Bir Osmanlı padişahı, başucuna bir taş koymuş ve her sabah kalktığında o taştan teyemmüm edip, sonra helaya (lavaboya) gider ve abdestini de alır, çıkarmış
Niye, diye sorduklarında: "Ecel ne zaman geleceği velli olmaz; ya ben yatağımdan kalkıp, "daha abdest alamadan" geliverirse?" demiş
Buradan da şu mana çıkıyor, abdestli bir kişiye azrail daha farklı davranacak, bunu bilelim
ABDEST MÜMİNİN SİLAHIDIR! Neye karşı? Nefsine karşı Onun hile ve desiselerine karşı Gönül uyandırır ve o tuzaklara düşmezsin
DAİM ABDEST büyük bir ecirdir! Abdesti olan için namaz zaten kolaydır, önemli olan abdesttir!
Daim abdestli olmak, 24 saat, bunasıl olacak?
Bazıları gecede 2-3 defa tuvalete gider, bunasıl olacak?
EVET; HER DEFASINDA ABDEST ALACAKSIN!Nefsini terbiye etmek istiyorsan, bunu yapacaksın!
Çünkü nefse en zor gelen şeymiş abdest almak
Sabah kalkınca da tuvaletten sonra ilk işin abdest almak olacak!
Gençler için sabah abdesti ile öğle namazı kılmak mümkün tabii
Şimdi, bazılarının "nasıl olur, ya abdest unutulduysa?" dediklerini duyar gibi oluyorum Bu şöyledir:
Kişi abdestini bozacak birşey yapıp yapmadığını BİLİR!Bu yeter, o abdestle öğle namazı da kılınır
Ha, şu da var, abdest üstüne abdest almak, NUR ÜSTÜNE NURDUR!Öyleyse, alabiliyorsan al, bu çok güzel birşey
MÜMİN:
DAİM ZİKİR + DAİM FİKİR + DAİM TEFEKKÜR + DAİM ŞÜKÜR +
DAİM ABDESTLİ + DAİM İBADETLİ VE DAİM MUHABBETLİ OLACAK!
Niye, diye sorduklarında: "Ecel ne zaman geleceği velli olmaz; ya ben yatağımdan kalkıp, "daha abdest alamadan" geliverirse?" demiş
Buradan da şu mana çıkıyor, abdestli bir kişiye azrail daha farklı davranacak, bunu bilelim
ABDEST MÜMİNİN SİLAHIDIR! Neye karşı? Nefsine karşı Onun hile ve desiselerine karşı Gönül uyandırır ve o tuzaklara düşmezsin
DAİM ABDEST büyük bir ecirdir! Abdesti olan için namaz zaten kolaydır, önemli olan abdesttir!
Daim abdestli olmak, 24 saat, bunasıl olacak?
Bazıları gecede 2-3 defa tuvalete gider, bunasıl olacak?
EVET; HER DEFASINDA ABDEST ALACAKSIN!Nefsini terbiye etmek istiyorsan, bunu yapacaksın!
Çünkü nefse en zor gelen şeymiş abdest almak
Sabah kalkınca da tuvaletten sonra ilk işin abdest almak olacak!
Gençler için sabah abdesti ile öğle namazı kılmak mümkün tabii
Şimdi, bazılarının "nasıl olur, ya abdest unutulduysa?" dediklerini duyar gibi oluyorum Bu şöyledir:
Kişi abdestini bozacak birşey yapıp yapmadığını BİLİR!Bu yeter, o abdestle öğle namazı da kılınır
Ha, şu da var, abdest üstüne abdest almak, NUR ÜSTÜNE NURDUR!Öyleyse, alabiliyorsan al, bu çok güzel birşey
MÜMİN:
DAİM ZİKİR + DAİM FİKİR + DAİM TEFEKKÜR + DAİM ŞÜKÜR +
DAİM ABDESTLİ + DAİM İBADETLİ VE DAİM MUHABBETLİ OLACAK!