Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Gavs Hz. (k.s.) hatme-i haceganı yaptırdıktan sonra gözlerini kapatıp biraz bekledikten sonra buyurdular;

“Sofiler size bir şey anlatacağım. Bu yol tertemizdir, bembeyazdır leke kabul etmez. Biz Şafii mezhebine göre amel ediyoruz. Bizim Şafii mezhebinin en büyük alimi İbni Hacerdir. O kadar büyük alimdir ki, o kadar büyüktür. O ilim öğrenirken çok çalışıyordu, çok gayret ediyordu amma anlamıyordu. Madem ki öğrenemiyorum, o zaman yaşlı anneme ve babama hizmet edeyim, onlara bakayım diye niyetlenip, bu niyetini Seydaya söylemek için yanına çıktı.Seydaya “Gurban ben çok çalışıyorum, çok gayret ediyorum amma bir türlü anlayamıyorum. İzin verirseniz bari gidip memleketteki yaşlı ve hasta olan anne ve babama hizmet edeyim.” dedi.

Seyda da O’na;

“Doğru sen çok çalıştın, çok gayret ettin. Biz de senin için gayret ettik çalıştık amma olmadı. Madem ki öyle gidebilirsin.” diye izin verdi.İbni Hacer yola çıktı. Bir süre yürüdükten sonra yoruldu. Yakında kayalık gölgelik bir yere dinlenmek için oturdu. Dinlenirken yukarıya baktı. Yukarıdan damlayan su damlalarının sert bir taş üstüne damlayarak o taşı deldiğini gördü. O büyük, acayip sert taştı. Bu su damlaları böyle sert bir taşı deldiğine göre ben de anlayabilirim diye düşündü ve tekrar Seydasının yanına dönüp başından geçenleri anlattı. Devam edip Şafii mezhebinin en büyük alimlerinden birisi oldu. Onun fetvası üzerine fetva veren de yoktur.

Bu su damlaları yumuşak ve kuvvetsizdir amma devamlıdır. Çok çalışmak ve çok gayret etmek lazım. Takvayla amel etmek sadık olmak lazım. Takvanın olduğu yerde fetvaya gerek yoktur.

Eskiden insanlar az amel ederek Allah a c.c. ulaşıyorlardı. Şimdi çok çalışmak, gayret etmek, devam etmek, sadık olmak lazım.

Resulullah a.s.v. “Dünya ve içindekiler melundur, lanetlenmiştir” dedi. Allah c.c. için niyetlenenler ve Allah c.c. çalışanlar hariçtir. Evinizde sabahleyin elbisenizi giyerken rızık kazanmak için değil Allah c.c. için niyetlenin: “Ya Rabbi! Biz, senin için, senin rızan için çıkıyoruz. Hane halkının rızkını üzerimize vacip kıldın. Bu vacibi yerine getirmek için çıkıyoruz. Sen rızka kefilsin. Rızkımızı vereceksin..”

(Haşa O’nun (cc) sözünde yalan olmaz.)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bu su damlaları yumuşak ve kuvvetsizdir amma devamlıdır. Çok çalışmak ve çok gayret etmek lazım. Takvayla amel etmek sadık olmak lazım. Takvanın olduğu yerde fetvaya gerek yoktur.

ALLAH CC NURU İLE KAPLASIN YÜREĞİNE ABIM...ALLAH RAZI OLSUN

nezihe

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
bu çok önemli ve gerekli konu için RABBİM razı olsun

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Resulullah a.s.v. “Dünya ve içindekiler melundur, lanetlenmiştir” dedi. Allah c.c. için niyetlenenler ve Allah c.c. çalışanlar hariçtir. Evinizde sabahleyin elbisenizi giyerken rızık kazanmak için değil Allah c.c. için niyetlenin: “Ya Rabbi! Biz, senin için, senin rızan için çıkıyoruz. Hane halkının rızkını üzerimize vacip kıldın. Bu vacibi yerine getirmek için çıkıyoruz. Sen rızka kefilsin. Rızkımızı vereceksin..”

Biz O'nun için çalışıp gayret gösterelim yeterki. RABBIM'iz karsılığını mükafatını vercektir inşaallah. ALLAH razı olsun Eline sağlık.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun Bayram bey kardesim paylasimin icin tesekkürler
Selam ve Dualarimla.....

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
Rahman razı olsun Bayram abim sadatların himmeti Allah (c.c.) nuru nazarı üzerimizden eksik olmasın

CiLeKTiNa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Diğer
Allah razı olsun Rabbim sabır ile sabit eylesin bizleri inşallah

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Başına gelen eziyetler artıyor değil mi?..

Buğdayı başak olsun diye toprağa attılar, Değirmende un olsun diye ezdiler, Ekmek oldu, dişleri ile ezdiler;

Ezil ki can olasın, can veresin...

Hz. Mevlana

gamzelim

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
sağolasın ..Sabır versin Rabbim hepimize..

Üst Alt