Portal
Geri git   Yenidendogus > Yenidendogus.Net > Tanisma Mesajlari
Portal Forum Kayıt ol [Yardım Masası] Forum Kuralları Üye Listesi Konularım Cevaplarım Arama Son 24 Saatteki Konular Forumları Okundu Olarak İşaretle

Selamun aleyküm

Selamun Aleyküm! Tüm ihvanı, yeryüzünün ihramına büründüğü şu günler gibi mahşerde de amel defterleri bem beyaz olan kullardan olabilmemiz temennilerimle selamlıyor, hayırlara vesile olacak tüm uğraşlarda üzerlerimize düşeni yapmamız temennilerimle, cümlesini Allah'a(cc) emanet ediyorum. Zira

Seçenekler Stil
Alt 04.02.2010, 17:07   #1
Tevafuk25
Yeni Üye

Tevafuk25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Eskişehir
İletiler: 2
Takım :
Teşekkürler: 20
Bu Mesajına 4 kez Teşekkür edildi.
Icon16 Selamun aleyküm

Selamun Aleyküm!

Tüm ihvanı, yeryüzünün ihramına büründüğü şu günler gibi mahşerde de amel defterleri bem beyaz olan kullardan olabilmemiz temennilerimle selamlıyor, hayırlara vesile olacak tüm uğraşlarda üzerlerimize düşeni yapmamız temennilerimle, cümlesini Allah'a(cc) emanet ediyorum. Zira O(cc) emanetleri asla zayi etmez.

Tevafuk25 isimli üye şu anda çevrimdışı  
Sağ taraftaki 4 üye yazdığınız bu mesaj için size teşekkür ediyor.
Geceler (04.02.2010), has43 (10.03.2010), ilminur (05.02.2010), mehmetalisoker (06.02.2010)

Reklamsız bir forum için sitemize destek olun...

Alt 04.02.2010, 17:12   #2
Geceler
Sükut_u Sonbahar

Geceler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 11.793
Takım :
Teşekkürler: 9.565
4.092 Mesajına 5.190 kez Teşekkür Edildi

Aleyküm Selam
Aramiza hosgelmissiniz kardesim üyeliginiz hayirli ve daimi olsun insaAllah
Hayirli paylasimlarda bulunmak duasiyla
Selam ve Dualarimla........

Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Cizgilerini Tasir Suretim...
Iste Bu Yüzdendir Icten Ice Döküntülerim...

Geceler isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 04.02.2010, 17:32   #3
hakan55
Portal Yerlisi

hakan55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: samsun
İletiler: 2.491
Takım :
Teşekkürler: 645
954 Mesajına 1.288 kez Teşekkür Edildi

Ve Aleyküm Selam. Aramıza hoşgeldiniz. Hayırlı paylaşımlar dileğiyle...
Tasavvuf, cemaat hâlinde ve birlik içinde Allah yolunda yürümektir,topluca tövbe etmektir,topluca Yüce Allah'ı zikretmektir,topluca Hak'ka yönelmek ve birbirini Hak yolunda desteklemektir,bir Kâmil Mürşid nezaretinde topluca Yüce Allah'ın ipine yani dinine, sünnete, takvaya ve ihlasa sarılmaktır

hakan55 isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 04.02.2010, 17:44   #4
dilsitan
~~DiLSuLTaN~~

dilsitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 8.976
Takım :
Teşekkürler: 4.751
2.581 Mesajına 4.228 kez Teşekkür Edildi

aleyküm selam kardesim
bi kac gün oönce üye oldunuz ama anca konu actiniz
demekki gorumumuzu begendiniz

hosgeldiniz
hayirli olsun..

dilsitan isimli üye şu anda  çevrimiçi.  
Alt 04.02.2010, 18:06   #5
nur_41
...optimist...

nur_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: Nicomedia
İletiler: 2.273
Takım :
Teşekkürler: 1.607
1.035 Mesajına 1.996 kez Teşekkür Edildi

Vealeyküm selam, hoşgeldiniz.

Allahım, maksadım Sensin; talebim hoşnutluğundur,rızandır.

Ya Nebi,
Akıp Giden Zaman İçinde 1 Kafesteyim,
Kabrim Beni Bekliyorken Dünyalık Hevesteyim,
Uyandır Artık Ya Rab!
Belki Son Nefesteyim.

nur_41 isimli üye şu anda  çevrimiçi.  

Alt 05.02.2010, 04:27   #6
Cihan Görgül
Sofi

Nereden: BoLu/Gerede
İletiler: 6
Takım :
Teşekkürler: 2
4 Mesajına 7 kez Teşekkür Edildi

SeLamun aleykum kardeşlerim Cümleten hayırlı sabahlar,(ALLAHIN Selamı ve bereketi üstünüzde olsun inş)

PEYGAMBERIMIZIN GENCLERE VASIYETI
IMAN-IBADET:
Peygamber (ef)buyurmusturki:Allah Ibadetsiz Imani,imansiz ibadeti ve isi kabul etmez.

Cihan Görgül isimli üye şu anda çevrimdışı  
Sağ taraftaki 3 üye yazdığınız bu mesaj için size teşekkür ediyor.
Geceler (05.02.2010), ilminur (05.02.2010), Tevafuk25 (05.02.2010)
Alt 05.02.2010, 04:52   #7
Cihan Görgül
Sofi

Takım :

Allah'ım! Hamd sanadır. Sen, göklerin, yerin ve onlarda bulunanların Rabbisin. Sen Hakk'sın. Va'din de haktır. Sözün de hak ve sana dönüş de haktır. Cennet ve cehennem hak, Peygamberlerin de haktır. Muhammed (s.a.s.) hak ve kıyamet haktır. Allah'ım! Sana teslim oldum; sana tevekkül ettim, sana iman ettim ve tevbe edip sana döndüm. Senin düşmanını düşman edindim. Ve senin hükmüne başvurdum. Gizli ve aşikâr, yaptığım ve yapacağım amellerimi bağışla. Öne geçiren ve geri bırakan sensin. Senden başka ilah yoktur. Sen benim ilâhımsın.

Buharî (Bkz:Fethu’l-Bâri (3/3); Müslim (1/532)

Sağ taraftaki 2 üye yazdığınız bu mesaj için size teşekkür ediyor.
Geceler (05.02.2010), Tevafuk25 (05.02.2010)
Alt 05.02.2010, 07:49   #8
Geceler
Sükut_u Sonbahar

Geceler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İletiler: 11.793
Takım :
Teşekkürler: 9.565
4.092 Mesajına 5.190 kez Teşekkür Edildi

Aleyküm Selam
Aramiza hosgelmissiniz Cihan kardesim üyeliginiz hayirli ve daimi olsun

Selam ve Dualarimla......

Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Cizgilerini Tasir Suretim...
Iste Bu Yüzdendir Icten Ice Döküntülerim...

Geceler isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alt 05.02.2010, 09:26   #9
Cihan Görgül
Sofi

Takım :

[Allah'Razı olsun inş] Hoş gördüm ey [Allah'ın sevgili kulu] Burda sizlerle birlikte olmak ne kadar güzel ne kadar muhteşem hepinizden [[Allah razı olsun[Allah'ın selamı ve bereketi buradaki tüm kardeşlerimin üstünde olsun inş ]
Adı Aşk Olan

EY...

Âdem, su ile toprak arasında iken nebi olan!.. Ey insanların ve meleklerin kapısına sığındığı... Ey tevhidin kilidi ve anahtarı olan!.. Ey ümmetinden her ferdin, ayağını bir defa öpebilmis bir kum tanesi olmayı arzulayacağı Resul... Ey insanlığın iftiharı!.. Ey iki cihanın saadet güneşi; peygamberlerin bile şefaat için kapısını çalacagi gaye insan!.. Ey ALLAH (C.C.) Tealâ'nın seçkin yaratıp insanların arasına gönderdiği!.. Ey, seni tanımaksızın ve sana saygı göstermeksizin ALLAH (C.C.) Tealâ'nın kabul dergâhı kapısının açılmayacağı aziz Nebi...

EY...

İnceliği ve güzelliği karşisında kendi kabalığımızı ve çirkinligimizi gördüğümüz Fahr-i Kâinat... Ey ALLAH'ın Kur'an'la ismini yücelttiği hayâ ve edep kaynağı!.. Ey nurâni esasların kıblesi, nebilerin sonuncusu, resullerin efendisi... Ey var oluşun şerefine ALLAH'ın topyekûn varlığı hediye ettiği ilk ve son varlık nuru!.. Ey ömründe bir defa bile kahkahayla gülmemiş mahzun peygamber... Ey bulutların başinın üzerinde şemsiye açtığı Cenab-ı Peygamber... Ey bir parmak işaretiyle ayı ikiye bölen, mucizenin ta kendisi!..

EY...

ALLAH (C.C.) kelâmına mecra bir çift kutsi dudağın sahibi... Ey ALLAH'ın Kur'an'ı Kerim' de " Şüphesiz ki ALLAH (C.C.) ve melekler peygambere salâvat getirirler. Ey iman eden kimseler! Siz de O'na teslimiyetle salât ve selam edin." (Ahzab,56) diye buyurduğu âlemlerin iftihar kaynağı... Ey " Kim bir yazıda benim üzerime salâvat getirirse, ismim o kitapta devam ettiği müddetçe, melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar." diyen kutlu söz! Ey eskimeyen biricik yeni ve solmayan biricik renk! Ey çömertlik denizinin avuçlarında dalgalandığı Resul-i Ekrem!..

EY...

Hazret-i İbrahim'in duası, Hazret-i İsa'nın müjdesi! Ey: " Âlemleri senin için yarattım." hitabının muhatabı!.. Ey ümmetinden birisinin hataya düşmesinden, azaba duçar olmasından elemlenen rahmet peygamberi!.. Ey kendisini Rabbinin edeplendirdiği ve edebini en güzel şekilde eylediği evrenin şeref burcu!.. Ey ebedi saadet devletinin padişahı, kâinat sedefinin incisi!.. Ey müminlerin yüzünün akı, gözünün nuru olan emin peygamber!...

EY...

Meleklerin hayâsına gıpta ettiği sevgililer sevgilisi... Ey güzel ahlâkı tamamlamak için gönderilen, yaratılmış en güzel insan!.. Ey ALLAH'ın kendisini miraçla şereflendirdiği, tekrar ashabının arasına dönerek yeryüzünü kendi miracına çikartan biricik sevgili!.. Ey ALLAH'ın en sevdiği olmak mertebesine yükselen, rütbelerin en ilerisindeki Peygamber-i Zîşan!.. Ey gül medeniyetinin mimarı, iki cihan serveri!... Ey iki kurbanlığın yetimi!

EY...

" ALLAH'ım beni mahzun etme, bana vaadini lütfet." diye Rabbine yalvaran, Âlemlerin Rabbi'ne ulaşmak için en büyük vasıta olan Efendiler Efendisi... Ey ALLAH'ın Kuar-an'ı Kerim'de " Sen'in şanını ve adını (dünya ve ahirette) yükseltmedik mi?" (İnşirah,4) hitabının muhatabı!... Ey kendisine indirileni en güzel şekilde tebliğ eden!...

EY...

Dostu Ebubekir'in, mübarek naaşina bakarak: " Yaşarken güzeldin, öldügünde güzelsin, bir kere öldün, bir daha ölmeyeceksin!" dediği güzellik şahikası!.. Ey senden bahseden şairlerin, senden bahsetmekle şiirlerine şeref kazandırdığı!.. Ey şairlik edasına sığmayan, kalemin ve kelâmın anlatmakta aciz kaldığı... Ey düşmanlarının bile kendisinde kusur bulamadığı!.. Ey adı ALLAH'la birlikte anılan!.. Ey adı aşk olan!...

Hani ashabına: " Siz öyle bir zamanda yaşiyorsunuz ki, dinin onda birine uymazsanız helâk olursunuz. Fakat öyle bir zaman gelecek ki o zaman dinin onda birine uyan kurtulacak." demiş, onları uyarmış, bizleri müjdelemiştin. İşte sana o zamandan sesleniyorum ey Peygamberim...

Hani " Özlüyorum." demiştin de ashabın: " Anam babam sana kurban olsun ey ALLAH'ın Resulü, neyi özlüyorsun?" diye sormuştu. Sen de: " Âhir zaman kardeşlerimi özlüyorum." demiştin. İşte sana âhir zamandan sesleniyorum ya Resulullah. Tek özlemim ve ümidim senin bu hitabınnın muhatabı olabilmektir.

Hani o kutlu insanlardan o güzide ashabından olan, Ebu Nuayman birkaç defa karşina sarhoş çikmisti da Ömer celâllenip kılıcını çekmis: "Müsaade et şuna dersini vereyim ya Resulullah!" demişti. Sen ise onu tutmuş: " Bırak ey Ömer, o ALLAH (C.C.) ve Resulünü sever." buyurmuştun. Bunları yazan, ALLAH'ın ve Resulünün karşisında mahçup bir kul var ki; o ALLAH (C.C.) ve Resulünü sevmektedir.

Ey Mâlikü'l- Mülk olan Zü'l- Celâli ve'l- İkrâm

Ey kişi ile kalbi arasına giren, kalpleri evirip çeviren ALLAH'ım! Kalbimi senin dinin üzerinde sabit kıl! Ey kulunu bütün yaratılmışlardan üstün kılan Rabbim! " Seni sevmeyi ve seni seveni sevmeyi ve senin sevgine beni yaklaştıracak şeyi sevmeyi bana nasip et. Bana senin sevgini sıcak ve hararetli bir günde soğuk suyu arzulamaktan daha sevimli kıl."

Ey esrarına varılamayan, sırrına erilemeyen... Artık bizleri sana ve Resulüne mahçup olmaktan kurtar. " Ben onlardan razıyım..." dediğin, Resulünün " Ümmetim!" diye hitap ettiği, alnındaki secde izini aşkının mührü olarak taşiyan kullarından eyle. Kullarınla eyle...

Ey mazlumların, sadıkların ve âşıklarin Rabbi! Sevgili Resulünün hürmetine O'nun yetimleri olan bizleri; bu ümmeti iki cihanda azîz eyle...

Amin...

Bu Mesaj için Cihan Görgül'a Teşekkür Edenler :
Tevafuk25 (05.02.2010)
Alt 05.02.2010, 09:50   #10
mehmet said
Özel Üye

mehmet said - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nereden: ELAZIĞ
İletiler: 578
Takım :
Teşekkürler: 251
212 Mesajına 253 kez Teşekkür Edildi

ve aleykümselam.safalar getirdin....

mehmet said isimli üye şu anda çevrimdışı  

Etiketler
99999

Seçenekler
Stil