Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
Her namazda okuduğumuz 'Fatiha' bize ne anlatıyor?
fatiha-suresi-iy.gif

Fatiha suresini dinle
http://www.gezgintv.com/dualar-ve-sureler/fatiha-suresinin-okunusu

Fatiha Sûresi’nde namaz kılan kişi, “Hamd ve övgü âlemlerin Rabb’i Allah’a mahsustur.’’ (Elhamdülillahi Rabbi’l-Âlemin) dediğinde Rabb’i ona seni övülmüş ve en takdir ettiğim kullarımın seviyesine hem dünyada hem ahirette çıkartacağım müjdesini sunar.
Namaz kılan kişi “O Rahman ve Rahim’dir’’ (er-Rahmanir-Rahim) dediğinde,
Rabbi O’na sana bütün insanlığı sevgi ve şefkat duyguları içerisinde kuşatmayı; inanan ve inanmayan ayrımı yapmadan İlahi güzellikleri gönüllere taşımayı; sayısız nimetleri insanlara ulaştırmayı nasip eyleyeceğim müjdesini verir. Benim rahmetim, sevgi ve şefkatim bütün ruhunu saracak; iki cihan saadetine ve rahmetine mazhar olacaksın müjdesini sunar.

Namaz kılan namaz dostu “O, hesap günün sahibidir.” (Maliki yevmi’d-din) dediğinde,
Rabb’i onu hesap gününde hesaba çekmeden önce kendi nefsini hesaba çektiği için ona cennet, cemalullah ve aşkullah’ın kapılarını açacaktır. Namaz kılan kişi bu ayette kendisine ikram edilen nimetlerin gerçek sahibinin Allah olduğunu hatırlayarak kendisine Allah tarafından verilen nimetlerden dolayı kibir ve gurura kapılmamayı, başkasına ikram edilen nimetlerden dolayı haset ve kıskançlığa düşmemeyi nasip eyleyerek iki cihan saadetinin müjdesini kuluna sunar. Kibir ve gururdan temizlenen kul, şirk ve gururun mana ve sırrını hissedecek; Allah sevgisinde, cemalullahın zevkinde eriyecektir.

Namaz kılan namaz âşığı, “Biz yalnız Sana ibadet ederiz ve yalnız Senden yardım dileriz.” (iyyake na’budü ve iyyake nestaîn) dediğinde,
Rabb’i ona “Ey gönül huzuruna ermiş, tatmin olmuş nefis, sen Rabb’inden razı, O senden razı olarak dön Rabb’ine! Sen de katıl has kullarımın içine, gir cennetime!’’ (Fecr 89/27-30) ayetindeki müjdeyi kuluna sunar. Rabb’i o kulun gerçek dostu, o kul da Rabb’inin gerçek dostu olma şerefine nail olur. Dost dostun divanında gözyaşı dökerken hakiki dost, dostluk makamında aşkıyla onu tatmin edecek, selamıyla onu huzura erdirecektir.

b1003577602_1190428793227_2598.jpg

Namaz dostu kişi “Bizleri doğru yola hidayet et. Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet. Öfkene uğramışların ve sapmışların yoluna iletme.’’ (İhdina’s-sırata’l-müstakîm sıratellezîne en’amte aleyhim ğayri’l-mağdubi aleyhim vela’d-dâllîn) dediğinde,
Rabb’i kulunu Müslümanların teslimiyetleriyle, mü’minlerin imanlarıyla, müttakilerin takvalarıyla, ebrarların iyilikleriyle, muhsinlerin Allah’ı görüyormuşçasına ibadet etme coşkusuyla girdikleri cennetlere girme müjdesine nail kılar. Rabb’imiz, kalplerimizi doğru yola hidayet ettikten sonra eğriltme, bize katından bir rahmet ver. Çünkü sen ikram edenlerin en hayırlısısın (Âl-i İmran 3/ “Ey kalpleri evirip çeviren Rabb’im kalplerimizi dinin üzere sana ulaştıran her yol üzere sabit kıl.’’ duasıyla cennet, cemalullah ve iki cihan saadetine kullarını ulaştırır.
alıntı:ailem dergisi

b1003577602_1190428793227_2598.jpg

--------------------------------------------------------------------------------

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAh cc razı olsun abim hakki ile idrak etmeyi nas ip eylesin cümlemize

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
“Ey kalpleri evirip çeviren Rabb’im kalplerimizi dinin üzere sana ulaştıran her yol üzere sabit kıl.’’

amin amin
Rabbim razi olsun Allah bizde namazlarmizi ibadetlerimi hakkiyla yerine getirenlerden getirmeye calisanlarda etsin...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine paylasan yüregine saglik Semerkand kardesim tesekkürler
Cenab-i Hak razi ve memmun olsun insaAllah
Selam ve Dualarimla......

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Denilir ki: „Kalpten çıkan söz, kalbe girer ama dilden çıkan söz kulağı aşmaz.’

Peygamber Efendimiz Buyurdular ki:

ALLAHU Teala şöyle der: ‚ Namazı, kendim ile kulum arasında ikiye ayırdım. Kulum için istediği vardır.

kul : ‘Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn.‘dediğinde

ALLAHU Teala: ‚Kulum bana hamdetti(şükretti)’der.

kul: ‘Errahmânirrahîm’ dediğinde

ALLAHU Teala: ‚Kulum beni övdü’der.

kul: ‘Mâliki yevmiddîn.’ dediğinde

ALLAHU Teala: ‚Kulum beni yüceltti der.

kul: ‘İyyâke na’büdü ve iyyâke nesteîn.’ Dediğinde

ALLAHU Teala: Bu benim ve kulum arasındadır, Onun için ne isterse vardır’ der.

kul: ‘İhdinas sırâtal müstekîm. Sırâtallezîne en‘amte aleyhim. Gayril mağdûbi aleyhim veleddâllîn.’

ALLAHU Teala: ‘Bu kulum içindir, ona istediği vardır’ der.

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
Allah razı olsun hakkıyla eda edenelrden oluruz inşaALLAH...bu değerli paylaşım için teşekkürler abim

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abim.Bir kez daha hatırladık :)

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Allahu Teala razı olsun
bizleri dil alışkanlığı ile değil
manasını anlayarak
yürekten okuyanlardan eylesin inşAllah ...

huzeyca

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
ALLAH (c.c) razı olsun. :)

Üst Alt