakara suresini tamamladi. Bunlar bir evde üç gece okunursa o eve ,seytan yaklasmaz. " (Tirmizî, V, 160, hadis no: 2882)

fzehra.blogcu.com

fzehra isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 28.12.2005, 04:48   #19
Bayram
LA İLAHE İLALLAH

Bayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Ankara
İletiler: 7.051
Takım :
Teşekkürler: 2.174
1.131 Mesajına 2.579 kez Teşekkür Edildi

Alıntı:

Orjinal Yazarı Başak
Allah cc Razı olsun Hayrullah kardeşim..

Hatırlatmanız çok faydalı..

Sabah namazından sonra Haşır surasinin sonun (Hüvallahül'lezi)
Yatsı namazından sonra da Bakara suresinin sonu (Amener'rasülü..) okunursa, okunan evde bereket olur, rızık çoğalırmış.. Kainatın sırları adlı kitapta okumuştum bunu.. Yapmaya çalışırım..

Sizlerinde bilgisine sunuyorum arkadaşlar...
Evet haşır süresini sabah ve akşam namazlarından sonra okumakta çok hayır vardır.

"Hz. Peygamber s.a.v buyurmuştur ki: "Her kim sabahleyin üç kere"euzü billahisemini alimi minşşeytanirraciym" üçüncünün sonunda da "bismillahirrahmanirrahiym" dedikten sonra Haşr Sûresi'nin sonundan üç âyet okursa, Allah Teâlâ onun emrine yetmiş bin melek verir. Onlar akşama kadar o kimse için selavât getirirler. Eğer o gün ölürse şehid olarak vefat etmiş olur. Onları akşamleyin okuyan da aynı durumda sevab alır." Deylemî de Hz. Peygamber s.a.v'e ulaşan bir senedle İbnü Abbas'dan şöyle rivayet etmiştir: "Allah'ın en yüce isimleri Haşr Sûresi'nin sonundaki altı âyettedir."

Edeb ile gelen ,Lütuf ile döner

Bayram isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 28.12.2005, 06:10   #20
rumeysa
Sonsuzluk Yolcusu

rumeysa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 3.173
Takım :
Teşekkürler: 5
46 Mesajına 92 kez Teşekkür Edildi

Her kim geceleyin Bakara Suresinden bu iki ayeti okursa ona yeter. Allah Teala, Bakara Suresini iki ayetle sona erdirdi ki, bunlari bana, Ars ın altindaki bir hazineden verdi. Bunlari ögreniniz, kadinlariniza, çocuklariniza belletiniz, ögretiniz. Çünkü bunlar salattir (namazdir), hem duadir, hem Kur'andir.

Rabbime şükürler olsun bu ayati kerimeyi belki on sene oldu okumuştum o günden beri amennar Rsuluyu hem okuyorum hemde ezberledim ve bilmeyenlerede söluyurum ve öğretiyorum çok kükür..

rumeysa isimli üye şu anda çevrimdışı  

Reklamsız bir forum için sitemize destek olun...

Seçenekler
Stil

Konu Etiketleri
amenerrasulu suresi sayfa , amenerrasulu ezberle , yatarken neden baş döner , bakara suresi ne için okunur , kitap nerelerde okunur , amenerrasulü suresi , aksam yatarken amener resulu okumak , amene resülü neden geceler okuyoruz , kainatın sırrı adlı kitap , yatarken baş neden döner ,

Saat : 00:53 |