Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gül-i Hamra

~ Hafizet-ül Hadis ~

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Galatasaray
Nasılsın ? Bayramın nasıl geçti ?

-Allah'a çok şükür iyiyim. Sizleri sormalı :)

Bayramda en sevdiğin şey nedir

birarada olmak.. :o

Forumumuzdaki nickinin anlamı nedir...? Neden bu nicki kullanıyorsun...?

Gül-i Hamra kırmızı gül demek. Tevafuk sonucu rastladım ve çok beğendim.
Gülleri çok seviyorum. En çok da kırmızı olanlarını ..
O yüzden bu nicki kullanıyorum :)

Nereden aramıza katılıyorsun

- Burada olmam gerektiğini düşünüyorum. Daha öğreneceğim çok şey var..

memleket neresi?
-Amasya ..

Doğum tarihin ne zaman gün ay yıl

4 Aralık :)

Forumda örnek alabileceğin biri varmı?
- Kimseyi kendime örnek alacak kadar tanımıyorum :o

Nelere karşı sempatin var
Pas. :):)

Tik yada takıntıların varmı neler

- Her şey yerli yerinde olmalı buna çok dikkat ederim.

Gündelik yaptığın bir zikir varmı

Salavat çekmeye çok gayret ediyorum.

Okul hayatında bir grubun varmıydı
Neydi o grubun ismi?

- Yok bir grubum :)

Lakabın varmıydı ?

- Okul hayatım daha devam ediyor ama şuanlık bir lakabım yok :)

Etkilendiğin ve örnek aldığınız tarihten günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı...? Varsa kimlerdir...?

Ablamı örnek alıyorum. Bazı zamanlar da anne ve babamı

Geleceğe yönelik hayallerin ve planların nelerdir...?
,
Allah'ın izniyle dinimi hakkıyla idrak edip tebliğ etmek. Gerek yurtiçinde gerek yurtdışında

Hayatta vazgeçemeyeceğin üç şey...?

- İnançlarım
-Sevdiklerim
- Hayallerim

Hobilerin,Fobilerin nelerdir...?

- Şiir, hikaye yazmayı severim. Kitap okumaya bayılırım özelllikle de roman :)
-Karanlıktan korkarım az biraz :o

seni anlatan 3 sifat...?

- Utangaç
- Sabırlı
-Güleç

kac kardessin sen kacincisin..?

- Beş kardeşiz. Ben ikinciyim.

evde aran kimle en iyi..?

- Ablamla , annemle ve erkek kardeşimle.

annecimi babacimisin..?

Her ikisi de ayrım yok. .. :)

Ne işle meşkulsün...?

Öğrenciyim. OKuyorum :):):)

Bir gün herşeyi bırakıp kaçmak istesen nereye gidersin ?

Suudi Arabistan .. :o

Vefa -
Sadakat - sevgi
Dost - ayna
sevgi - güven
merhamet - insanlık
hasret.. - ayrılık
ayrilik. - hasret
vuslat.. -
mutluluk.. - huzur
hazine.. - ilim
araba.. - bizim araba :D
futbol.. - Galatasaray

denilince ne yada kimler gelir aklina..

hayat bana ..sabretmeyi.. ögrettii
..

iyiki ...buraya üye olmuşum :)

keske. ... daha önceden rastlasaydım

ah ah

Yılışık insanlara asla katlanamam..

Edep olmazsa olmaz..

Şarkının, türkünün hikayesi var..

Taha- Ay yüzlüm ve Ayna - Arkadaş

evliklik hakkinda düsüncelerin

Pas. :) :laugh::laugh:

Kimleri dinlemeyi seviyorsun...?

Abdurrahman önül , Mustafa Cihat , Sedat Uçan , Umut Mürare , Dursun Ali erzincanlı...

güzel ülkemizde nereleri gördün?

İstanbul , Amasya , İzmit , Konya , Tokat , Bursa , Bilecik , Samsun , Çorum , Kırklareli ..

Oturduğun ili seviyormusun ?

Eh işte :)

imkanın olsa nerede yaşamak isterdin ?

Suudi Arabistan.. :o

Dünya turuna cikcak olsan nerden baslardin ?

- Koreee :):)

yemek yapmayi bilirmisin..?

- Eveet :):)

EN'LERIN

en çok hangi yemeği güzel yaparsın?

- Mercimek çorbası , pilav .........

Telefonunda en çok kullandıın özellik ne

.....
En sevdigin yazar kimdir...

Şule Yüksel Şenler , Halit ertuğrul , Emine Şenlikoğlu ,..

en etkilendigin sure..

- Rahman suresi.. :o

En sevdigin ilahi,türkü

- KARA SEVDA Celaleddin Ada

En sevdigin söz
Çok var ama aklıma gelen :

Kapı açılır sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman mı? Bilemem! Yeter ki o kapıda durmayı bil !!

en sevdiğin renk

Tüm açık renkler. Ama pempe ve fıstıkyeşili daha güzel :)

en sevdiğin çiçek

- Gül , lavanta

en güzel geçirdiğin yaş...

- Şu an içinde bulunduğum yaş..

en sevdiğin insan karakteri

- Ahlaklı , güvenilir , nerede nasıl davranacağını bilen..

en son okuduğun kitap

- Emine Şenlikoğlu - Ağlatan Yollar

En çok kimi özledin...

- Babannemi..

en son. yemek yaptim

en sevdigin ev isi

Yemek yapmak :)

Seni ne kızdırır
- Sırf ben üzülürüm diye hatalarımın , yanlışlarımın söylenmemesi

ne sevindirir
- En ufak bir şey bile yeter. :)

İstanbulda en sevidiğin yerler

- Tarihi yerler. :)

yenidendogus sorulari
yenidendogus la nezaman ve nasil tanistin?

12.08.2011 'da tevafuk sonucu :)

yenidendogus' un hayatindaki yeri?

Bana çok şey katacağını düşündüğüm için önemli bir yere sahip :)

Forumda en cok vakit gecirdigin bölüm hangisidir...?

Yeni iletiler , yürek esintileri , oyunlar ,portal , serbest kürsü..

Vakit geçiremediğiniz bölüm hangisi

----
Forumumuzda en çok dikkatini çeken seni en çok etkileyen kimler...?
Passs :)

forumda olmazsa olmaz dedigin üyeler..

Tüm ahaliiii :D

birini yenidendogus a üye yapmak icin ne söylersin..

- Eğer üye olursan sana BMW alırım :D

irtibat halinde oldugun üyeler...

Öyle çok değil ama dilsitan , uhibbu , hayat , Fahl ile konuşmuşluğum var :)

Forumda hic unutmam bi kere..

Öyle bir anım olmadı :)

3 üye 3 yorum alabilirmiyiz
Dilsitan : Çok sıcakkanlı , anlayışlı
Uhibbu: Bu da çok sıcakkanlı bir ablamız. :)
Fahl : İçinin güzelliği yazdıklarına yansıyor

:o

dün gibi hatirlarim... dedigin seyler varmı

- Forumda yok :)

FORUM EN*LERi

En sakin üye

En sinirli üye

En duygusal

En cana yakin : Uhibbu , dilsitan , hayat , fahl

En komik

En sakaci

En alingan

En inatci

en neseli..

En alıngan üye:

En sabırlı üye:

Yukarıdakilere isim verebilmem için sizleri tanımam gerek ama yukarıdaki boşlukları dolduracak kadar tanıdığımı düşünmüyorum :(

En güzel nick: Pas :)

En güzel imza: geceler

En çok paylaşım yapan üye: lores , aşikar ,Hafız_70 , livechillah , katre, mystery , uhibbu , dilsitan ,sultans , fzehra diyesim geldi :)

En güzel yorumları yapan üye: Pas :)

en merak ettigin
en tanismak istedigin - Tüm üyelerle tanışmak istiyorum :o :)

Eveet..
Bu sorular bitti..:):)

Soru soracak arkadaşlar sorularınızı bekliyorum :) :o

Emeğine sağlık uhibbu ablacım :)

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
oo kimler gelmiss(:
hayirli olsun canim
cevaplarin ve ismimi canayakinlar arasinda zikrettigin icin tesekkür ederim:sevindik:

ellerine saglik canommm
su yemek isi biraz bozdu aciktimyaa(:

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Sorularım standart. Herkese aynılarını sorarım. En sona birkaç soru eklerim sadece ;)

1.Saçma sorulardan başlıyayım. Sizce "saçma soru" ne demektir?

2.Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Sizce neden "uzun ince bir yoldayım" demiştir?

3.Eğer bana nick bulmak isteseydiniz bu soruları gördükten sonra ne olarak değiştirmemi isterdiniz?

4.Herşey forum kuralları çerçevesinde işliyor. Eğer site sahibini banlamak isteseydiniz ne gibi projeler üretip onu banlardınız. (Proje forum kuralları dahilinde olacak ve onun sizi banlama yetkisi yok)

5.Yılanların kalbi nerdedir?

6.Sigarayı yasaklamak için bir pankart hazırlamış olsanız üzerindeki yazı ne olurdu?

7.Peki bu yazı dışarıdaki kişilerin hoşuna gitmezse onlara ne cevap veririsiniz?

8.Doktora gittiniz ve size 3 ay içinde öleceğiniz bir hastalığın haberini verdi. Ne yapardınız?

9.Yolda yürürken kimsenin olmadığı yerde boş pet şişelerine tekme atarmısınız? Peki neden?

10.Pc başındasınız. Çok acil bir çıktı almanız gerekiyor ve yazıcı arızalandı. Tamirciyemi götütürsünüz yoksa tamirciyimi çağırırsınız?

11.Sitemizde Muhtarlık seçimi olsa ben, siz ve yönetim hariç aday olarak kimi gösterirsiniz?

12.Sizce Türkiyede ilk çözülmesi gereken sorun nedir?

13.Muhalefet lideri olsaydınız neye muhalefet ederdiniz?

14.Fenerbahçe'nin şike olayından sonra şampiyonluk Galatasaray'a verilebilirmi?

15.Siz bir minibüste muavin olsanız ücretleri toplarken nasıl bağırırsınız?

16.Psikolog olsanız bana ne önerirsiniz?

17.Kaplumbağaya yaklaşmaya çalışınca neden kafasını içeri saklar?

18.Fok balıklarının katledilmesi için görüşleriniz?

19.Timsah gözyaşı ne demek?

20.Karakedi neden uğursuz sayılır? Suçu renginin siyah olmasımı?

21.Hiç kopya çekmeden "N" harfi ile başlayan hayvan adı biliyormusunuz?

22.Gözlerinizin rengi biri sarı diğeri mavi olmuş olsa ne düşünürsünüz? Biliyormusunuz benimkinin biri kahve diğeri ela :)

23.Ellerinizden birinde altıncı parmak yedek olarak verilmiş olsa onu nerde kullanırdınız?

24.Bayanlar güzel bir çocuk resmi yada bebek gördüklerinde ilk olarak ne derler?

25.Bayanları anlayabilmek için ne yapmalı?

26.Bende sanki tik oluşmuş. Karnım tokken bile buzdolabının kapısını açar, ne var ne yok diye bakar ve kapatırım. Evinizde iken benim gibi yaptığınız saçma bir iş varmı?

27.Lcd televizyonlar insanları tombul gösterir. Mühendisler projedemi hata yaptı yoksa obeziteyi önlemek için olabilirmi?

28.Birçok kişi google'a amca der. Peki dayı kimdir?

29.Her yerde ıssız bi adaya götüreceğiniz üç şey diye sorulur. Ne işimiz varsa o adada? Olmazsa olmaz dediğiniz hayatınızdaki 3 kişi?

30.Hep merak etmişimdir. Araba motorlarının çalışma prensibi sizce nedir? Benzin nasıl oluyorda yanarak mekanik enerjiye dönüşüyor?

31.Kalp doktorları ameliyatı kalbi durdurmadan yapar. Motorda bir nevi arabanın kalbidir. Peki araba motoru tamir eden ustaları doktor sayarsak neden motor çalışırken tamir edemezler?

32.Atalarımız "Ak akçe kara gün içindir" demişler. O akçelerden hala mevcutmu insan hayatında?

33.Biz Türkler olarak yüzyıllardır kaybetmeye tahammülümüz yok? Futbol sahalarındaki şiddet bundan dolayımı yoksa bu işi abarttığımızdan dolayımı sizce?

34.Yarasalar gibi gözleriniz olmadan biryerleri bulmak nasıl bir duygudur sizce?

35.Sizce İstanbul ne demek?

36.Ülkemizde tatil günlerinin, müslümanların tatil günü olan cuma gününe alınması için ne yapabiliriz?

37.Bi yurt dışı turu yapalım. Afrika'da bir kabilenin eline esir düştünüz. Dilinizi bilmiyorlar. Nasıl kurtulmaya çalışırdınız?

38.Bilirsiniz. Genelde hız denemelerini çöllerde yaparlar. Müthiş donanımlı bir araçla çölde hız denemesi yapıyorsunuz? Duygularınız?

39.Yine çöldesiniz, yolculuk yapıyorsunuz ve karşınıza bir ceset çıkıyor. Üzerinde hiçbir eşya yok. Elinde de kısa bir kibrit çöpü var. Acaba neden?

40.Uzakdoğuluların gözleri neden çekiktir? Ülkemizde gördüğümüz çekik gözlülerde bir zamanlar uzakdoğudan gelmiş olabilirmi?

41.Memleketinizin neleri meşhur? Bize hediye olarak gönderebilirmisiniz?

42.Türkiye yakında çöl olur deniliyor. Sizce olurmu? Olmaması için küçükte olsa bir çalışmanız oldumu?

43.Buzulların eridiği söyleniyor. Tekrar eski haline dönmeleri için ne gibi bir çalışma yapılabilir?

44.Sitemizde Filistin'le ilgili resimler yayımlanıyor. O resimleri görünce Filistin için ne düşünüyorsunuz?

45.Ülkemizde yaşayan herkes karar alıp İsrail mallarını satın almazsa yaklaşık bir milyon kişi işsiz kalacak. Bu açıdan bakarsak İsrail mallarını boykot etmek sizce iyimi kötümü?

46.Kendinizi ilk hatırladığınız yaş hangisi? Nasıl hatırlıyorsunuz?

47.Çocukluk anılarınızdan birini bizimle paylaşırmısınız?

48.Çocukluğunuzda en son oynadığınız çocuk oyunu neydi?

49.Ne zaman kendinizi büyümüş hissetmeye başladınız?

50.Hayatı sadece 2 dakika kaydetme şansınız var ve birer dakika olarak iki parça halinde. Bu parça dilimleri ne olurdu?

Gül-i Hamra

~ Hafizet-ül Hadis ~

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Galatasaray
Sorularım standart. Herkese aynılarını sorarım. En sona birkaç soru eklerim sadece ;)

Peki başlayalım bakalım :)

1.Saçma sorulardan başlıyayım. Sizce "saçma soru" ne demektir?

- Anlamsız , yersiz soru demek:)

2.Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Sizce neden "uzun ince bir yoldayım" demiştir?

- İçinde bulunduğu hayatın zorluğunu , imtihanını bu şekilde anlatmaya çalışmıştır.
Bildiğiniz gibi iki gözünü de kaybetmiştir. Ayrıca 7 çocuğunu da.

3.Eğer bana nick bulmak isteseydiniz bu soruları gördükten sonra ne olarak değiştirmemi isterdiniz?

Question master. ( yarışma programlarında soruları soran kimseye denir ) veya amacın ne :D

4.Herşey forum kuralları çerçevesinde işliyor. Eğer site sahibini banlamak isteseydiniz ne gibi projeler üretip onu banlardınız. (Proje forum kuralları dahilinde olacak ve onun sizi banlama yetkisi yok)

- Şiir , öykü veya kompozisyon yarışmaları düzenlerdim. Şiiri , öyküsü veya kompozisyonu beğenilmeyenin banlanması gibi kural da eklerdim.
( şiir ve kompozisyon yazmada iyi olduğumu düşünüyorum :o )

5.Yılanların kalbi nerdedir?

- Kafalarının alt kısmında diye biliyorum ben. Boyun kısımlarıda..:unsure:

6.Sigarayı yasaklamak için bir pankart hazırlamış olsanız üzerindeki yazı ne olurdu?

- Aklı olan içmez yazardım. Gerçi sigara paketlerinde ölüm yazarken bile devam ediliyorsa içilmeye belki pek tesiri olmaz ..

7.Peki bu yazı dışarıdaki kişilerin hoşuna gitmezse onlara ne cevap veririsiniz?
- Bu benim görüşüm derdim.

8.Doktora gittiniz ve size 3 ay içinde öleceğiniz bir hastalığın haberini verdi. Ne yapardınız?

- Ne zaman öleceğini bilmek..
Allah 'tan başka kim bilebilir ki ne zaman öleceğimi..
Tefekkür eder Rabbime sığınır ., her zaman yaptığım şeylere devam ederdim.

9.Yolda yürürken kimsenin olmadığı yerde boş pet şişelerine tekme atarmısınız? Peki neden?

- Evet :)
Sanki bana vur bana tekme at gibi bir ses bir çağrışım duyarım kendilerinden :D

10.Pc başındasınız. Çok acil bir çıktı almanız gerekiyor ve yazıcı arızalandı. Tamirciyemi götütürsünüz yoksa tamirciyimi çağırırsınız?

- Tamirciyi çağırırdım.

11.Sitemizde Muhtarlık seçimi olsa ben, siz ve yönetim hariç aday olarak kimi gösterirsiniz?

- Bilemiyorum :)

12.Sizce Türkiyede ilk çözülmesi gereken sorun nedir?

- Dayanışma , insanların birlik beraberlik duygusunun bir tamir aşamasından geçmesi gerekiyor bence. Her şey bunun çözülmesiyle rayına oturur.

13.Muhalefet lideri olsaydınız neye muhalefet ederdiniz?

- Muhalefet lideri olunca düşünürüm :)

14.Fenerbahçe'nin şike olayından sonra şampiyonluk Galatasaray'a verilebilirmi?

- Trabzonun hakettiğini düşünüyorum :)

15.Siz bir minibüste muavin olsanız ücretleri toplarken nasıl bağırırsınız?

- Pamuk elleerrr cebe.. :D

16.Psikolog olsanız bana ne önerirsiniz?

Bol bol dua edin. Sorununuz karşısında Allah'a yalvarın ve Ondan yardım talep edin. :) derim

17.Kaplumbağaya yaklaşmaya çalışınca neden kafasını içeri saklar?

- Normalde kaçması gerekir ama çok yavaş hareket ettiğini kendisi de bildiğinden kafasını içeri sokmaktan (evine girmekten ) başka çaresi yoktur ki :)

18.Fok balıklarının katledilmesi için görüşleriniz?

- Allah ıslah etsin demekten başka bir şey kalmıyor o canilere.

19.Timsah gözyaşı ne demek?

- Yalancı gözyaşı, sahte gözyaşı demek. Timsahlar avlanırken veya avlandıktan sonra avlarını sindirirken gözyaşı dökerlermiş.
Samimi olmadan ,üzülmediği veya kendi sebep olduğu bir haksızlığa , yanlışa üzülmek gibi yapmak.

20.Karakedi neden uğursuz sayılır? Suçu renginin siyah olmasımı?

- M.ö yıllarda Mısırlılar zamanında siyah kediler tanrıça olarak kabul edilirmiş.
Avrupada ise büyücülerin beslediği kediler siyah renkteymiş.Siyah kedilerin şeytan olduğu kabul ediliyormuş. Yani geçmişten zamanınıza ulaşan batıl bir inançtan meydana gelir

21.Hiç kopya çekmeden "N" harfi ile başlayan hayvan adı biliyormusunuz?
- Blimiyorum :)

22.Gözlerinizin rengi biri sarı diğeri mavi olmuş olsa ne düşünürsünüz? Biliyormusunuz benimkinin biri kahve diğeri ela :)

- Sarı - mavi gözler. Kahverengiyle ela birbirine yakın renkler yeşil mavi de öyle ama sarı ve mavi birbirine baya bir uzak.
Bilemiyorum. Biraz tuhaf olurdu.
Zor bir imtihan..

23.Ellerinizden birinde altıncı parmak yedek olarak verilmiş olsa onu nerde kullanırdınız?

- Eğer kullanmam gereken bir yer olsaydı Rabbim zaten verirdi.

24.Bayanlar güzel bir çocuk resmi yada bebek gördüklerinde ilk olarak ne derler?

-Maşallah ne kadar tatlı Allah nazarlardan saklasın derim ben. Çoğu kişi de böyle der diye düşünüyorum.

25.Bayanları anlayabilmek için ne yapmalı?
-
Karşılıklı olarak yapılması gereken şeyler vardır. Bu sadece bayanları anlamaya özel değil. Her insanla anlaşabilmek için öncelikle empati kurulmalı , her iki tarafın da yanlış olduğu zaman yanlışını kabullenmesi gerekir , bazen alttan alınmalıdır.

26.Bende sanki tik oluşmuş. Karnım tokken bile buzdolabının kapısını açar, ne var ne yok diye bakar ve kapatırım. Evinizde iken benim gibi yaptığınız saçma bir iş varmı?

- Yok sanırım :)

27.Lcd televizyonlar insanları tombul gösterir. Mühendisler projedemi hata yaptı yoksa obeziteyi önlemek için olabilirmi?

- Bunu çok düşündüm mühendislere sormak lazım.. :)

28.Birçok kişi google'a amca der. Peki dayı kimdir?

- Ben de bunlardan biriyim. :D
Hiç düşünmemiştim.
Dayı da msn olsun bari :)

29.Her yerde ıssız bi adaya götüreceğiniz üç şey diye sorulur. Ne işimiz varsa o adada? Olmazsa olmaz dediğiniz hayatınızdaki 3 kişi?

3 ' den çok var.
En başta ailem (annem ,babam, ablam ve 3 kardeşim )
Akrabalarımdan birkaçı
Arkadaş(ım) larım
Hocalarım

- Allahu Tealanın karşıma neyi ve kimleri çıkaracağını bilmiyorum ama şuanlık hayatımda öneme sahip çok kişi var 3 le sınırlayamam 3 'den çok çok fazla...

30.Hep merak etmişimdir. Araba motorlarının çalışma prensibi sizce nedir? Benzin nasıl oluyorda yanarak mekanik enerjiye dönüşüyor?
-
O konuda bir bilgim yok . Merakınızı yenmek için:

http://www.forumalev.net/teknik-bilgiler/420630-araba-motoru-nasil-calisir.html

:D

31.Kalp doktorları ameliyatı kalbi durdurmadan yapar. Motorda bir nevi arabanın kalbidir. Peki araba motoru tamir eden ustaları doktor sayarsak neden motor çalışırken tamir edemezler?

- Motor çalışırken tamir edilmeye kalkıldığında istop eder. Her seferinde tekrar çalıştırmanız gerekir.

32.Atalarımız "Ak akçe kara gün içindir" demişler. O akçelerden hala mevcutmu insan hayatında?

- Bence mevcut hala..

33.Biz Türkler olarak yüzyıllardır kaybetmeye tahammülümüz yok? Futbol sahalarındaki şiddet bundan dolayımı yoksa bu işi abarttığımızdan dolayımı sizce?

- İkisi de bence :)

34.Yarasalar gibi gözleriniz olmadan biryerleri bulmak nasıl bir duygudur sizce?

- Farklıdır elbette. İnsanlar elindekilerini kıymetini kaybedince anlar. Allah'ın imtihanı gözleriniz yok ama diğer duygularınızın gelişmesiyle görebiliyosunuz , hissediyosunuz.

35.Sizce İstanbul ne demek?

- Her şehir gibi o da bir şehir. Özel bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

36.Ülkemizde tatil günlerinin, müslümanların tatil günü olan cuma gününe alınması için ne yapabiliriz?

-Devletle görüşülebilir..

37.Bi yurt dışı turu yapalım. Afrika'da bir kabilenin eline esir düştünüz. Dilinizi bilmiyorlar. Nasıl kurtulmaya çalışırdınız?

- Tek başıma gitmem ki. Yanımdakilerle düşünüp , taşınıp planlar yapardım :D

38.Bilirsiniz. Genelde hız denemelerini çöllerde yaparlar. Müthiş donanımlı bir araçla çölde hız denemesi yapıyorsunuz? Duygularınız?

- Hep istemişimdir. Doruk noktasına ulaşmış bir heyecan ve istediğimi gerçekleştirmenin mutluluğu olur sanırım :)

39.Yine çöldesiniz, yolculuk yapıyorsunuz ve karşınıza bir ceset çıkıyor. Üzerinde hiçbir eşya yok. Elinde de kısa bir kibrit çöpü var. Acaba neden?

- Bana başımda durursan sende yanarsın hemen yanımdan uzaklaş . Senin için bir tehlike var demek istiyor sanırım :D

40.Uzakdoğuluların gözleri neden çekiktir? Ülkemizde gördüğümüz çekik gözlülerde bir zamanlar uzakdoğudan gelmiş olabilirmi?

- Biz neden beyazsak , araplar neden siyahsa , uzakdoğlular da o yüzden çekik gözlüdür. Allah'u Teala öyle yaratmıştır.
Hucurat suresi 13. ayetin açıklamasında şöyle yazar:
Ey insanlar haberiniz olsun ki biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Âdem ile Havva'dan veya her birinizi bir ana ile bir babadan yarattık, yani bu yönden hepiniz eşitsiniz, birbirinize karşı övünmeye veya şu kavim, bu kavim diye aşağılamaya hak yoktur. Bu sebeple bir insanlık kardeşliği vardır ki o bile öyle alay etmeye ve birbirinin etini yercesine gıybete mani olmak gerekir.
Ve sizi milletler ve kabileler yaptık ki tanışasınız, yani soylarınız, atalarınızla iftihar için değil birbirinizi soyu sopu ile tanıyarak ona göre yardımlaşmanız içindir.
- Ülkemizde gördüğümüz çekik gözlüler de dediğiniz gibi göçmen olabilir.

41.Memleketinizin neleri meşhur? Bize hediye olarak gönderebilirmisiniz?

- Elması , keşkeği , cufalı kınası meşhurdur.
-Bir de semaver çayı soğukta bir güzel olur ki...
Tabii ki memnuniyetle gönderirim :)

42.Türkiye yakında çöl olur deniliyor. Sizce olurmu? Olmaması için küçükte olsa bir çalışmanız oldumu?

- Her an her şey olur. Bu da olabilir. İnsanların duyarsızlığından kaynaklanıyor.
Tabii ki ilk başta israftan kaçınmalıyız. Ben de buna çok dikkat ediyorum.

43.Buzulların eridiği söyleniyor. Tekrar eski haline dönmeleri için ne gibi bir çalışma yapılabilir?

- Allah'ın taktiri ilahisi. Erimesi gerekiyormuş erimiş. ..

44.Sitemizde Filistin'le ilgili resimler yayımlanıyor. O resimleri görünce Filistin için ne düşünüyorsunuz?

- Rabbim de biliyor ki içim cız ediyor. Görsem de görrmesem de onların duacısıyım. Zalimler için ise Allah ıslah etsin , hidayet versin eğer Allah karşılarına fırsat çıkardığı halde hala vazgeçmiyorlarsa belalarını versin demek düşüyor bana..

45.Ülkemizde yaşayan herkes karar alıp İsrail mallarını satın almazsa yaklaşık bir milyon kişi işsiz kalacak. Bu açıdan bakarsak İsrail mallarını boykot etmek sizce iyimi kötümü?

- İsrailin hizmetinde çalışan insanlar yaptıkları ürettikleri mallardan gelen paraların devlet ekonomisine gittiğini İsrailin de bu paralarla savaş malzemelerini alıp Filistin'e savaş açtığını o alınan silahlarla milyonlarca kişini öleceğini biliyorlar . Bunu bildikten sonra hala yapmaya devam etmemeleri gerekir.

Bence her halükarda boykota devam edilmeli. Milyonlarca kişinin ölmesi mi yoksa işsiz kalması mı daha kötüdür..

46.Kendinizi ilk hatırladığınız yaş hangisi? Nasıl hatırlıyorsunuz?

- Kesik kesik hatırlıyorum. 3-4 yaş civarı . Ama belki de bu anne babamın anlattıkları ve fotoğraflarda gördüklerimin etkisiyle kafamda canlandırdıklarımdır.
Ama kesin olarak hatırladığım 1. sınıfa başlarkenki halim..

47.Çocukluk anılarınızdan birini bizimle paylaşırmısınız?

- küçükken babam ablamla beni sahile götürmüştü. Çoraplarımızı çıkartıp ayaklarımızı suya sokacaktık. Babamda ilerde çoraplarımızı yıkıyordu. :D Baktım ablamın ayakları suya değiyor. Benim değmiyor. Biraz daha ilerleyeyim derken cumburlop deniziniçine düşmüştüm. :D

48.Çocukluğunuzda en son oynadığınız çocuk oyunu neydi?

- Evcilik :D

49.Ne zaman kendinizi büyümüş hissetmeye başladınız?

- Daha büyümedim..

50.Hayatı sadece 2 dakika kaydetme şansınız var ve birer dakika olarak iki parça halinde. Bu parça dilimleri ne olurdu?

1. dakika Umrede tavaf yaparken ki halim..
2. dakika ise ailemle birlikte olduğum zaman

:) Bu sorular da bitti...

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü AleykümUhubbi kardeşim son eklemiş olduğun sorular ne garip sorulardı öyle kardeşim.ben okurken bir an için sorgu odasındaymışım gibi hissettim::-Oellerine sağlık canım .Gül hanım tebrik ederim .Başarıyla geçtiniz.:alkis:Allah'a Emanet Olunuz.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Kolay gelsin Allah yardımcın olsun :) ..

Üst Alt