Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
resim.JPG

MALZEMELER:
İÇ HARCI İÇİN:

200 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet patates
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un
4 adet yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay bardağı yoğurt

YAPILIŞI:

Patates haşlanıp rendelenir. Kıyma tencereye konulur. Soğan ince bir şekilde doğranıp ilave edilir ve karıştırarak kavrulur. Soğan kavrulunca rendelenen patatesler, tuz ve karabiber ilave edilir. Ardından maydanoz ince kıyılıp ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınıp kenarda bekletilir.

Un geniş bir kaba konulur ortası havuz gibi açılır. 2 adet yumurta, süt ve sıvıyağ ilave edilir. Kuru maya ilave edilir ve bütün malzeme karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle kapatılıp 45 dakika mayalandırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır ve avuç içersinde bastırarak çay tabağı şeklinde açılır. Hazırlanan harçtan içerisine konulur ve kenarları ortada birleştirilerek kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine konulur hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır fırın tepsisine sıkı sıkıya dizilir.

Kalan yumurtalar bir kaba kırılır. Yoğurt ilave edilir karıştırılır ve böreğin üzerine dökülür her tarafına yayılır. Börek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık yarım saat bekletilip pişirilir. Fırından alınır ılık servis edilir.

Afiyet olsun.

thbr-1.png

-Zeynep-

Mecânin-i Kütüp

Aldığı Beğeniler
2,763
Takım
Diğer
Teşekkürler ablacım..

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
:)) ben bilmiyordum bu yemegi bugün ögrendim.

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Tamam börek bugün dün cok dalginim af buyrun :)

Rica ederim
bende sizlere tesekkür ederim.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Adini ilk kez duyuyorum güzel görünüyor ama(:
Tesekkürler canim bunuda denerim insaAllah
Selam ve Dualarimla.......

Üst Alt