Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Ön açıklama= 4 farklı usulde arama yapılıp benzer bir konu bulunmadı onayı alınarak açılmış bir konudur.

images

DOKUZ ŞEY RUHA EZİYET VERİR

Ünlü Müctehid Süfyan es Sevri , şu dokuz şeyin Ruhun cilasını azaltıp ona eziyet verdiğini belirtmiştir:

1-) Kendi nefsi için dua edip Ana-Babası ve Mü'minler için dua etmemek.

2-) Zaman zaman bile olsa Kur'an okumamak,Okuma işini vird(düzenli zikir) haline getirip günde 100 ayet okumamak. ( bir Ya-Sin bir mülk bunu fazlasıyla karşılıyor)

3-) Kabristanın yanından geçerlken ölüler için dua etmemek ve onların ruhlarına Fatiha okumamak.

4-) Cuma günü bir şehir veya kasabaya girip cuma namazı kılmadan oradan ayrılmak.

5-) Semtlerine gelip yerleşen Âlime gitmemek,Ondan istifade etmemek.

6-) İki adam bir araya gelip arkadaş olurlar da birbirlerinin isimlerini öğrenmeen ayrılırlarsa.

7-) Meşru bir ziyafete davet edilip ona gitmemek.

:cool: Gençliğini ilim ve ahlaktan uzak tutup tüketmek.

9-) Kendisi tok yattığı halde komşusunun aç yatması...

...

Allah cümle ümmetle birlikte bu dokuz şeyden uzak kılsın inş.

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Bir iki madde var eksik olan .. Onları da tamamlamalı en kısa zamanda ..

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Amin. ALLAH Razı olsun

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Allah razı olsun, Arora... Eksiklerimi gösterdin.

İnşaallah onları da tamamlarım.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Değerli paylaşımınız için teşekkürler.

Allah razı olsun..

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Rabbim c.c. razı olsun.

Merak ettim aramayı nasıl yapıyorsunuz?
Üstteki yazıyı okuyunca bir arama yapayım dedim ve konuyu buldum.
Sitenin arama motorunda sıkıntı var zaten. Aynı şeyleri bende yaşıyorum. Şu an tek artı yönüm kendi eklediklerimi silebilmem. (Hiç yorum almadan) Konuları silmiyorum. birkaç yorumdan sonra birleştirme yapıyorum sadece. Arama şeklinize göre daha farklı yollar bulabiliriz belki diye yazdım bunu. Lütfen yanlış anlaşılmasın.

http://www.yenidendogus.net/hakikat-incileri/30491-ynsana-eziyet-veren-9-sey.html

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
vallaha abi konu başlığı olarak başlığın versiyonları olarak ve süfyani sevri olarak birçok usul arattım..
ki aramalarımıda bir kaç usul yaparım zaten, birinde bulamazsa diğerinde bulsun diye..
.buna rağmen site içi arama motoru işe yaramıyorsa bu durumun izahı sizinde dediniz gibi Arama motorunda olan sorundur... eh bu durumda yönetici aciz kalırken user ne yapsın değil mi ama :p

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Bu konuda size hak veriyorum. Açıkçası yönetime gelmeden önce site içinde olan bir konuyu siteye tekrardan çok yükledim :D Bunu bilerek yapıyordum. Aramalardada kimse bulamıyordu. Yalnız burda tek şeye dikkat ederdim. konunun çok eski ve gerçekten çok ciddi bir konu olmasına. Sıradan şeyler için yapmazdım bunu.

Bu işi çok bildiğim için değil ama size tavsiyem konu başlığı yerine konu içinden orta uzunluktaki bir cümleyi komple alıp o şekilde arama yapmanız. Bunuda birkaç cümle deneyerek yapmamız. Kısa cümlelerde birçok konu buluyor. Uzun cümlelerdede hiç bulmuyor. (Biz genelde uzunu alırız bulmasın diye :D ) Ben bu site için bu yöntemi kullanıyorum. Hemen herşeyide yakalıyorum.

Dikkat edilmesi gereken bir hususta bazı konularda (ş) harfi yerine ($) işareti kullanılıyor. O zaman bulmak imkansız gibi. Dün dikkat ettim. Bir konuyu tam 10 defa eklemişler. Hiçmi bulmadı bu saçma makine anlayamadım :)

Üst Alt