|
|||||||
| Portal | Forum | Kayıt ol | [Yardım Masası] | Forum Kuralları | Üye Listesi | Konularım | Cevaplarım | Arama | Son 24 Saatteki Konular | Forumları Okundu Olarak İşaretle |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Bilgili Üye
![]() Üyelik tarihi: 07.09.2005
Nereden: AĞRI ( İSTANBUL - İstinye)
İletiler: 1.243
Takım :
Teşekkürler: 0
12 Mesajına 14 kez Teşekkür Edildi
|
abi ezbere bilmiyorum,bu vesileyle inşaAllah bu ayet'leride en kısa sürede ezberlerim.
ezberlediğim zaman ise buraya ezberlediğime dair tekmil veririm. Sübhan Allah sizlerden razı olsun
|
|
|
#12 |
|
Yenidendogus Üyesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 30.08.2005
İletiler: 462
Takım :
3 Mesajına 4 kez Teşekkür Edildi
|
Bendede esleminki gibi kurstan kalma bir alışkanlıktı yatsıdan sonra pek aksatmam okurum.
![]() ama şimdi daha bilinçli bi şekilde okumaya devam edicem inşaALLAH.. ![]() ALLAH razı olsun... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Özel Üye
![]() Üyelik tarihi: 02.09.2005
Nereden: Gümüşhane
İletiler: 1.742
Takım :
33 Mesajına 47 kez Teşekkür Edildi
|
Teklif kayda alınmıştır.Rabbim muvaffak etsin.
|
|
|
|
|
|
#14 | ||||||||
|
Portal Yerlisi
![]() Üyelik tarihi: 01.09.2005
İletiler: 1.722
Takım :
Teşekkürler: 3
63 Mesajına 89 kez Teşekkür Edildi
|
![]() NOT:konyalı, ilim nerde ise oraya gitmeye hazırız elh da, sizin ev olmaz, siz fanatik gslisiniz, beni linç edrsiniz orada bide... holigan konyalı
|
|
|
|
#15 |
|
Yenidendogus Üyesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 08.11.2005
İletiler: 592
Takım :
Teşekkürler: 3
6 Mesajına 9 kez Teşekkür Edildi
|
Kardeşim Allah Razı Olsun Âmenerrasulü'nün önem ve değerini Öğrenmiş olduk...
|
|
|
|
| Reklamsız bir forum için sitemize destek olun... | |
|
|
#16 |
|
Portal Yerlisi
![]() Üyelik tarihi: 09.09.2005
İletiler: 2.004
Takım :
3 Mesajına 6 kez Teşekkür Edildi
|
mevlamın bütün ayetleri şifadır,her derde devadır.....
sağolasın bilgi için... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Portal Yerlisi
![]() Üyelik tarihi: 25.08.2005
İletiler: 1.523
Takım :
13 Mesajına 18 kez Teşekkür Edildi
|
Allah cc Razı olsun Hayrullah kardeşim..
Hatırlatmanız çok faydalı.. Sabah namazından sonra Haşır surasinin sonun (Hüvallahül'lezi) Yatsı namazından sonra da Bakara suresinin sonu (Amener'rasülü..) okunursa, okunan evde bereket olur, rızık çoğalırmış.. Kainatın sırları adlı kitapta okumuştum bunu.. Yapmaya çalışırım.. Sizlerinde bilgisine sunuyorum arkadaşlar...
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Administratör
![]() Üyelik tarihi: 25.08.2005
Nereden: İstanbul
İletiler: 8.969
Takım :
Teşekkürler: 725
498 Mesajına 761 kez Teşekkür Edildi
|
bende bildiğim bilgileri acizane paylaşayım
"Kur'an'in en faziletli suresi Bakara suresidir. Onun da en büyük ayeti Âyetü'l-Kürsî'dir. Bir evde Bakara suresi okunursa seytan onu dinlemeye tahammül edemeyerek oradan disari firlar. " (Suyûtî, Camiu's-Sagîr). "Her seyin bir zirvesi vardir. Kur'an'in zirvesi de Bakara suresidir. Onda öyle bir ayet vardir ki o ayet Kur' an ayetlerinin efendisidir. O da Âyetü'l-Kürsî'dir. " (Tirmizî, V,157, hadis no: 287 .Bakara suresinin Âmene'r-Resûlû olarak meshur olan son iki ayetinin de çok büyük faziletleri vardir. "Ibn Abbas'in rivayetine göre, bir gün Cebrail (a.s.) Peygamber (s.a.s.)'in yaninda otururken yukaridan kapi sesi gibi bir ses duydu. Basini kaldirdi: "iste bugün gökten bir kapi açildi. simdiye kadar bu kapi açilmamisti. Gökten bir melek indi. O da bugüne kadar inmemisti. Melek selâm verdi ve: "Müjde, sana iki nur verildi ki senden önce hiçbir peygambere verilmemistir. Bunlar: Fatiha suresi ile Bakara suresinin son ayetleridir. Kim bunlardan bir harf okursa muhakkak sevabini görür. " (Müslim, I, 554, hadis no: 806) buyurdu. Ebu Mes'ud'un rivayet ettigi hadîs ise söyledir: "Her kim Bakara suresinin son iki ayetini okursa onu her türlü kötülükten korurlar. " (Müslim, I, 555, hadis no: 807). Numan b. Besir'den rivayet edilen bir hadis-i serifte de söyle buyrulmaktadir: "Cenâb-i Allah gökleri ve yeri yaratmadan iki bin sene evvel bir kitap yazdi. Ondan iki ayet indirerek Bakara suresini tamamladi. Bunlar bir evde üç gece okunursa o eve ,seytan yaklasmaz. " (Tirmizî, V, 160, hadis no: 2882) |
|
|
|
|
|
#19 | ||||
|
LA İLAHE İLALLAH
![]() Üyelik tarihi: 01.09.2005
Nereden: Ankara
İletiler: 7.051
Takım :
Teşekkürler: 2.174
1.131 Mesajına 2.579 kez Teşekkür Edildi
|
"Hz. Peygamber s.a.v buyurmuştur ki: "Her kim sabahleyin üç kere"euzü billahisemini alimi minşşeytanirraciym" üçüncünün sonunda da "bismillahirrahmanirrahiym" dedikten sonra Haşr Sûresi'nin sonundan üç âyet okursa, Allah Teâlâ onun emrine yetmiş bin melek verir. Onlar akşama kadar o kimse için selavât getirirler. Eğer o gün ölürse şehid olarak vefat etmiş olur. Onları akşamleyin okuyan da aynı durumda sevab alır." Deylemî de Hz. Peygamber s.a.v'e ulaşan bir senedle İbnü Abbas'dan şöyle rivayet etmiştir: "Allah'ın en yüce isimleri Haşr Sûresi'nin sonundaki altı âyettedir."
|
|
|
|
#20 |
|
Sonsuzluk Yolcusu
![]() Üyelik tarihi: 17.10.2005
İletiler: 3.173
Takım :
Teşekkürler: 5
46 Mesajına 92 kez Teşekkür Edildi
|
Her kim geceleyin Bakara Suresinden bu iki ayeti okursa ona yeter. Allah Teala, Bakara Suresini iki ayetle sona erdirdi ki, bunlari bana, Ars ın altindaki bir hazineden verdi. Bunlari ögreniniz, kadinlariniza, çocuklariniza belletiniz, ögretiniz. Çünkü bunlar salattir (namazdir), hem duadir, hem Kur'andir.
Rabbime şükürler olsun bu ayati kerimeyi belki on sene oldu okumuştum o günden beri amennar Rsuluyu hem okuyorum hemde ezberledim ve bilmeyenlerede söluyurum ve öğretiyorum çok kükür..
|
|
| Reklamsız bir forum için sitemize destek olun... | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |