Portal
Geri git   Yenidendogus > Diger Konular > Paylasmak Istediklerim
Portal Forum Kayıt ol [Yardım Masası] Forum Kuralları Üye Listesi Konularım Cevaplarım Arama Son 24 Saatteki Konular Forumları Okundu Olarak İşaretle

Tavsiyeyi Dikkate Alanlardan mısınız?

O zaman şu siteye bir bakın. 2gün 1değil www.2g1d.com Eğer hergün mail adresinize mail gelmiş mi diye bakanlardansanız ya da msn'de konuşmayı sevenlerdenseniz... Posta Kutunuza gelecek şu mailler sizi gün içinde farklı dünyalara götürecektir... Ayetli,

Seçenekler Stil
Alt 12.03.2010, 09:44   #1
Infanta
Mim

Infanta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 39
Takım :
Teşekkürler: 4
17 Mesajına 34 kez Teşekkür Edildi
Standart Tavsiyeyi Dikkate Alanlardan mısınız?

O zaman şu siteye bir bakın.

2gün 1değil

www.2g1d.com

Eğer hergün mail adresinize mail gelmiş mi diye bakanlardansanız ya da msn'de konuşmayı sevenlerdenseniz... Posta Kutunuza gelecek şu mailler sizi gün içinde farklı dünyalara götürecektir...

Ayetli, hadisli ve bazı bazı günün anlam ve önemine uygun menkıbeler, bilinmeyen kelimelerin anlamları v.s. mail kutunuza geliyor... mail gelmesi için üye olmanız yeterli.

Örnek şöyle;

11 Mart 2010 25 R.Evvel 1431

Günün Tarihi: Bosna'da Sırp Katliamları Başladı 1992

Umut mu Var İçimizde, Hüzün mü?

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Kendilerine savaş açılan müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah’ın onlara yardım etmeğe gücü yeter.” (Hac, 39)

Rasûlullah (sav) buyuruyor:

“Bir kimsenin harcadığı paraların en değerlisi ailesinin ihtiyaçlarına harcadığı para, Allah yolunda cihâd etmek için beslediği atına harcadığı para ve bir de beraberce Allah yolunda cihâd ettiği arkadaşlarına sarfettiği paradır.” (Müslim, Zekât 38. Tirmizî, Birr 42; )

Her birimizin yüreğinde bir Afganistan yaşıyor. Bir Çeçenistan, bir Doğu Türkistan, bir Keşmir, bir Filistin, bir Kosova, bir Bosna... "Acıdan acıya savrulmuşum ben..." Bosna'dan da dizi dizi mezarlıklar kalmıştı hafızamızda, Afganistan'dan da şimdi dizi dizi mezarlar kazınıyor hafızamıza... Her biri bir kanama noktası.

"İslam dünyası neden geri?" soruları taa Akiflerden beri iç yakıyor. "Diyarı küfrü gezdim, beldeler, kaşaneler gördüm. Dolaştım mülkü İslamı bütün viraneler gördüm" diyor. Çocuklarımız bu eziklikle büyüyor. Artık, mazideki medeniyetimize sığınmak teselli vermiyor. Nostalji içimizdeki hasreti dindirmiyor. Bir gerçek yaşıyoruz. Fakirlik gibi, açlık gibi, hastalıklar, kitle halinde ölümler bizim coğrafyamızda dolaşıyor… hüzün coğrafyası dediğimiz bu.

Ya yetişmiş insan gücü... Pakistan'daki, Afganistan'daki mülteci çadırlarındaki çocuğun geleceği nedir? Ya Filistinli çocukların geleceği? Ya Iraklı çocuklar ne olacak? Kaybedilmiş nesillerle geleceği kurtarmak mümkün olur mu? Sadece İslam'la alaka açısından düşünsek bile "Bu çocukların yıkılmış dünyalarında inanç fidesi boy salar mı?" sorusu yüreğimizi yangına verecek bir sorudur. Dibe vurmuşluk günün problemi değil yani, asıl geleceği yok eden bir hadise. Nasıl toparlayacağız onların yüreklerini de, yarınları inşa edecek, omuzlarında yarının İslam coğrafyasını, hem de onurla taşıyacak bir insan unsuru oluşturacağız onlardan? Umut mu var içimizde, hüzün mü? [Ahmet Taşgetiren, Altınoluk Dergisi, 2001-Kasım, Sayı: 189]

Her Güne Kelime

inkâr: 1.yaptığını saklama, gizleme; yapmadım deme. 2. reddetme, tanımama
mülteci: iltica eden, yabancı diyardan gelip sığınan.

Infanta isimli üye şu anda çevrimdışı  
Sağ taraftaki 2 üye yazdığınız bu mesaj için size teşekkür ediyor.
dilsitan (12.03.2010), nur_41 (12.03.2010)

Reklamsız bir forum için sitemize destek olun...

Etiketler
2gün1değil

Seçenekler
Stil