|
|||||||
| Portal | Forum | Kayıt ol | [Yardım Masası] | Forum Kuralları | Üye Listesi | Konularım | Cevaplarım | Arama | Son 24 Saatteki Konular | Forumları Okundu Olarak İşaretle |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Moderatör
![]() Üyelik tarihi: 27.07.2008
Nereden: istanbul-Elazığ
İletiler: 3.600
Takım :
Teşekkürler: 4.209
2.064 Mesajına 3.944 kez Teşekkür Edildi
|
Ciğer Kebabı
![]() Bir gün ashabı güzin Kainatın Efendisinin huzuruna gelip Hz. Ebu Bekir’den şikayette bulundular: - Ya Rasulallah, Hz. Ebu Bekir bir oda içine girip ciğer kebabı yiyor, biz kokusunu duyuyoruz, fakat bizi davet etmiyor. Sultanı Enbiya buyurdular ki: - Onun bir daha böyle yaptığını görürseniz bana haber verin. Beraber gidip bakalım. Bir gün yine Hz. Ebu Bekir odaya girdi. Haber verdiler. Resul-i Ekrem hemen kalkıp oraya gitti. İçeri girdiğinde gördü ki ne ateş var ne kebap. Hz. Ebu Bekir’e sordu: - Ya Ebu Bekir, yalnız başına ciğer kebabı yiyormuşsun doğru mudur? Ebu Bekir (ra) de: - Ya Rasulallah, haşa! Ben ciğer kebabı yemiyorum. Pişen kendi ciğerim, diye cevapladı. Rasulullah sebebini sorduğunda Hz. Ebu Bekir: - Ya Habiballah, her an aklıma şu geliyor: Hak Teala bana İslam’ı nasip etti. Habibinin dostu eyledi. Ashab arasında meşhur oldum. Acaba kıyamet gününde halim ne olur? Allah-u Teala’ya bu kadar nimetin şükrünü eda edebilir miyim, diye korktuğumdan ciğerim yanıyor, kebap oluyor, cevabını verdi. Bunun üzerine Ebu Bekir (ra) hakkında ayetler indi. Ashab-ı kiramın Hz. Ebu Bekir’e olan muhabbeti daha da arttı. Kaynak: Dört Halifenin Menkıbeleri, Şemseddin Sivasi
|
| Sağ taraftaki 6 üye yazdığınız bu mesaj için size teşekkür ediyor. | baranusta (22.07.2010), dilsitan (30.12.2009), hakan55 (30.12.2009), hazan mevsimi (26.12.2009), ilminur (30.12.2009), menzil_gülü (30.12.2009) |
| Reklamsız bir forum için sitemize destek olun... | |
|
|
#2 |
|
br garip gezgin
![]() Üyelik tarihi: 27.08.2009
Nereden: bir garip dünya
İletiler: 1.311
Takım :
Teşekkürler: 2.231
580 Mesajına 1.035 kez Teşekkür Edildi
|
menkıbe güzeldi de kardeşimm
![]() ciğer şişlerin orda işi ne ![]() ![]() ![]()
|
| Bu Mesaj için an-ı seyyale'a Teşekkür Edenler : | baranusta (22.07.2010) |
|
|
#4 |
|
Hüzün Denizi Yüreğim
![]() Üyelik tarihi: 30.12.2007
İletiler: 6.951
Takım :
Teşekkürler: 6.636
2.742 Mesajına 4.101 kez Teşekkür Edildi
|
Rabbim razı olsun inş onların yaşamlarıyla bizimkinin kıyaslaması dahi mümkün olmadığı için dicek kelime bulamıyorum Rabbim bizlere de iman üzeri bir ömür nasip etsin inş...Emeğine sağlık kardeş..
|
|
|
|
| Bu Mesaj için ilminur'a Teşekkür Edenler : | baranusta (22.07.2010) |
|
|
#5 |
|
Portal Yerlisi
![]() Üyelik tarihi: 26.02.2008
Nereden: samsun
İletiler: 2.491
Takım :
Teşekkürler: 645
954 Mesajına 1.288 kez Teşekkür Edildi
|
Rabbim razı olsun kurban...
Tasavvuf, cemaat hâlinde ve birlik içinde Allah yolunda yürümektir,topluca tövbe etmektir,topluca Yüce Allah'ı zikretmektir,topluca Hak'ka yönelmek ve birbirini Hak yolunda desteklemektir,bir Kâmil Mürşid nezaretinde topluca Yüce Allah'ın ipine yani dinine, sünnete, takvaya ve ihlasa sarılmaktır
|
|
|
|
| Bu Mesaj için hakan55'a Teşekkür Edenler : | baranusta (22.07.2010) |
| Reklamsız bir forum için sitemize destek olun... | |
|
|
#6 |
|
Ne Mutlu Müslüman olana..
![]() Üyelik tarihi: 24.03.2008