Yeniden Doğuş

  • 🍂🍃Bu çağdan etinizle, kemiğinizle nefret edeceğinize bir şeyler yapın 🍃 Güzel bir şeyler 🍃Yerdekiler ve göktekiler desin ki "Orada güzel şeyler yapan birileri var. .🍂🍃

Hekimoglu

YD Üyesi
 
Üyelik Tarihi
17 Ağu 2005
Mesajlar
1,861
Aldığı Beğeniler
191
Konum
Amerika
Soru :
Kalplerin mühürlenmesi ne demektir? Kalbi mühürlenen bir insan, iman etmemekten nasıl sorumlu tutulabilir?

Cevap:
Kalp mühürlenmesi, bir kalbin küfür ve isyanla katılaşmak ve kararmak suretiyle imanı kabul edemez hale gelmesi şeklinde tarif edilir.

Allah Resul? (asm.) buyururlar ki: Her günah ile kalpte bir siyah nokta meydana gelir.

Bir ayet-i kerimede de "Allah kendisine ortak koşulmasını asla bagışlamaz; bundan başkasını (sair günahları) diledigi kimse için bagışlar." (Nisa Suresi, 48 ) buyrulur. Bu hadis-i şeriften ve ayet-i kerimeden anladıgımıza göre, kalbi karartan en büyük siyahlık şirk, yani Allah'a ortak koşmaktır. Bir insan, şirki dava eder ve bu hususta müminlerle mücadeleye girişirse, her geçen gün kalbindeki bu siyahlık daha da koyulaşır ve genişlenir. Git gide bütün kalbi sarar. Artık o insanın iman ve tevhidi kabul etmesi adeta imkansız hale gelir. Nur müellifinin ifadesiyle, "Salih ve hayrı kabule liyakati kalmaz."

İşte sözü edilen ayet-i kerime, Allah Resülüne (asm.) cephe alan, onunla mücadele eden müşrikler hakkında nazil olmuştur. Ve o müşriklerin kalplerinde şirkin tam hükimiyet kurması ve tevhide yer kalmaması, "kalp mühürlenmesi" şeklinde ifade edilmiştir.

İşte kendilerine hidayet kapısı kapananlar, bu noktaya varan müşriklerdir. Yoksa günah işleyen, zulüm eden yahut şirke giren her kişi için hidayet kapısının kapanması söz konusu degil. Aksi halde, asr-ı saadette, daha önce putlara tapan on binlerce insanın islam'a girmelerini nasıl izah edecegiz!..

Şirke giren her insanın kalbi mühürlenseydi, hiçbir müşrikin Müslüman olamaması gerekirdi. Demek ki, kalbi mühürlenenler, tevhide dönmeleri imkınsız hale gelenlerdir.

Ve onlar, bu çukura kendi iradelerini yanlış kullanarak düşüyorlar.

Çok önemli bir noktaya da kısaca deginmek isteriz: Adem-i kabul ve kabul-u adem. Adem-i kabul, yani "iman hakikatlerini kabul etmeme" hakkında "Bir likaydliktir, bir göz kapamaktır ve cahilane bir hükümsüzlüktür." denilir. Kabul-ı ademde ise küfrü dava etmek ve batıl itikadını ispata çalışmak söz konusudur. Bu ikinci gurup, küfür cephesinde yer alarak iman ehliyle mücadele ederler. İşte kalp mühürlenmesi, daha çok, bunlar için söz konusudur. Daha çok diyoruz, çünki bu insanlardan da, az da olsa, hidayete erenler, islamı seçenler çıkmaktadır.


Kaynak: Sorularlaislamiyet
 

Habibemsin

YD Üyesi
 
Üyelik Tarihi
2 Nis 2007
Mesajlar
950
Aldığı Beğeniler
0
Rabbim c?mlemizi m?sriklikten ve m?sriklige giden yollardan korusun
 

guvenzero

YD Üyesi
 
Üyelik Tarihi
13 May 2010
Mesajlar
9
Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
Herşey Allah C.C. Hz.lerinden.Amenna ve saddakna.Bunda zaten mutabıkız inşallah.Ama kalp mühürlenmesi veya şaki durumu ile ilgili bir kıssa anlatacağım acizane sizlere.Anadolu evliyaları büyüklerinden Hacı Bayram-ı Veli k.s. Hz.leri (Allah bizleri şefaatine nail kılsın) birgün tekkede vakit geçirirken küçük bir çocuk yanına geliyor ve Allah dostuna şöyle bakarken yüksek sesle ve korku içinde ağlmaya başlıyor.Öyle yada böyle küçük çocuk avutulup susturuluyor.Tabii neden ağladığı da bilinemiyor.Bir iki kez derken bu çocuk Hacı Bayram Veli ks. Hz.lerini her gördüğünde ya korkarak yanından uzaklaşıyor yada ağlıyor.Aradan zaman geçiyor, küçük çocuk biraz daha büyümüş ve serpilmiş.Yine tekke kapısına geliyor ve yine Hacı Bayram Veli ks. Hz.leri ile karşılaşıyor.Birde ne olsun ki; ağlayan çocuk tatlı gülmeye başlıyor.Olayın hikmetini daha taa başından beri bilen Allah dostu çocuğun yanına yaklaşıyor ve kafasını okşayarak;
-Evlat hayrola?Her zaman yanıma gelir beni görür görmez korkarak ağlamaya başlardın.Ne oldu da böyle beni görür görmez gülmeye başladın?
Çocuk cevap verir:
-Amca daha önceleri seni (mana aleminde) ateşler içerisnide cayır cayır yandığını görür ve bu durumdan çok korktuğum için ağlardım.Fakat bugün sizi güller arasında mis gibi kokular içerinde dolaştığınızı görüyorum.Buda hoşuma gitti ve güldüm.
deyince çocuk o büyük Allah dostu cevap verir çocuğa:
-Evlat ben kendimi yıllardır o ateşler içersinde görüyordum.Yüce mevlaya dua ettim duamı kabul etti.
Etrafındakiler olay hakkında detay isteyince anlatmış Hacı Bayram-ı Veli ks. hz.leri
-Kardeşlerim, Allaha dua ettim ve bana yerimi göstermesini niyazda bulundum.Allahta duamı kabul etti.Baktım ki yerim şakiler (cehennemlikler) listesinde.Evet korktum.Ama ben Allahın kuluyum ve benim görevim kulluk dedim kendi kendime ve ibadetlerime devam ettim.Allah dua ettim."yarabbi senden başka gidecek rabbim yok.sen verir sen alırsın.bu durumdan beni muhafaza eyle." sürekli böyle dua ettim çok şükür mevlam benim adımı şakiler listesinden iyiler listesine aldı."

Konu kalbin mühürlenmesi ile alakalı bir mevzu olduğu için bu kıssa aklıma geldi.Az çok alakası var diye sizlerle paylaştım.Nasıl ki hacı Bayram veli ks.hz.leri adını kötüler listesinde gördüğü halde yine de kulluğunu, ibadetlerini bırakmadı.İbadetlerine devam etti.Ve Allahın izniyle cehennemlikler listesinde cennetlikler listesine geçti.

Kıssa hakkında eksik yada hatalarım var ise bildiriniz inşallah.
 
Üst Alt