|
|||||||
| Portal | Forum | Kayıt ol | [Yardım Masası] | Forum Kuralları | Üye Listesi | Konularım | Cevaplarım | Arama | Son 24 Saatteki Konular | Forumları Okundu Olarak İşaretle |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
:: SUSTUM ::
![]() Üyelik tarihi: 06.10.2009
Nereden: Be Makam-ı Konstantiniyye El Mahmiyye
İletiler: 2.510
Takım :
Teşekkürler: 1.061
789 Mesajına 1.338 kez Teşekkür Edildi
|
Sana kesintisiz ikramlarda bulunan ALLAH ile tanışmana vesile olamadım…
İslam’ın güzelliğiyle seni tanıştıramadım… İnsan düşmanı şeytanın insanları nasıl kandırdığını ve muhtemel tuzaklarından da sana bahsedemedim… İşlenecek günahın şekli ve büyüklüğü ne olursa olsun içten ve samimi bir şekilde yapılan bir tövbeyle günahlarının afedileceğinden de sana bahsedemedim… Senden özür diliyorum… Senin gibi birçok gençleri ihmal ettik… Bir türlü mahallene inip te İslam akidesiyle tanıştıramadık… Bildiklerimizi bizim gibi düşünen insanlarla paylaştık maalesef… Oysaki evrensel bir dinin muhataplarıyız… Kesinlikle sana ulaşmalıydık, ama şeytan daha erken davrandı ve seni hunharca avladı… Henüz ölmedin Cem; üzülme… Tevbe kapın ardına kadar açık… Hiçbir güç kapayamaz o kapıyı… Yeterki sen kapatmak isteme… ALLAH, İslam ve ahiret inancın şimdilerde nasıl bilemiyorum… Ama bozuk inançlı olup ta hapishanelerde hidayetle tanışan çok insanlar işittim… Bazen başa gelen bir musibet insanın gerçekleri görmesini sağlayabiliyor... Hapiste olman gerçekleri görmen ve sakin bir kafayla düşünmen için büyük bir fırsat Cem… O cinayeti işlemen için seni kandıran şeytan seni oracıkta da yalnız bırakmayacaktır… Sağlıklı düşünmeni engellemek için zihnini sürekli meşgule alacak vesveseler vermeye devam edecektir… Olan oldu deyip dosyayı kapamanı tavsiye ederim… Bazen işlenen bir günah insanı ALLAH’a daha çok yaklaştırabiliyor Cem!... Sana İslam âlimlerimizden birinin güzel bir tespitini hatırlatayım inşALLAH: ALLAH; kulu hakkında hayır irade ettiğinde, ona tevbe, pişmanlık ve ALLAH’ın önünde boyun eğip O’na ihtiyaç hissetme kapılarını açar. Kul da sadece ALLAH’tan yardım diler, samimiyetle O’na yalvarıp yakarır, O’na sığınır ve imkânı dâhilindeki her türlü iyilikle ALLAH’a yakınlaşmaya çalışır. Zira Şeytan’ın onu sürüklediği kötülük, ALLAH’ın ona rahmetiyle muamele etmesine sebep olmuştur. Öyle ki ALLAH’ın düşmanı şöyle demeye başlar: “Keşke onunla uğraşmamış olsaydım, keşke onu bu hataya sürüklemeseydim.” İşte Selef’i Salihinden biri bunu ifade ederken şöyle diyor: “Kul bâzen günah işler, bundan dolayı cennette girer, bâzen de iyilik yapar, bundan dolayı da cehenneme girer.” Dediler ki: “Bu nasıl olabilir?” Şöyle cevap verdi: “Kul bâzen günah işler de bu günahından dolayı devamlı korkar, pişmanlık duyar, ağlar, Rabbinden utanır ve titrer, O’nun önünde başını eğerek kalbinden üzüntü ve keder hisseder; böylece günahı onun saâdetine ve kurtuluşuna sebep olur. Öyle ki onun için (neticesi bakımından) bu günah, birçok taatten daha faydalı olur. Zira bir an gaflete düşüp işlediği o günahı, onun saâdetine ve kurtuluşuna vesile olmuş ve onun cennete girmesine sebep olmuştur… Bu bilgileri çok öncelerden sana aktarmalıydım ama dediğim gibi seni ve senin gibi birçok genci ihmal ettik ve İslam’ın güzelliklerini bir türlü anlatamadık… Bu, biz Müslümanların ayıbı… Ne insanları suça teşvik eden devleti suçlarım ne de toplumun ahlakını bozan medya ve benzerlerini suçlarım… Onlar görevlerini hakkıyla yerine getiriyorlar… Onlar kendi işlerini yapıyorlar ben de kendi işimi yapmalıyım. Onlar bozarken ben düzeltmeliyim… Onlar yaralarken, ben pansuman yapmalıyım… Kendilerine ulaşamadığımız hastalar işte böyle kan kaybından can veriyorlar… Senin gibi bataklığa düşmüş nice gençler var Cem! Sana ulaşamadık ama umarım onlara ulaşırız… Hidayete ermen için dua edeceğim… Feyzullah Birışık/Araştırmacı Yazar
|
|
| Reklamsız bir forum için sitemize destek olun... | |
|
|
#2 |
|
~~DiLSuLTaN~~
![]() Üyelik tarihi: 24.08.2009
İletiler: 8.976
Takım :
Teşekkürler: 4.751
2.581 Mesajına 4.228 kez Teşekkür Edildi
|
arkadasim intihar etmisti
4 yil kadar önce ve ondan 2hafta önce beni okuldan almaya gelmisti hala rüyalarima girer acaba engel olabilirmiydim neden bisey dememisti bana benimde eksikliklerim varmiydi diye hala düsünüyorumm..
|
|
|
#3 |
|
Bir Katre_Hayat..
![]() Üyelik tarihi: 02.10.2009
Nereden: İstanbul
İletiler: 1.879
Takım :
Teşekkürler: 2.333
823 Mesajına 1.576 kez Teşekkür Edildi
|
Bu yazıyı okumuştum daha önce başlık çok dikkatimi çekmişti bu nasıl bir ibare dedim haklılık payı elbetteki çok yüksek amma hala başlığın tartışmaya açık olduğu kanısı üzerindeyim nihayetinde her insan başka insanın canının kutsallığını bilemeyecek kadar cahil değildir bu gün bu zengin züppesinden bir masum kızı parçalara böldüğü için özür dileyenler Filitin,de ki insanları katleden yahudilerdende mi özür dilyecek ne farkı var ki ? onlarada mı İslamiyeti iyi anlatamadığımız için haklısınız diyeceğiz ? zalime yapılacak iyilikte onun zulmüne engel olmaktır..
CEM Garipoğlu yahudi ve yahudilikte de işlediği suçun cezası idam.Hukukta işlenen suça bakılır işleyen kişiye bakılmaz.Suç varsa karşılığı ceza vardır ki bu işlenen suç Afrika yamyamlarının tabu kanunlarında bile ağır suç sayılır.Kuzuyu öldüren kurda masum gözüyle bakılırmı,tamam fıtratına var ama burda önemli olan şahsın değil toplumun menfaatleridir.Sistem idam vermiyor diye kişi mazur görülemez.Neticede bir insan doğrandı el insaf yani. Oldu olacak Firavundan,Nemruttan,Stalinden,Karaciçden de özür dileyelim.bu özür dileme işi bizim liboşların ermeni canilerin işlediği cinayetleri katliamları görmemezlikten gelip Türk milleti adına özür dileme küstahlığına benzedi dini milliyeti ne olursa olsun adam öldürmenin suç olduğunu herhalde bilmeyen yoktur dünya üzerinde hiç kimse (ki burada genç bir kızdan bahsediliyor) bu şekilde vahşice öldürülmeyi ,dilim dilim ve canlı olarak doğranmayı hak etmez..dini,dili ,ırkı ne olursa olsun.... Eğer yüz çevirirlerse, biz seni onların üzerine bekçi göndermedik. Sana düşen yalnız tebliğ etmektir.Şura 48. ayet. Münevver Karabulut ve ailesinden kim özür dilesin?
![]() Konu Katre-iMatem tarafından (04.12.2009 Saat 19:36 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Hüzün Denizi Yüreğim
![]() Üyelik tarihi: 30.12.2007
İletiler: 6.951
Takım :
Teşekkürler: 6.636
2.742 Mesajına 4.101 kez Teşekkür Edildi
|
Bende aynı kanıdayım bu içinde küçücük merhamet taşıyan bir insanın bile yapabileceği birşey değildir bana göre .... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Takım :
|
Ne Cem'e nede zalimlere haklısınız demeyeceğiz elbet , bu hiç bir insan kimliği taşıyana yakışmazda. Bir kişiden özür dilemek onun haklılığını göstermez. Ben yazarın yeni nesilin nasıl ellerimizin arasından kayıp gittiğini vurgulamak ve ah vah edenlerinden bunlara seyirci kaldığını vurguladığını düşünüyorum.
Bu aynı zamanda münevver ve diğer şiddete maruz kalmışlardan da özür dilemek anlamına gelmezmi ?
|
|
|
|
#6 |
|
Hüzün Denizi Yüreğim
![]() Üyelik tarihi: 30.12.2007
İletiler: 6.951
Takım :
Teşekkürler: 6.636
2.742 Mesajına 4.101 kez Teşekkür Edildi
|
İşin otarafından bakarsanız evet fakat başlık işi değiştiriyor orda direk cemgaripoğlundan özür dileniyor tüm gençlik adına denmiyor ..Fakat emeğiniz için teşekkürler buda bir düşünmek için yeterli ... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bir Katre_Hayat..
![]() Üyelik tarihi: 02.10.2009
Nereden: İstanbul
İletiler: 1.879
Takım :
Teşekkürler: 2.333
823 Mesajına 1.576 kez Teşekkür Edildi
|
|
| Bu Mesaj için Katre-iMatem'a Teşekkür Edenler : | ilminur (04.12.2009) |
|
|
#8 | ||||
|
... Bir_Katre ...
![]() Üyelik tarihi: 18.05.2008
Nereden: istanbuL- üsküdar
İletiler: 812
Takım :
Teşekkürler: 828
327 Mesajına 416 kez Teşekkür Edildi
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Takım :
|
Duygusal bakıp isimlere odaklanırsak doğru
ama bu bizim hiçbirşey yapmadığımız gerçeğini değiştirmeyecek sadece vicdanlarımızı rahatlatırız oda imtihanda değerlendirmeye alınırmı bilinmez...
|
|
|
|
#10 |
|
Özel Üye
![]() Üyelik tarihi: 17.07.2009
İletiler: 6.634
Takım :
Teşekkürler: 886
1.956 Mesajına 4.323 kez Teşekkür Edildi
|
paylaşım için teşekkürler
![]() Uzaktan sevmek nedir? Gidin Hz.Vahsi(r.a)ye sorun! Görmeden sevmekten baska birsey bu! Görmek fakat yaklasamamak! Bakmak ama konusamamak! Sadece uzaktan seyretmek ve aglamak! Agladıgını-sevdigini söyleyememek! Zor olan budur! Görmek ama dokunmamak! ![]() |
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |