Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Nur34

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,761
Gazi Caddesi’nde yürüyordum. Şehrin meşhur delilerinden biri geldi yanıma, herkes gibi ben de onu tanıyordum. Garibanın tekiydi, zararsız biriydi.Yaz günü kat kat giyer, hep gezerdi.
Geldi önümde durdu, elini uzattı ve:
-Bana para ver! dedi.
Elimi attım cebime çıkarttım cebimdekileri. Bir yirmilik uzattım kendisine. Gözlerimin içine baktı ve:
-Onu değil! dedi "şunu istiyorum." dedi elimdeki paraların içinden elliliği göstererek.
- Neden onu istiyorsun? diye sordum şaşkınlıkla.
- Sana gelir. Sen onu ver bana" dedi kendinden gayet emin ve bana emrivaki bir şekilde.
İtiraz etmedim, elliliği çıkarttım verdim. Gözlerimin içine bakarak:
- Sana gelir, dedi tekrar ve uzattığım elliliği alıp kalabalığın içinde kayboldu.
Donakaldım, hayra yordum tabi ki.
Delidir ne yapsa yeridir diye düşündüm sonra. Elbette bunun da bir sebebi hikmeti vardır dedim ve oradan uzaklaştım.
Eve geldim. Kayınvalidem bize gelmişti. Hoş geldin faslından sonra kayınvalidem:
- Oğlum! dedi "Bana para geldi mirastan. Payıma şu kadar düştü ve ben bu paranın elli bin lirasını size vermek istiyorum. Alın ihtiyaçlarınız için kullanın." dedi.
Donup kaldım bu işe. Oturdum bir güzel ağladım, rabbime şükür ve dua ettim.
Acaba deli olan kim diye! "Sana gelir" demişti de bizim deli ben ciddiye almamıştım onu. Dediği şeyin kısa sürede gerçekleşmesi beni farklı iklimlere götürdü.
Kalp gözü mü bu başka bir şey mi bilemiyorum. Lakin bu dünyada yaptığınız - ettiğiniz her şeyin sizi bir şekilde mutlaka bulacağınız unutmayın asla!
● Kurşun mu atıyorsun birisine sana misliyle gelir.
● Bir dal çiçek mi uzatıyorsun birisine sana demet demet gelir.
● Gülüyor musun birisine, içtenlikle sana kahkahayla karşılığı ulaşır.
● Ağlıyor musun birisinin acısına, mutlaka senin gözyaşlarına onun gözyaşları da karışır.
● Sana gelir; iyilik yaparsan iyilik gelir.
● Sana gelir; kötülük yaparsan kötülük gelir.
● Sanmayın fatura edilmez ettiğimiz küfürler bize!
● Sanmayın hesabı sorulmaz kırdığımız kalplerin!
● Sanmayın yaptığımız haksızlıklar yakamıza yapışmaz diye.
● Bir cana kıydığımız vakit, sanmayın bizim canımız da yanmaz diye!
● Yaptığınız ufacık bir yardım bile sanmayın ki karşılıksız kalır.
● Bir selam, bir gülümseme, bir nasılsın demek dahi size aynı şekilde dönecektir.
● Bundan sonra attığın her adıma dikkat et; sana gelir. İyi güzel yere doğru attığın her adım aynı şekilde sana dönecektir. Tam tersi olursa o da öyle olacaktır.
● Ağzından çıkan her kelimeyi ölçüp biçerek sarf et başkasına. Yalansa, iftiraysa bulur seni.. Güzellikse, doğruluksa bulur seni yine..
● Savaş mı istiyorsun, sana gelir.
● Barış mı istiyorsun, sana gelir.
● Yol mu kesiyorsun, cam mı kırıyorsun, ağaç mı söküyorsun, adam mı dövüyorsun unutma sana da gelir!
Hem de ummadığın anda gelir, hemen gelir.
*Bu yüzden yaptığınız ve istediğiniz her şeye dikkat edin ve safdil birisi de sizden bir şey istedi mi onu kesinlikle boş çevirmeyin.
Çünkü onun heybesinde kocaman bir "SANA GELİR..!” vardır..
HAYATIMIZIN BİRÇOK SAFHASI İÇİNDE, ÇOĞU ZAMAN MANEVİ GERÇEKLERDEN UZAKLAŞIP, MADDİ CENDERELER VE HAY/HUY’LAR LA ÇOK BUNALDIĞIMIZ HALLERİMİZDE, ÖNÜMÜZE GELEN İKRAM-I İLAHİ İŞARETLERİNİ, ATLAMAMAMIZ VE İKRAM EDENİN RIZASINI UNUTMAMAMIZ İÇİN, GÜZEL BİR YAZI

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Bu konu biraz karışık aslında.

Benim başıma hiç gelmedi. Sizlerin başına gelen varsa yazarsa memnun olurum. Hep yazılarda veya tasavvufi-dini içerikleri TV filmlerinde karşılaştığımız bir durum mu acaba? diye düşünmeden edemiyorum. Bahsettiğim olay şu: yazıda bahsedildiği gibi bir iyilik yapıp da, yaptığı iyiliği unutacak kadar zaman geçmeden onun karşılığını alan veya aldığını hissederek dumur olan biri var mı?

Bunu gerçekten çok merak ediyorum. Yoksa bu tür yazılar veya TV programları birer şehir efsanesinden mi ibaret?

Herkese iyiliği dokunan ve bir kişinin bile kötü diyemeyeceği ama tabiri caiz ise sürünen birçok insan var çevremde.

Hemen şunu söylemeyin; "bu bir imtihan. mükâfatını elbette ahirette alacaktır.".

Amenna. Buna inandık, iman ettik zaten.

Ancak, gariban insanın imtihanının sonucu neden hep ahirete kalıyor? Yaptığı iyiliklerin mükâfatını dünyada alsa da biraz rahat bir şekilde ömrünü tamamlasa güzel olmaz mı?

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Allahualem Seylan
İnancımız yapılan iyliklerin mükafatını burada görmüyorsa
ahirette görecek şeklinde..

Sana gelir olayını ben kendi adıma çok yaşadım.
Kısa süreli olanlarsa beni hayli şaşırttı.

Bunun enerjiyle bağlantısı olduğunu okudum sonra.

Üst Alt