Portal
Geri git   Yenidendogus > Mutfak > Püf Noktalar ve Pratik Bilgiler
Portal Forum Kayıt ol [Yardım Masası] Kuran-ı Kerim Dinleme Arapça Dersleri Konularım Cevaplarım Arama Son 24 Saatteki Konular Forumları Okundu Olarak İşaretle

Mükemmel pilavın sırları

Üye Etiketleri


Like Tree6Beğeni
  • 2 Mesaj Yazan EyLüL
  • 1 Mesaj Yazan -Zeynep-
  • 1 Mesaj Yazan seyfofen
  • 1 Mesaj Yazan Uhibbu
  • 1 Mesaj Yazan Ala Nur...*
Cevapla
 
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 19.07.2013, 16:02   #1
EyLüL
Özel Üye
 
EyLüL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08.04.2013
İletiler: 914
Aldığı Beğeniler : 1079
Beğendiği Mesajlar : 1705
Wink Mükemmel pilavın sırları





Mükemmel pilavın sırları
| |
*Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.

*Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.

*Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.

*Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.

*Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.

*Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.

*Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.

*Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler.

alıntı
-Zeynep- ve seyfofen bu mesajı beğendi.

EyLüL isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alıntı ile Cevapla

Reklamsız bir forum için sitemize destek olun...
Alt 19.07.2013, 16:16   #2
-Zeynep-
Mecânin-i Kütüp
 
-Zeynep- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.02.2009
Nereden: Ankara
İletiler: 2.425
Aldığı Beğeniler : 2684
Beğendiği Mesajlar : 2263
Standart

EyLüL isimli üye bu mesajı beğendi.
__________________

Bazı kitapları belli bir zaman
geçtikten sonra yeniden okumak gerek;
kitap değişmiyor elbet, metin sabit..
Ama insan öyle mi?

|Gökhan Özcan

-Zeynep- isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alıntı ile Cevapla
Alt 19.07.2013, 23:08   #3
seyfofen
YiğiDo
 
seyfofen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.12.2011
Nereden: DüNy@ GeZegeNi
İletiler: 3.187
Aldığı Beğeniler : 4125
Beğendiği Mesajlar : 2295
Standart

şaka maka..bende güzel pilav yaparım ha..hehhe

paylaşım için tşkler...
EyLüL isimli üye bu mesajı beğendi.
__________________
"Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olur.." Yunus Emre (k.s)

Mecazi AŞK,tan İLAHİ AŞK,a Yürüyenlere SeLaM OLsuN...

seyfofen isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alıntı ile Cevapla
Alt 20.07.2013, 16:49   #4
Uhibbu
~ Bast-ı Zaman ~
 
Uhibbu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04.10.2007
Nereden: istanbul
İletiler: 11.922
Aldığı Beğeniler : 16165
Beğendiği Mesajlar : 16028
Standart

Ramazanda pilavlara doyamıyoruz

Tesekkurler
EyLüL isimli üye bu mesajı beğendi.

Uhibbu isimli üye şu anda  çevrimiçi.  
Alıntı ile Cevapla
Alt 06.07.2014, 13:32   #5
Ala Nur...*
Çırak
 
Üyelik tarihi: 12.05.2014
İletiler: 70
Aldığı Beğeniler : 38
Beğendiği Mesajlar : 5
Standart ...*

haddimiz olmadan...pirinç pilavında iyi sonuç almak için tavsiyemiz...bire bir ölçü ile yapılan pilav inşeALLAH.
MİSAL;8 kişilik misafir için...2 su bardağı pirinci derin bir kaba bırakıp üstünü geçecek şekilde sıcak su ilave edip,2 çay kaşığı tuz ile ıslayalım...su soğuyuncaya dek bekletelim,pirincin beyaz suyu çıkıncıya dek soğuk suda durulayalım inşeALLAHH...sonrasında tencereye bırakılan sıvıyağ ve tereyağ ile isteğe bağlı... beyaz pilav şeklinde direkt pirinci kavurup üstüne 2 su bardağı su ilave edip kaynayıncaya dek orta ateş, sonrasında altını kısıp suyunu iyice cekinceye dek pişirmek inşeALLAH...şehriyeli olursa da...yarım su bardağıda şehriye payı olarak fazla su ilave edilerek pişirilen pilav gayet güzel oluyor inşeALLAH...afiyet şifa olsun...*(tuz oranı damak tadına kalmıs)
Onur isimli üye bu mesajı beğendi.

Konu Ala Nur...* tarafından (06.07.2014 Saat 13:34 ) değiştirilmiştir..

Ala Nur...* isimli üye şu anda çevrimdışı  
Alıntı ile Cevapla

Reklamsız bir forum için sitemize destek olun...
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Var Son İleti
Münafığın Sırları Vukuf-i Kalbi Dini Içerikli Yazılar 50 20.03.2008 09:37
.::24. Mektub'un sırları::. YaMusaB Risale-i Nur Külliyatı 1 10.01.2008 08:58
Besmelenin sırları Sebep Dini Içerikli Yazılar 3 11.10.2005 14:11
mutlulu un sırları keremm Kıssa ve Menkıbeler 0 07.10.2005 16:11


Saat : 12:45 |

Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Yandex.Metrica