Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
SOL BEYİN: Beynin sağ tarafının hareketlerini yönetir. Anahtarı kelimedir. Mantık merkezi denilebilir.Bunun için beynin sol bölümüne, mantıksal sol beyin demek yalnış olmaz. Bütüne değil parçaya yoğunlaşır. Adım adım öğrenir ve sonucu kendisi için olumlu değerlendirir.

Sol beynin anahtarı kelimedir.Sözcükler, mantık, sayılar, ardışıklık, çizgisellik, analiz, listeleme konularını yönetir. Eğitimde bilgi, yabancı dil, tarih, edebiyat ve matemetik, sol beyni gerektirir. Bu yüzden bu konularla ilgili yapılan çalışmalarada sol beyin çalıştırılır.

SAĞ BEYİN: Beynin sol tarafını yönetir. Yani, insan beyninin sol tarafına felç geldiğinde sağı, sağ tarafına felç geldiğinde solu haraket edemez. Sağ beyin, dili en çarpıcı, ince tanımlama ve sembollerle, mantıksal değil,duyusal ayrıntılarla inceler.Karmaşık ve zor soruları veya olayları bütün olarak kavrar ve çözer. Parça üstüne adım adım yoğunlaşmaz.Duyusal işaretleri değerlendiren sağ yan, korku, endişe ve heyecanı da yoğun yaşar.

Sağ beynin anahtarı görüntülerdir. Sağ beyni gelişmiş olanlar, mucidlik,ritm, uzman bilimci,hayal gücü, hayal kurma, renk ve boyutta daha iyidirler. Sanat, spor, sosyal etkinlikler,folklor, tiyatro, şiir gibi hayal gücü ve yetenek isteyen tüm etkinlikler, sağ beyni çalıştırır ve geliştirir. Sağ beyni geliştirmek için, gün de bir kaç dakikalık egzersiz yeterli olacaktır. Bunun için:

*Bir koltuğa oturun ve kaslarınızı gevşek bırakın.(Yatağınızda uzanarakda yapabilirsiniz.)

*Mekan, ses, renk, biçim görüntüsünü normalden farklı düşünüp, gözünüzün önünde canlandırmaya çalışın.

Örneğin, gözünüzün önüne annenizin sakallı olarak görebileceğiniz bir görüntüsünü ya da hareketli bir filmini getirin. Anneniz sizinle konuşmak için ağzını açtığında, konuşma sesi yerine, kuş cıvıltısı çıkardığını düşünün. Dünyanın dikdörtgenler prizması ya da düz olması gibi normal dişı canlandırmalarla görüntüleri gözünüzde canlandırın;
sesleri duyun, varsa koku ve tadı hissedin. Bu bir dakikalık egzersiz, sağ beyin için yararlı bir jimnastik olacaktır.

Beynin sol ve sağ yanının eşit çalışması, doğru olanıdır. Ancak, okullarda verilen eğitim sol beyin ağırlıklı olduğu için, sağ beynin görevinide sol beyin üstlenir.Bu da, kişilerde performansın düşmesine neden olur.Beyninizin sağ veya sol yanlarından biri farklı çalışıyorsa, bu meslek seçiminizi etkiler. Başarının yanısıra mutlu da olmanın yolu hangisinin daha çok geliştiğini öğrenmektir.Daha az çalışan diğer yanı geliştirmek için, egzersiz yapmayı unutmayın.

(Bil öğretim kurumları kişisel gelişim dizisi 1, Muhteşem Senle Tanıştın mı? kitabından alıntı)

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Basakcim cok tesekkür ederim.Konunun takipcisiyim,devamini bekliyorum...

Sağ beyin, dili en çarpıcı, ince tanımlama ve sembollerle, mantıksal değil,duyusal ayrıntılarla inceler.Karmaşık ve zor soruları veya olayları bütün olarak kavrar ve çözer. Parça üstüne adım adım yoğunlaşmaz.Duyusal işaretleri değerlendiren sağ yan, korku, endişe ve heyecanı da yoğun yaşar.

Burasi bana cok yatkin ama teste -a- yani sol beyin cikti.Biraz kafam karisti ?(

ins. devamini okudukca cözücem...sevgiyle kalin...

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Çok faydalı bilgiler.Çok iyi oldu...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı Günes
Basakcim cok tesekkür ederim.Konunun takipcisiyim,devamini bekliyorum...

Sağ beyin, dili en çarpıcı, ince tanımlama ve sembollerle, mantıksal değil,duyusal ayrıntılarla inceler.Karmaşık ve zor soruları veya olayları bütün olarak kavrar ve çözer. Parça üstüne adım adım yoğunlaşmaz.Duyusal işaretleri değerlendiren sağ yan, korku, endişe ve heyecanı da yoğun yaşar.

Burasi bana cok yatkin ama teste -a- yani sol beyin cikti.Biraz kafam karisti ?(

ins. devamini okudukca cözücem...sevgiyle kalin...

Ablacim zaten iki tarafıda kullnırmış insan..

Ama bir yanı daha ağırlıklı olurmuş...

Tamam ablacim bende hoşuma giden yerleri

hep sizler ile paylaşmaya çalışacağım inşeallah.. :)

Üst Alt