Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Üüüf senin elinden de kurtuluş yok anlaşılan..Korkmuyorum sorularını gönder ama ip ucuda ver.. zor olmasın..ve sorularını cevapladıkdan sonra hediye isterim:)) Çift camda olabilir :))

Sen o 150 sorunu sor. ve samimiyetle cevapla..beni fazla yorma :))

Ne ipucu ne kopya nede çiftcam yok sana :D

Benim soruları kopy yap bari :) O kadarda hazırcı olma :D

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Öncelikle beni konuk ettiğiniz için ve güzel ziyefetler hazırladığınız için çok teşekkür ederim..Basın mensupları nerede :) ?..
Uhibbu cum herşeyin çok güzel.. Böyle çatkapı geldim diyecem ama iple çekerek gelmişim sanki.. :)

Neyse kurtuluş yok galiba deşifre olacağız artık ne yapalım..

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Öncelikle klasik sorularimiz..

Forumumuzdaki nickinin anlamı nedir...? Neden bu nicki kullanıyorsun...?

Nun_kalem: NUN yalnızlık iç dünya ile baş başa NUN ayetin içinde gibi görünür ama yalnızdır..İnsanda toplum içindedir ama yalnızdır.. NUN gülüyorsa gülüşü ona ait ağlıyorsa ona ait günahını en iyi o biliyor NUN bildik bir NUN gibi görse de onun bilinmeyen ve sadece Rabbimizin ve kendinin bildiği bir dünyası vardır..
Aslında o bir Hurufu Mukatadır..İnsan da herkesin bildiği bir kişi gibi görünse de Onu sadece Rabbimizin bildiği bir dünyası iç dünyası vardır oda bir bakıma Hurufu Mukatadır?
KALEM: yazdıklarının üzerine yemin edilen.. Bu ismi taşımak büyük sorumluluk gerektirir..Yazı sözün kardeşidir.. Kalem.. Ben çok uzun zamandır tabloların üzerine ayet ve hadis meali yazıyorum.. Kaleminde benim üzerimde izleri olduğu için nun_kalem niciki in bana yakışacağını düşündüm..

memleket neresi?

Karaman…

Doğum tarihin ne zaman gün ay yıl..
Doğduğumda aklım ermediği için bu tarihi hatırlamıyorum..Bir çok rivayet var..
Haziranın 3 de doğduğuma dair büyük ittifak var…
Adın ve çocuklarının ismi nedir ?
Beni adım Ayşe..
Çocuklarımın adı..
Mustafa ve Rumeysa..
Eşimin adını sormamışsınız :)

Etkilendiğin ve örnek aldığınız tarihten günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı...? Varsa kimlerdir...?
Ailemde etkilendiğim birileri yok..
Dün Konyada idik..Orada yaşayan ve beni etkileyen Tahir BÜyükkörükcü Rahmetli hoca efendi var..
O 3 ay önce vefat etti onu n vefatı beni o kadar üzdü ki anlatamam..Onda etkilendiğin yönü hayatını hak yola adamış bir kişilik..
Ömrünü irşat yolunda hizmet veren biri..Allah gani gani Rahmet eylesin…
Geleceğe yönelik hayallerin ve planların nelerdir...?
Her insanın bir hedefi olamalı..Bi gayesi..Bazen hayat imtihanı ağır geldiği zaman bu hedefleriniz sizlere bu yolda direnişinizi azminizi canlı tutmanızı sağlar..
Benimde hedefim var..
Her ile Bir Veda Hutbesi göndermek..
Hayatta vazgeçemeyeceğin üç şey...?
Allah’ın razı olduğu yol..
Ailem..
İnançlarım

Hobilerin,Fobilerin nelerdir...?
Ahşap boyama.. ve Boyama..
Fobim böcekler
..

seni anlatan 3 sifat...?
Doğruluk..
Vefa..
Sevgi..

kac kardessin sen kacincisin..?
6 kardeşiz ben ortancayım..evde aran kimle en iyi..?
Herkesle..

annecimi babacimisin..?
Her ikiside..

Ne işle meşkulsün...?
Ev hanımıyım…
Boş zaman bulduğumda Tablo boyayıp yazıyorum..
Bir gün herşeyi bırakıp kaçmak istesen nereye gidersin?
Kaçamıyorum ki arkamdan geliyorlar..

Vefa
Sevdiklerim..
Sadakat
Hz. Ebu Bekir (ra)
Dost
Sevdiklerim..
sevgi..
vazgeçemediklerim
merhamet
Allah cc..
hasret..
Resulullah (sav)
ayrilik.
Vuslat arifesi..
vuslat..
Ona kavuşma..
mutluluk..
Yüreklerin buluşması..hazine..
Allah’a kul olma şuuru..
araba..
Ehliyetim olduğu halde cesaretim olmadığı..futbol..
Şike :)
denilince ne yada kimler gelir aklina..

hayat bana Hiçbir şeyin uzaktan göründüğü gibi olmadığını ve yaşadıkca bir çok şeylerin farklı olabileceğini ögrettii..

iyiki.. Bütün yaşadıklarıma rağmen Rabbim beni huzundan kovmadı
keske.. İnsanların hepsi NURu görebilse..
ah ah.. Bu ömrümün her karesini hak yola adayabilsem..
asla katlanamam.. Yalana..

olmazsa olmaz.. Kulluk..
....sarkinin ,türkünün ilahinin hatirasi var
Türkü deyince aklıma geldi..Bizim eski ev sahibi yurtıcında yaşayan bir gurbetçiydi..memlekete döndüğünde evinde yüksek sesle türkü dinlerdi..Biz birinci katta o üçüncü katta bütün abartman onun dinlediği türküyü dinlerdik..Bir defasında bana senin bildiğin iyi türkü söyleyen biri varmı kaset alacağım dedi..Bende Fatih Kısaparmağı sevdiğim için onun ismini verdim..Bir kaçgün sonra Fatih Kısaparmağın kasetini almış o çalıyor..Sonra bir türküsüne sıra geldi..Bu nasıl ayrılıkmış anlamadım gitti..birde sen olmasan..OLURMU böyle HASAN.. Müziğin sesi bir anda kesildi..Tabi ben durumu anlamıştım..
Bizim ev sahibinin ismi HASaN dı :)
...forumda hic unutmam bi kere
Bu foruma yeni başladım daha birkere diyecek zamanım olmadı..:)

Sence bir insanda olması gereken 3 özellik?
Dürüstlük..
Vefa..
Muhabbet..

evliklik hakkinda düsüncelerin..
Flört olmadan ve sevmeden olan evliliklerde bence, insan birbirini tanıması çok zaman alıyor.. Genelde insanların evliliklerini bitirme noktası burası..Kendilerine birbirlerini tanıma anlama fırsatı vermiyorlar..Evlilik yolunda birçok yerinde ipler inceliyor kopma noktasına geliyor her iki tarafta kendini haklı çıkaramaya çalışır ve ipleri iyice gererse onun kopması muhtemeldir ..Evlilikte hoşgörü özellikle sabır ve bunların hepsinde sonra ortaya çıkan ve bir evliliğin yürümesini sağlayan sevgidir..Belki birileri bu başta olması gerekir diyebilir ama sonradan insanlar birbirlerini tanıdıkça sevmeye başlıyor ve o evlilik uzun ömürlü oluyor..

Kimleri dinlemeyi seviyorsun...?
Uğur Işılak..Umut Mürere..
güzel ülkemizde nereleri gördün?
Mersin..Silifke..Konya..Niğde..Nevşehir..Aksaray..Ankara..Oturduğun ili seviyormusun ?
Ewet..

imkanın olsa nerede yaşamak isterdin ?
Karadeniz bölgesinde..

Dünya turuna cikcak olsan nerden baslardin ?
Medinye..

yemek yapmayi bilirmisin..?
Eeh işte :)

EN*LERIN

En sevdigin yazar kimdir...
Haluk Nurbaki..

en etkilendigin sure..
Bir çok süre beni etkiler Nahl Suresi..İçeriğinde insanlar Tefekküre sürükleyecek bilgiler var..

En sevdigin ilahi,türkü
İlahi:Esat Aydoğan “ Ben yine ilah derim”… Türkü Hasan sağandık “Ihlamurlar çiçek açtığı zaman”..En sevdigin söz
Güzel olan her sözü beğenirim ..şu an akıma gelmedi..

en sevdiğin renk
Mor, pembe..yeşil.. her rengi seviyorum ama siyahı o kadar değil..
en sevdiğin çiçek
Gül..

en güzel geçirdiğin yaş...
Hatrlamıyorum.

en sevdiğin insan karakteri
Resulullah (sav)

en son okuduğun kitap
Uzun zamandır kitap okumuyorum..
Haluk Nurbakinin kitaplarıdır..

En çok kimi özledin...
Özlediğim insanlara zamana göre değişiyor..

en son... yaptim
Bugün sabah kahvaltısı..ortalığı toplama..vs.

en sevdigin ev isi..
Ütü Dermişim..ama değil.. Mutfak deyim..

Seni ne kızdırır
Yalan ve iftira..ne sevindirir
Beni unuttu diye düşündüğüm birinin beni araması..İstanbulda en sevidiğin yerler
Daha gitmedim gidince söyleyim..
Nereden aramıza katılıyorsun
Yeşillik olsun diye.. :)

yenidendogus sorulari
yenidendogus la nezaman ve nasil tanistin?
Birkaç ay oldu..
Aynanın tavsiyesiye..

yenidendogus' un hayatindaki yeri?
Pc açtığım zaman girerim..
Forumda en cok vakit gecirdigin bölüm hangisidir...?
Yeni konuların hepsine bakmaya çalışırım..özel bir vakit geçirdiğim bölüm yok..

Vakit geçiremediğiniz bölüm hangisi
Birçok bölüm var..

Forumumuzda en çok dikkatini çeken seni en çok etkileyen kimler...?
Üyelerin hepsini tanımıyorum..
Ama güzel yürekli kardeşlerim var..

forumda olmazsa olmaz dedigin üyeler..
Eksen… Ayna.. Fecr..
birini yenidendogus a üye yapmak icin ne söylersin..
Gel sende gel başka siteye üye olsan da gel..

irtibat halinde oldugun üyeler...
Eksen.. Ayna..

Forumda hic unutmam bi kere..
Diyeceğin bişey olmadı..

dün gibi hatirlarim... dedigin seyler varmı
Şu an aklıma gelmiyor..

FORUM EN*LERi
Bu bölüme cevap yazamayacağım üyelerin hepsini daha analiz edemedim..

En sakin üye

En sinirli üye

En duygusal

En cana yakin

En komik

En sakaci

En alingan

En inatci

en neseli..

En alıngan üye:

En sabırlı üye:

En güzel nick:

En güzel imza:

En çok paylaşım yapan üye:

En güzel yorumları yapan üye:

en merak ettigin

en tanismak istedigin

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
ewet soruları alıyım ..şu 150 soru nerede :)

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Pas geçmek, kaçamak cevap vermek ve sallamak yok :)
Maalesef ben Uhibbu kadar insiyatifli değilim özür dilerim:D

İlk 75 Sorun burda sonraki 75 soru son gün İnşAllah

1.Saçma sorulardan başlıyayım. Sizce "saçma soru" ne demektir?

2.Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Sizce neden "uzun ince bir yoldayım" demiştir?

3.Eğer bana nick bulmak isteseydiniz bu soruları gördükten sonra ne olarak değiştirmemi isterdiniz?

4.Onur sitemizin sahibi ve herşey forum kuralları çerçevesinde işliyor. Eğer Onur'u banlamak isteseydiniz ne gibi projeler üretip onu banlardınız. (Proje forum kuralları dahilinde olacak ve onun sizi banlama yetkisi yok)

5.Yılanların kalbi nerdedir?

6.Sigarayı yasaklamak için bir pankart hazırlamış olsanız üzerindeki yazı ne olurdu?

7.Peki bu yazı dışarıdaki kişilerin hoşuna gitmezse onlara ne cevap veririsiniz?

8.Doktora gittiniz ve size 3 ay içinde öleceğiniz bir hastalığın haberini verdi. Ne yapardınız?

9.Yolda yürürken kimsenin olmadığı yerde boş pet şişelerine tekme atarmısınız? Peki neden?

10.Pc başındasınız. Çok acil bir çıktı almanız gerekiyor ve yazıcı arızalandı. Tamirciyemi götütürsünüz yoksa tamirciyimi çağırırsınız?

11.Sitemizde Muhtarlık seçimi olsa ben, siz ve yönetim hariç aday olarak kimi gösterirsiniz?

12.Sizce Türkiyede ilk çözülmesi gereken sorun nedir?

13.Muhalefet lideri olsaydınız neye muhalefet ederdiniz?

14.Bana benzer soru sorulmuştu. Fenerbahçe'nin şike olayından sonra şampiyonluk Galatasaray'a verilebilirmi?

15.Siz bir minibüste muavin olsanız ücretleri toplarken nasıl bağırırsınız?

16.Psikolog olsanız bana ne önerirsiniz?

17.Kaplumbağaya yaklaşmaya çalışınca neden kafasını içeri saklar?

18.Fok balıklarının katledilmesi için görüşleriniz?

19.Timsah gözyaşı ne demek?

20.Karakedi neden uğursuz sayılır? Suçu renginin siyah olmasımı?

21.Bana sormuşlardı. Ben düşünmüş ama bulamamıştım. Hiç kopya çekmeden "N" harfi ile başlayan hayvan adı biliyormusunuz?

22.Gözlerinizin rengi biri sarı diğeri mavi olmuş olsa ne düşünürsünüz? Biliyormusunuz benimkinin biri kahve diğeri ela :)

23.Ellerinizden birinde altıncı parmak yedek olarak verilmiş olsa onu nerde kullanırdınız?

24.Bayanlar güzel bir çocuk resmi yada bebek gördüklerinde ilk olarak ne derler?

25.Bayanları anlayabilmek için ne yapmalı?

26.Bende sanki tik oluşmuş. Karnım tokken bile buzdolabının kapısını açar, ne var ne yok diye bakar ve kapatırım. Evinizde iken benim gibi yaptığınız saçma bir iş varmı?

27.Lcd televizyonlar insanları tombul gösterir. Mühendisler projedemi hata yaptı yoksa obeziteyi önlemek için olabilirmi?

28.Birçok kişi google'a amca der. Peki dayı kimdir?

29.Her yerde ıssız bi adaya götüreceğiniz üç şey diye sorulur. Ne işimiz varsa o adada? Olmazsa olmaz dediğiniz hayatınızdaki 3 kişi?

30.Hep merak etmişimdir. Araba motorlarının çalışma prensibi sizce nedir? Benzin nasıl oluyorda yanarak mekanik enerjiye dönüşüyor?

31.Kalp doktorları ameliyatı kalbi durdurmadan yapar. Motorda bir nevi arabanın kalbidir. Peki araba motoru tamir eden ustaları doktor sayarsak neden motor çalışırken tamir edemezler?

32.Atalarımız "Ak akçe kara gün içindir" demişler. O akçelerden hala mevcutmu insan hayatında?

33.Biz Türkler olarak yüzyıllardır kaybetmeye tahammülümüz yok? Futbol sahalarındaki şiddet bundan dolayımı yoksa bu işi abarttığımızdan dolayımı sizce?

34.Yarasalar gibi gözleriniz olmadan biryerleri bulmak nasıl bir duygudur sizce?

35.Sizce İstanbul ne demek?

36.Ülkemizde tatil günlerinin, müslümanların tatil günü olan cuma gününe alınması için ne yapabiliriz?

37.Bi yurt dışı turu yapalım. Afrika'da bir kabilenin eline esir düştünüz. Dilinizi bilmiyorlar. Nasıl kurtulmaya çalışırdınız?

38.Bilirsiniz. Genelde hız denemelerini çöllerde yaparlar. Müthiş donanımlı bir araçla çölde hız denemesi yapıyorsunuz? Duygularınız?

39.Yine çöldesiniz, yolculuk yapıyorsunuz ve karşınıza bir ceset çıkıyor. Üzerinde hiçbir eşya yok. Elinde de kısa bir kibrit çöpü var. Acaba neden?

40.Uzakdoğuluların gözleri neden çekiktir? Ülkemizde gördüğümüz çekik gözlülerde bir zamanlar uzakdoğudan gelmiş olabilirmi?

41.Memleketinizin neleri meşhur? Bize hediye olarak gönderebilirmisiniz?

42.Türkiye yakında çöl olur deniliyor. Sizce olurmu? Olmaması için küçükte olsa bir çalışmanız oldumu?

43.Buzulların eridiği söyleniyor. Tekrar eski haline dönmeleri için ne gibi bir çalışma yapılabilir?

44.Sitemizde Filistin'le ilgili resimler yayımlanıyor. O resimleri görünce Filistin için ne düşünüyorsunuz?

45.Ülkemizde yaşayan herkes karar alıp İsrail mallarını satın almazsa yaklaşık bir milyon kişi işsiz kalacak. Bu açıdan bakarsak İsrail mallarını boykot etmek sizce iyimi kötümü?

46.Kendinizi ilk hatırladığınız yaş hangisi? Nasıl hatırlıyorsunuz?

47.Çocukluk anılarınızdan birini bizimle paylaşırmısınız?

48.Çocukluğunuzda en son oynadığınız çocuk oyunu neydi?

49.Ne zaman kendinizi büyümüş hissetmeye başladınız?

50.Hayatı sadece 2 dakika kaydetme şansınız var ve birer dakika olarak iki parça halinde. Bu parça dilimleri ne olurdu?

51.Resim yapmayı severmisiniz? Sevsenizde sevmesenizde benim resmimi nasıl çizerdiniz?

52.Bir besteci olsanız yazacağınız şarkının nakarat kısmını 4 satır olarak yazarmısınız?

53.İlkokulda başlayıp liseye kadar süren okul serüveninde matematik dersinin ilk konusu hep "kümeler" olmuştur. Bunun nedeni ne olabilir?

54.Bildiğimiz kadarıyla siyahla beyazın karışımına "ala" denir. Peki o zaman üzerinde kırmızı benekler olan balığa neden alabalık denilmiştir?

55.Nickiniz alıntımı, çalıntımı yoksa tamamen el emeği göz nuru olarak sizemi ait?

56.Benim nickim size neyi çağrıştırıyor?

57.Elinizde olsa sorduğum soruların cevaplarını kopyala-yapıştır yöntemiyle cevaplarmıydınız? Neden?

58.Beş vakit ezanın sesini hepimiz duyuyoruz? Hepsi farklı makamlarda okunuyor. Sizi en çok etkileyen hangi vaktin ezan makamı?

59.Evden çıkarken dua okurmusunuz? Okuyorsanız hangisi?

60.Risale-i Nur okuyabiliyormusunuz?

61.Ne zaman hacca gitmeyi düşünüyorsunuz?

62.Kendinizi hiç sırat köprüsünden geçerken hayal ettinizmi? Ettiyseniz düşünceniz ne oldu?

63.Herkes son okuduğunuz kitap nedir diye sorar. Bense ilk okuduğunuzu öğrenmek istiyorum?

64.Evinizde küçükte olsa kütüphaneniz varmı? Varsa içinde ne tür kitaplar yoğunlukta?

65.Sitede olmayıpta olması gerektiğini düşündüğünüz konu yada bölümler varmı? Varsa hangileri?

66.Sitede eskiden tanıdığınız üyeler varmı? Varsa kimler?

67.Özel üye olunca site içindeki hayatınızda neler değişti?

68.Sitede görev verilse hangi bölümde görev almak istersiniz?

69.Site sahibi kardeşimizin (Onur) sitedeki şu anki yoğunluğunu göz önüne alırsak tahmini kaç mesajı olurdu.

70.Gülmeyi severmisiniz? Neden?

71.Espri anlayışınız nasıl?

72.Kemal Sunal deyince aklınıza ilk hangi esprisi geliyor?

73.Biriyle vedalaşırken gidenin arkasında "güle güle git" denilir ama o kişi ayrıldıktan sonra hiç gülmez. Bunun nedeni sizce nedir?

74.Uzağa giden birinin arkasından çabuk dönsün diye su dökülür. Gerçekten çabuk dönen birine rastladınızmı? O zaman bu saçmalık değilde nedir?

75.Resimlerin sentez edilmesi diyorlar ama sizce Fotosentez ne demektir?

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
En ler kısmına toptan beni yazsaydın ya mübarek
En sinir bozucu Eksen
En başedemediğim Eksen
En başımın belası Eksen
vs vs .. :))

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
konukluk gerçkten işe yarıyo ben mesela evli
olduğunu bilmiyodum nun(:
altay abinin 150 soruda bu kadr ciddi olucağını düşünmemiştim
şoktayım:honk:

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
konukluk gerçkten işe yarıyo ben mesela evli
olduğunu bilmiyodum nun(:
altay abinin 150 soruda bu kadr ciddi olucağını düşünmemiştim
şoktayım:honk:

Bunlarda bir şey mi .. Siz asıl ben soruları sormaya başladığımda görün bakın neler olacak .. :-O

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Bunlar nasıl soru böyle yaa.. :D
Bir hadis-i şerifi hatırladım..Ne ilgisi varsa..
Allah'a ve ahiret gününe inan ya hayır söylesin yada sussun..
Neyse cevaplayacağım soruların sonunda hediye isterim ona göre diğer soruları sor..:D

Üst Alt