Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

mehmet said

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Diğer
Ravilerden Ebü Hüreyre (R.A.), Allah’ın Resülünün şöyle buyurduğunu işittim, demiştir:
“İsrail Oğullarında ela tenli, kel ve kör üç kişi vardı. Allah onları imtihan etmek istedi. Bu üç kişiye bir melek gönderdi. Melek önce ela tenliye geldi ve sordu:

“En çok ne istiyorsun?” Ala tenli,
“Güzel renk ve güzel deri istiyorum, beni insanlara çirkin gösteren bu ala tenimin giderilmesini arzu ediyorum,” dedi. Melek onu derhal sıvadı, ala ten ondan gitti ve rengi güzelleşti. Melek ona tekrar sordu:
“Hangi malı en çok seviyorsun?” Adam,
“Deveyi, yahüt ineği,” dedi. (Bunlardan hangisinin söylendiği üzerinde ravinin şüphesi vardır). Adama on aylık bir gebe dişi deve verildi ve melek ona şöyle dedi:
“Allah bunları senin için bereketli kılsın.” Sonra melek kelin yanına geldi ve sordu:
“En çok ne istiyorsun?” Kel,
“Güzel saç istiyorum, beni insanlara çirkin gösteren bu halin benden giderilmesini arzu ediyorum,” dedi. Melek derhal onu sıvadı, onu çirkin gösteren hal gitti ve güzel saçlara kavuştu. Melek ona tekrar sordu:
“Hangi malı en çok seviyorsun?” Adam,
“İneği en çok seviyorum” dedi. Adama, gebe bir inek verildi ve melek ona;
“Allah bunu senin için bereketli kılsın” dedi. Sonra
melek körün yanına geldi ve sordu:
“Ençok ne istiyorsun?” Kör,
“Allah’ın, insanları görmem için gözlerimi bana vermesini istiyorum” dedi. Melek derhal onun gözünü sıvadı ve Allah körün gözlerine görme gücü verdi. Melek ona tekrar sordu:
“En çok neyi seviyorsun?” Adam,
“En çok koyunu seviyorum” dedi. Bunun üzerine adama döllü koyun verildi. Bu hayvanlardan deve ile inek doğurdu, koyun da kuzuladı. Bu üç kişiden birincisinin bir vadiyi dolduran devesi, ikincisinin bir vadiyi dolduran ineği, üçüncüsünün de bir vadiyi dolduran koyunu oldu. Daha sonra melek, ala tenlinin eski haline bürünerek onun yanına geldi ve şöyle dedi:
“Yolda kalmış, yoksul bir kimseyim. İstediğim yere ulaşabilmem için önce Allah’ın, sonra senin yardımına ihtiyacım vardır. Rengini ve cildini güzelleştiren Zatin hakkı için senden bir deve istiyorum, ancak vereceğin deve ile istediğim yere varabileceğim.” Önceden ala tenli adam şöyle dedi:
“Verilmesi gereken yer çok.” Melek bu sözü duyunca,
“Ben seni tanır gibi oluyorum, sen eskiden ala tenli idin, insanlar senden tiksinirlerdi; yoksuldun, Allah sana zenginlik verdi, bunlar yalan mı?” dedi. Ala tenli adam;
“Bu mal bana dededen, babadan miras kaldı,” dedi.
Melek:
“Eğer yalan söylüyorsan, Allah seni eski haline koysun,” dedi.
Sonra melek kelin eski haline bürünerek onun yanına geldi ve ala tenli adama söylediklerini ona da söyledi. Kel de ala tenli adam gibi cevap verdi. Bunun üzerine melek ona da;
“Eğer yalan söylüyorsan, Allah seni eski haline koysun” dedi.
En sonunda melek, körün eski haline bürünerek onun yanına geldi ve şöyle dedi:
“Yolda kalmış fakir bir kimseyim, istediğim yere ulaşabilmem için önce Allah’ın, sonra senin yardımına ihtiyacım vardır. Gözlerine görme gücü veren Zat hakkı için senden bir koyun istiyorum. ancak onunla istediğim yere varabileceğim.” Bu söz üzerine kör şöyle dedi:
“Ben eskiden kördüm, Allah gözlerimi sonradan iade etti. Koyunlardan istediğini al. istediğini bırak. Allah’a yemin ederim ki, Allah için aldığın hiçbir şeyde sana zorluk çıkarmayacağım.” Bunun üzerine melek adama şunları söyledi:
“Malın senin olsun, bu sizin için imtihandan başka bir şey değildir. Allah senden razı oldu. arkadaşlarına da gazab etti.”
BUHARİ VE MÜSLİM

Üst Alt