Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
[B]Günes hangi sebeble sormus olursa olsun bence cok yerinde ve dogru bir sey yapmis.
Tabiki isim önemli deyil ama deger verdigimiz sahsiyetin bu ismi ne zaman aldigini hangi isimler kullanmis oldugunu neden degistigini v.s bilmememiz dogrumu? Katildigi toplumlarda Bediuzzaman Hz. lerini savunurken bu lakabi neden kullandigini bilmezse ne sekil savunma yapacak merak ediyorum.
Bundan yola cikarak Günes bu soruyu bizlere yöneltmistir ve bilmedigini ögrenmis bu konuda bilgi sahibi olmustur. [/B]
kusura kalma kardeş biraz sert bir üslup bizimkisi de Allah Mütakilerin yolundan gitmeyi nasip etsin.....selametle kalın

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
estagfirullah kardesim asil benim kusuruma bakmayin ben cok cahilim affiniza siginiyorum...bu sekilde olmasina sebeb oldugum icin cok uzgunum eger boyle bi konu yazmasaydim bu sekilde olmazdi sunu anladimki muhakkak evde bi kaynaga ihtiyac var herseyde bi hayir vardir ki bende bundaki hayiri aradim ve buldum.tekrar kusuruma bakmazsiniz ins. basta aciklamaliydim hata benim...

şah-ı melik

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bediüzzaman Said Nursi, eski Said tabir ettiği Risale-i Nur eserlerini yazmadan önce kendi imzasını "Said-i Kürdi" diye atmıştır. Daha sonra Barla'ya sürgün edilip artık Risale-i Nur külliyatını telife başladıktan sonra imzasını Said-i Nursi diye atmıştır ve eski eserlerindeki bazı yerlerde geçen "Said-i kürdi" imzasını bizzat kendi el yazısıyla değiştirerek "Said-i Nursi" yapmıştır. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Kürdistanda doğduğundan dolayı bu lakap ile tanınmıştır. Çünkü Osmanlı imparatorluğunda şahıslara doğduğu şehir veya bölgeye göre isim lakap veriliyordu. Muhyiddin-i Arabi, Farabî (Farab şehrinde doğmuş), İmam-ı Buhari (Buharalı) gibi....

Bediüzzaman Said Nursi'nin soyadı ise kayıtlara geçtiği üzere "Okur" olmuştur. Yani "Nursi" onun soyadı değildir, sadece Nurs Köyünde dünyaya gelen birisini tarif etmek için bir lakaptır. Asıl adı "Said Okur" olmuştur. Zira bu gün Nurs köyündeki akrabalarının soyadı da Okur olmuştur. Bunlardan Bediüzzaman Said Nursi'nin kardeşi Mehmet'in torunu İsa Okur'u tanımak nasip oldu.

Osmanlı Devleti zamanında milliyetçilik akımları başlamadığından Kürdi lakabı kullanılmasında bir sakınca görülmemiştir. Fakat daha sonraları dinsizler milleyitçiliği kullanarak Osmanlı'yı parçalamaya başladıkları bir zamanda elbette ki bu lakabın bazı zararları meydana geleceğinden dolayı sevgili üstadımız, bizzat kendi eliyle eski eserlerinde bazı yerlerde "kürdi" kelimesini çıkararak yerine "Nursi" lakabını yazmıştır.

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Üstadın ismi,soyismi ne olursa olsun biz yine onu sevecektik...Verdiğiniz bilgiler çok güzel bilgiler kardeşlerim...Eğer seviyosak her yönünü bilmemiz gerekir sevdiğimizin...Rabbim razı olsun...

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Rabbim cümlemizden cümlemizden razi olsun... Tekrar tesekkür ederiyorum vermis oldugunuz bilgi ve kaynaklar icin...

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe
ALLAH CC razı olsun kardeşlerim çok güzel önemli bilgiler emeğinize sağlık

RABBİM CC) O MÜBAREK insanın şefaatine cümlemizi nail eylesin

renee_newman_87

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
selamünaleyküm gerçek isminin bilinmesi gayet normal bişey...tabiikii herşey amellerde biter.ben de ırkçılığa kesinlikle karşııyım ve milletimizin iinden bu ayrımcılığın kalkması için hep dua ederim.ama gerçek isminin söylenmemesi beni biraz kuşkuya düşürdü.yane normal bişey.niye gerçek ismini sölemiyorsunuz ki...her şey amelde dedğiniz gibi madem herşey amelde siz de gerçek ismini söyleyin bundan hiç kuşku duyulmaması gerekiyor.....selamünaleyküm.....

Üst Alt