Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Evliyaullahtan Sehl b.Tüsteri anlatıyor;
_Ben 3 yaşlarında iken geceleri kalkarak dayım Muhammed İbn Sevvarın namaz kılışını seyrederdim bazen bana Sehl hadi git uyu kalbimi meşgul ediyorsun derdi birgün dayım bana sordu;
_Seni yaratan Allah Tealayı zikretmek istemezmisin?
Bende bunun nasıl lacağını sorunca şöyle açıkladı;
_Yatağına girdiğin zaman dilini oynatmadan kalbinle 3 kere "Allahü maiye"Allah benimledir "Allahu nazırun ileye Allah beni gözetliyor "Allahü şahidi"Allah şahidimdir diye söyle
Ben bunları 3 gece söyledim sonra durumu ona bildirince bunu hergece 7 defa tekrarlamamı söyledi ddiği gibi yaptım bunun üzerine aynısını hergece onbir defa söylememi tenbihledi.kalbimde bir lezzet oluştu Böylece irsene geçtikten sonra dayım bana dediki ;
_Sana öğrettiğim şeyi kabre girinceye kadar devam ettir.bu sana dünyada ve ahirette faydalı olacak.
Bende senelerce buna devam ettim gönlümde onun tadını iyice hissettim sonra dayım dediki;
_Ey Sehl Allah biriyle beraber olur onu gözetler ve onun şahidi olunca o kimse Allaha isyan edermi?isyandan günah işlemekten sakın.
Birsüre tenhada yalnız kalmıştım beni ilk mektebe gönderdiler dedimki;
_Bendeki fikir ve maksadımın dağılmasından korkuyorum hocaya şart koşunda günde 1 2 saat gidipte dersimi alayım sonra dönüp geleyim.
Böylece mektebe devam ettim sonra Kuranı Kerimi ezberledim.yıl boyu oruç tutuyordum gıdamda arpa ekmeğiydi.on iki yaşıma kadar böyle sürdü.
Daha sonra hergece seher vakti bir ukıyye 200 gr kadar tuzsuz peynir katıksız arpa ekmeği günlük öğünüm oldu.sonra 3 gün boyunca yememeğe karar verdim.sonrada 5 günde yedi günde onbeş yirmi ve nihayet yirmibeş günde bir yemek alışkanlığı kazandım.Bu halimle yirmi yıl boyunca devam ettim.sonra yeryüzünde yıllarca süren gezilere çıktım.daha sonra memleketim Tüstere döndüm.Bütün geceleri ibadetle geçirdim.
el-Kuşeyri er-Risaletül-Kuşeyriyye,el-Yafii Miratül-Cinan
Binbir Damla Yusuf Yavuz

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
.sonra 3 gün boyunca yememeğe karar verdim.sonrada 5 günde yedi günde onbeş yirmi ve nihayet yirmibeş günde bir yemek alışkanlığı kazandım.Bu halimle yirmi yıl boyunca devam ettim.sonra yeryüzünde yıllarca süren gezilere çıktım.daha sonra memleketim Tüstere döndüm.Bütün geceleri ibadetle geçirdim.

ALLAHım bizleri bu mübareklerin şefaatlerine nail , hallerinden feyz alabilmeyi nasib eyle. Amin. ALLAH Razı olsun inşaALLAH

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
.sonra 3 gün boyunca yememeğe karar verdim.sonrada 5 günde yedi günde onbeş yirmi ve nihayet yirmibeş günde bir yemek alışkanlığı kazandım.Bu halimle yirmi yıl boyunca devam ettim.sonra yeryüzünde yıllarca süren gezilere çıktım.daha sonra memleketim Tüstere döndüm.Bütün geceleri ibadetle geçirdim.

ALLAHım bizleri bu mübareklerin şefaatlerine nail , hallerinden feyz alabilmeyi nasib eyle. Amin. ALLAH Razı olsun inşaALLAH

Amin insAllah KArdesim..

Ne Mübarek insanlar... Allah onlara layik eylesin insAllah.
Allah razı olsun Kurbanim...

hüzün yağmuru1

Gavsım seni çok Özledim♥♥

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Amin insAllah KArdesim..

Ne Mübarek insanlar... Allah onlara layik eylesin insAllah.
Allah razı olsun Kurbanim...

Aminnn ecmain :gul:
Bu güzel hallerin bizlerde de olabilmesi duasıyla:gul:
Baki dua ve muhabbetle

Üst Alt