Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Yunus Emre 26

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
219
Zaman yaklaşır. Öyle ki bir yıl bir ay gibi, bir hafta bir gün gibi, bir gün bir saat gibi, saat ise bir anda yanıp kül olan hurma ağacının dalı gibi süratle gelip geçer.
Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)

Tahmin ediyorum ki Peygamber Efendimizin bu hadisindeki olayı günümüz zamanında tecrübe etmeyen yoktur veya çok azdır. Sizlerinde bu konudaki bilgi ve yorumlarınızı merak ediyorum. Sizlerde bu durumu yaşıyormusunuz?

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Zaman o kadar hizli geciyorki sanki biz yetisemiyoruz zamana yarin tam bir yil olucak ama acisi hala ayni gecmiyor kaybettiklerimizin :(

Yunus Emre 26

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
219
Zaman o kadar hizli geciyorki sanki biz yetisemiyoruz zamana yarin tam bir yil olucak ama acisi hala ayni gecmiyor kaybettiklerimizin :(

Öncelikle başınız sağolsun. Kaybınız için üzüldüm.

Okuduğum bir kitapta aslında fiziki olarak zaman uzamaktaymış. Bu bilimsel olarak hesaplanmış. İleri tarihlerde gün 25 saat olacağı, geçmiş milyon yıl önce ise 23 saat veya daha az olduğu belirtilmiş. Günler uzamasına rağmen çabuk geçmesinin algıdan kaynaklı olduğunu iddaa ediyor. Bunun sebebininde eskiye oranla yapay şeker kullanımının artması ve beyinde kullanılan bu şekerin algı hasarına sebep olduğunu belirtiyor.

Üst Alt