Portal
Geri git   Yenidendogus > Mutfak > Hamur isleri
Portal Forum Kayıt ol [Yardım Masası] Kuran-ı Kerim Dinleme Arapça Dersleri Konularım Cevaplarım Arama Son 24 Saatteki Konular Forumları Okundu Olarak İşaretle

Tavuklu Şiş Mantı

Üye Etiketleri


Like Tree1Beğeni
  • 1 Mesaj Yazan Uhibbu
Cevapla
 
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 24.05.2019, 23:25   #1
Uhibbu
~ Bast-ı Zaman ~
 
Uhibbu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04.10.2007
Nereden: istanbul
İletiler: 11.892
Aldığı Beğeniler : 16061
Beğendiği Mesajlar : 15979
Arrow Tavuklu Şiş Mantı



Evde geçen gün yaptığınız börekten yufka parçaları veya fazla yufka mı kaldı? Çıtır ve pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Canınız mantı tadında farklı bir tarif mi istedi?Tüm bu soruların cevabı 'evet' ise bu tarif tam size göre! Şipşak hazırlanabilecek, sunumuyla sofranıza çok yakışacak, çıtır mı çıtır bu tarif mutlaka denenmeli!

Yufkalar şiş yardımıyla kolayca rulo haline getiriliyor, bir parmak kalınlığında kesilip, kızartılıyor. Çıtır çıtır yufkaların üzerine mis gibi yoğurt ve tavuk parçaları konuyor. Son noktayı mis gibi kokusuyla ve sesiyle hepimizi cezbeden tereyağ geliyor ve bu nefis lezzetin tadı doyasıya çıkarılıyor. Videoyu aşağıya bırakıyoruz, bu müthiş pratik lezzetin sofralarınıza neşe katması dileğiyle, afiyet olsun!

TARİF İSTEYENLERE

3 adet yufka

4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt

1 adet tavuk göğsü(küp doğranmış)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

0,5 çay kaşığı*toz acı biber

1 çay kaşığı*pul biber

1 çay kaşığı*tuz

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı nane

0,5 çay*toz biber

1 çay kaşığı*pul biber

Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce tavukları haırlayalım. Küp doğranmış tavukları ısıtılmış, tereyağ ve sıvıyağı kızdırılmış tavaya ekleyin ve orta ateşte pişirin.

Üzerine tuz, karabiber ve toz biber ekleyip, piştikten sonra ocaktan alın.

Yufkaları elinizdeki şişin enine eşit olacak şekilde kesin.

Şiş ,oklava yada kalın kalem yardımıyla yufkayı rulo haline getirin ve yapışması için sonunda fırça ile su sürüp kapatın.

Şişi yufka rulosunun içerisinden çıkarın.

1 parmak kalınlığında olacak şekilde yufkaları kesin.

Yufkaları kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.

Bir tabağa kızarmış yufkaları alın ve üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavukları ekleyin.

Son olarak tereyağda kızdırılmış nane, toz biber ve pul biberli karışımı üzerine gezdirdikten sonra servis edin.



Beste isimli üye bu mesajı beğendi.

Uhibbu isimli üye şu anda  çevrimiçi.  
Alıntı ile Cevapla

Reklamsız bir forum için sitemize destek olun...
Alt 24.05.2019, 23:56   #2
fatmabeyza
Özel Üye
 
Üyelik tarihi: 17.07.2013
İletiler: 1.251
Aldığı Beğeniler : 138
Beğendiği Mesajlar : 40
Standart

Sağol uhibbucum
Teşekkür ederim deniycem

fatmabeyza isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alıntı ile Cevapla
Alt 26.05.2019, 14:39   #3
Beste
Doğuş
 
Beste - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13.10.2009
Nereden: Sessiz
İletiler: 8.536
Aldığı Beğeniler : 8919
Beğendiği Mesajlar : 11054
Standart

Tarif için teşekkürler canım
__________________
الله


Küllü men aleyhâ fân

Beste isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
mantı bihter behlül :)

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Var Son İleti
Tavuklu bamya çorbası YaRêN Corbalar 7 25.06.2013 23:32
Mantı Beste Hamur isleri 6 07.04.2013 12:07
tavuklu talaş böreği Seyma Hamur isleri 3 02.02.2011 11:37
Tavuklu Mantı Böreği an-ı seyyale Hamur isleri 10 03.02.2010 13:03
-TavukLu Muska Böreği - KanDamLaSi Hamur isleri 2 10.12.2007 11:13


Saat : 07:35 |

Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Yandex.Metrica