Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ali b.İsanın r.a. arkadaşı olan Ebu Sehl b.Ziyad el-Kettani r.a. anlatıyor;
Ali b.İsa hicri 296 senesinde sürgün edildiğinde beraber idik öyle şiddetli bir sıcak vardıki neredeyse sıcaktan telef olacaktık Ali b.İsa Kabeyi tavaf ve Safa ile Merve arasında say dan yaptıktan sonra yanıma geldiğinde havanın sıcaklığından ve yorgunluktan dolayı kendini ölü gibi yere attı ve;
_Allah tan c.c. şimdi kar gibi soğuk bir suyun olmasını ve onu kan kana içmeyi siterdim.dedi O da;
_Sende biliyorsun ki buralarda soğuk su bulunmaz dedim O da;
_Evet senin dediğin gibi buralarda soğuk su bulunmaz dedim ama içim o kadar darakdıki bir an canım istedi.dedi
Minaya gitmek için Ali b.İsanın yanından ayrıldım ve Mescidi Harama döndüm orada fazla durmamıştım ki bir bulut çıktı şimşekler çakmaya ve gök gürlemeye başladı sonra hafif bir yağmur yağdı akabinde dolu yağmaya başladı arkadaşlara;
_Dolu toplayın dedim çok dolu topladık Ali b.İsa ise yatıyordu Akşam namazı vakti girince Ali b.İsa namaza çıktı Ona,
_Sen duası kabul olan birisin baksana susuzluk sıkıntısı gitti bunlar duanın kabul olduğunun alametidri.istediğin gibi iç dedimOna Mescidi Harama yağan dolu ile doldurulmuş bardaklarla içecek getirdim Oda önce komşulara ve zayıf insanlara içirmeye başladı ve dahada getirilmesini istedi bizde yanımızda olanların hapsini getirdik ben ona ne kadar
_Al sen içi desemde kendisi;
_Önce insanlar içsin bende içerim dedi
Ben yaklaşık 5 ölçek kadar kaldırdım Ona;
_Başkada kalmadı dedim O da;
_Elhamdülillah diyerek keşke soğuk suyun yerine mağfiretimi isteseydim ümit ediyorumki duam kabul olurdu dedi
Tenuhi el-Ferec Ba'deş-Şidde
Yunus Demirkıran

Üst Alt