Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
makber gülü hayırlı olsun
niye şaşrdın güllerden bi gül seçmiş yine seyyalemiz(:
hadi kolay gele (:

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Hayirli olsun kardesim(:
Cenab-i Hak kolayliklar versin

makbergülü1

~~makbergülü~~

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
makber gülü hayırlı olsun
niye şaşrdın güllerden bi gül seçmiş yine seyyalemiz(:
hadi kolay gele (:

sağol canım kardeşim...rabbim kolaylıklar verir inş...senin adını unutmuşum yeni olmama ver:blush:ama hepinizi çok sevdim...:kanki:

makbergülü1

~~makbergülü~~

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
olur ablacım herdaım yrdımcı olurum elımden geldıgınce :sevindik:

Allah c.c. Razı olsun inşallah...amin ecmain.. inşallah sende yaşamazsın bir daha...:friends::gul::gul::gul::gul::gul::gul::gul::gul::gul:

sağol bitanem...:anlastik:rabbim sendende razı olsun inş...:evet::gulver::tşk:

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
sanırım soru bekliyorsun:D

ahçı gogıla pazar menüsü dedim şansına ilk çıkan afiyet olsun:)

4163653672_f03f198e91.jpg

makbergülü1

~~makbergülü~~

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
sanırım soru bekliyorsun:D

ahçı gogıla pazar menüsü dedim şansına ilk çıkan afiyet olsun:)

4163653672_f03f198e91.jpg

sağol bitanem ellerin dert görmesin...benim için öğlen yemeği oldu...:Smiley (81):
sorum var mı diye bakıyordum...çocuklardan ancak fırsat bulabildimde:yuppii:

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
olmazmıı gülüm kırarmıyım seni istediğin soru olsun:))

Tasavvuf ilmi ve tarikatlar hakkındaki düşüncelerin

Namazımızı kazaya bırakmamak için neler tavsiye edebilirsin

Gönül kazanmak için nasıl olunmalı veya davranılmalıdır?

Televizyon veya internetin kötülüklerinden nasıl korunulabilir,yoksa televizyonda zap yaparken veya internette gezinirken gönül dünyamıza günahlar girebilir mi?Evimizden televizyonlarımızı kaldırmalı mıyız?

Az yemek,az uyumak,az konuşmanın faydaları nelerdir?Bunları nasıl başarabiliriz?

Çocuklarımızın güzel ahlak üzere yetiştirebilmek için nasıl hareket etmeliyiz?

Çocuklarımızın özellikle kız çocuklarımızın,zorunlu ilköğretimi düşünürsek ondan sonraki eğitimleri nasıl olmalı?

ya bekliyeceksin veysel karani gibi

ya gidiceksin sems i gibi

siz hangisi olmak istersiniz ?
bekleyen mi giden mi ? munkunse nedeninide yazarmisiniz ?

issiz adaya dusseniz yaniniza almayacaginiz 3 sey ?

Gün içerisinde en çok kullandığın kelime

makbergülü1

~~makbergülü~~

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
olmazmıı gülüm kırarmıyım seni istediğin soru olsun:))

sağol canım aslında senin soru kotan dolması gerekirdi ya neyse...:Smiley (121):başlayalım besmeleyle...

..?Tasavvuf ilmi ve tarikatlar hakkındaki düşüncelerin

hayatımın vazgeçilmezlerinden biri...bana yön verenlerden rabbim razı olsun..insanın yolunu kestirmeden hakka bağladığını düşünüyorum..felsefesi ve ilmini araştırmam senelerdir devam ediyor...

...?Namazımızı kazaya bırakmamak için neler tavsiye edebilirsin

yemek nasıl soğuduğu zaman tadını kaçırıyorsa...sıcağıyla ,tazeyken yenen yemeğin tadına doyum olmaz sa vaktinde kılınan namazında lezzetinin bir başka olacağını düşünüyorum nacizane...
rabbim affetsin yoksa ben kimim ki tavsiyede bulunayım..

...?Gönül kazanmak için nasıl olunmalı veya davranılmalıdır?

daima hoşgörüden yanayım...vermeden almayı beklememeli insan..bir bambu ağacından verim alabilmek bile beş sene sürerken ....sabırsızlık niye..?

..?Televizyon veya internetin kötülüklerinden nasıl korunulabilir,yoksa
televizyonda zap yaparken veya internette gezinirken gönül dünyamıza günahlar girebilir mi?Evimizden televizyonlarımızı kaldırmalı mıyız?

rabbim affetsin.. elbetteki tamamen kendi kontrolümüzde olan bir durum..ama tamamen uzak durulması bence yanlış...zamanın gereksinimleri haline gelmişken hele...kumanda sen nereyi izlemek istersen ona hizmet eder..samimi ol yeter..ben şu an nette olanları bilmesem kızımı nasıl bir tehlike ortamı beklediğini bilemem ki...sırf bu sebebten çocuk sahibi olduğumda ilk öğrenmek istediğim şey bilgisayar oldu..altı ay kadar işletmenlik aldım.şu an en doğrusunu yapmışım diyorum...ailelerin bu konuda oldukça dikkatli olmaları ancak bu dünyayı bilmeleriyle mümkün olur...bence..

..?Az yemek,az uyumak,az konuşmanın faydaları nelerdir?Bunları nasıl başarabiliriz?

resulumun en başta tavsiye ettiği yaşam şekli..izinden gidebilenler oluruz inş..başarmak için yaşantı şekline dönüştürmek gerek...ozaman ne diyet yapmaya gerek kalır nede israf edilir...her anımıza tadbik edersek sorun kalmaz...ben kısmende olsa başarmaya gayret ediyorum hamdolsun..

...?Çocuklarımızın güzel ahlak üzere yetiştirebilmek için nasıl hareket etmeliyiz?

ah en çok hayal ettiğim ve yapmaya gayret gösterdiğim bir konu...eşimle ortak hareket etmeye çalışıyoruz bu konuda..oda benim kadar hassasiyet gösteriyor şükürler olsun..peygamberimizin tavsiyelerini uygulamaya gayret etsek yeter.ben şimdiye kadar asla çocuklarıma yapmayacağım vaatde bulunmadım.yalandan kaçınmaya gayret edilmeli..güven ilk basamaklardan biri.güvenen çocuk zaten sorun çıkartmaz.tecrübeyle sabit..bu konuda daha çok şey yazabilirim ihtisas alanım sayılır.şimdilik bu kadar ..:Smiley (121):

..?Çocuklarımızın özellikle kız çocuklarımızın,zorunlu ilköğretimi düşünürsek ondan sonraki eğitimleri nasıl olmalı?

canım ya sende benim en hassas olduğum bir konuyu sormuşsun.ben kızlarımızın illaki eğitimlerinin tamamlanmasından meslek sahibi olmalarından tarafım..meslek sahibi olsunlarda isterlerse devam etmesinler.hele ki bu zamanda her şeyle karşılaşmak mümkünken hayata hazırlanmalarından yanayım.bir müsibet halinde sudan çıkmış balığa dönmemek adına ...benki bu yaşımda okumak adına hala çabalıyorsam..

....?ya bekliyeceksin veysel karani gibi

ya gidiceksin sems i gibi

siz hangisi olmak istersiniz ?
bekleyen mi giden mi ? munkunse nedeninide yazarmisiniz ?

veysel karani misaliyim ...genelde rabbim tamamen benzetsin inş...sabırlı olduğum için desem...

....?issiz adaya dusseniz yaniniza almayacaginiz 3 sey ?

günahlarımı,şeytanı,nefsimi....varmı öyle bir şansım..:confused:

....?Gün içerisinde en çok kullandığın kelime

la havle....rabbimin izniyle...
çok var ama aklıma gelenler bunlar...

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
bacım ben de bi soru soriyim
adaptandır :D