|
|||||||
| Portal | Forum | Kayıt ol | [Yardım Masası] | Forum Kuralları | Üye Listesi | Konularım | Cevaplarım | Arama | Son 24 Saatteki Konular | Forumları Okundu Olarak İşaretle |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Üye
![]() Üyelik tarihi: 17.02.2010
İletiler: 13
Takım :
Teşekkürler: 0
4 Mesajına 12 kez Teşekkür Edildi
|
En sevdiğim tatlılardandır. oldukça pratik ve lezzetli bir tatlı
Malzemeler: 500g irmik (ince irmik iyi olmuyor dikkat etmek lazım) 2 Subardağı yoğurt ( tatlı olması tavsiye edilir ) 2 Subardağı toz şeker 1 Yemek kaşığı un 1 Çaykaşığı karbonat ( karbonat olursa iyi olur ama olmazsa kabartmatozu koyabilirsiniz 1pk tabi) ceviz arzu edilirse 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenilebilinir ama ben yağ koymadan yapıyorum. Şerbeti için 3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su. Yapılışı: tatlıyı pişireceğimiz tepsinin içine tüm malzemeleri koyup iyice özleştirdikten sonra tepsinin içine düzgün bir şekilde yayarız. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip çıkartalım ve daha önceden kaynatıp azıcık dinlendirdiğimiz şerbetin yarısını tatlı üzerinde gezdirelim. yaklaşık 5-6 dakika sonra şerbetin kalanınıda üzerine döküp soğuyunca afiyetle yiyelim inşallah |
|
|
|
| Reklamsız bir forum için sitemize destek olun... | |
|
|
#2 |
|
Sükut_u Sonbahar
![]() Üyelik tarihi: 11.04.2007
İletiler: 11.793
Takım :
Teşekkürler: 9.565
4.092 Mesajına 5.190 kez Teşekkür Edildi
|
Tesekkürler tarifin icin kardesim
Cenab-i Hak razi olsun Selam ve Dualarimla.......
|
|
|
|
#3 |
|
BABAS!N!N_K!Z!..!
![]() Üyelik tarihi: 06.03.2009
İletiler: 3.447
Takım :
Teşekkürler: 4.111
1.289 Mesajına 2.194 kez Teşekkür Edildi
|
Allah razı olsun kardeşim.paylaşım iin teşekkürler...
selam & dua ile...
Sabır gerek... Yakup gibi tenhalarda gezip Yusuf diye inleyerek... zaman gerek Yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek...azim gerek Muhammed(s.a.v) gibi Ebucehilin bile hidayeti için yetmiş kez yanına giderek... hasret gerek Mecnun gibi Leyla diye aklı ziyan ederek... edep gerek Hz.Osman gibi meleklerden bile hürmet görerek... işte böylesi vasıflara sahip yüreklerin katlanarak büyümesi duasıyla... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
...optimist...
![]() Üyelik tarihi: 03.07.2009
Nereden: Nicomedia
İletiler: 2.273
Takım :
Teşekkürler: 1.607
1.035 Mesajına 1.996 kez Teşekkür Edildi
|
Tarif için teşekürler kardeşim, yapıyorum bu tatlıyı ama içine 2 bardak şeker değil yarım bardak koyuyorum.
Şerbetinide 4 bardak şeker 4 bardak su ile yapıyorum, şerbetli tatlılarda içine şeker koyulduğunda biraz fazla şekerli geliyor, tercih meselesi elbette.
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |