Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Orjinal Yazarı eslem
Orjinal Yazarı Habibemsin
Evlenebilir hatta baldizi ile dahi evlene bilir

bu soruyu nie sordun excelance merak etdim ??

bende hocalık yaptığım dönemlerde böyle bir sualle karşılaştım..dayım beni sınamak için böyle bir soru sordu..bende sizin gibi alabilir dedim.caizdir..çünkü insanın eşi ölünce baldızı alabiliyoruz...baldızı alabildiğimize göre onun çocuğunuda alabiliriz diye düşünüyordum..bana alamazsın dedi..haramdır dedi..medresede okumuş dayım böyle diyince inanasım gelmedi..ben araştıracağım dedim.unutup gitmiştim.aklıma gelince sizlerle paylaşayım dedim..fıkıh konusunda ehil birisine danışmamız lazım..bu soru kafamı kurcaladı.. ?(

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
bence evlenmeyin en iyisi yani böyle bir durumda :baby:

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Orjinal Yazarı yarali-gönül
bence evlenmeyin en iyisi yani böyle bir durumda :baby:

benim böyle bir durumum yok elhamdülillah..ama soru baya ilgimi çekmişti..

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı ExELaNcE
Orjinal Yazarı eslem
Evlenebilir hatta baldizi ile dahi evlene bilir

bu soruyu nie sordun excelance merak etdim ??

bende hocalık yaptığım dönemlerde böyle bir sualle karşılaştım..dayım beni sınamak için böyle bir soru sordu..bende sizin gibi alabilir dedim.caizdir..çünkü insanın eşi ölünce baldızı alabiliyoruz...baldızı alabildiğimize göre onun çocuğunuda alabiliriz diye düşünüyordum..bana alamazsın dedi..haramdır dedi..medresede okumuş dayım böyle diyince inanasım gelmedi..ben araştıracağım dedim.unutup gitmiştim.aklıma gelince sizlerle paylaşayım dedim..fıkıh konusunda ehil birisine danışmamız lazım..bu soru kafamı kurcaladı.. ?(

bak şimdi benimde kafamı karıştırdın ?( ben en iyisimi bunu bildiğim bir site var fıkıh bilgileri guvenilir oraya sorayım bakalım ne cevabı gelicek..

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Esi vefat edince baldizi ile evlenen birisini taniyorum ve onun icin evlene bilir dedim
ama kizi olunca is neden degisiyor anlamadim ?(

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Esi vefat edince baldizi ile evlenen birisini taniyorum ve onun icin evlene bilir dedim

bende anlamadım abla ama araştırıcam inş.. ?(

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13

sizin gibi bende böyle düşünerekten cevap verdim ..ama dayımın hocası demiş ki:her kim,ölen bir eşin yeğeniyle evlenmek caizdir derse gelip onu döveceğim..yani hocası bu kadar iddialı.. ?(

huzurumsun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
bendede merak uyandı şimdi kısa zamanda cevap gelir inş.

cüneyd-i

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı eslem
Bir kimse evlendiği hanımın kızını kendi oğluna alabilir mi?

[GLOW=red]Kırıkkaleden İsmet Kasapoğlu: Bir kimse evlendiği hanımın kızını kendi oğluna alabilir mi?[/GLOW]

Bir kimse evlendiği hanımın başka kocadan olan kızı ile kendisinin başka hanımdan olan oğlunu evlendirebilir. Bunda bir sakınca yoktur. Çünkü kız ve oğlan arasında ana veya baba kardeşliği bağı yoktur; birbirlerine mahrem değil, nâmahremdirler.

bu konuyu çok merak ediyordum fıkıh sayfalarında gezinirken buldum belki merak eden arkadaşlar vardır diye paylaşmak istedim :)

EVLİLİK İÇİN ARADA HERHANGİ BİR BAĞ OLMAMASI GEREKLİ DİNEN BU ALT YAPIYLA HAREKET EDERSEN TEMİZ BİR AKIL SAHİBİ OLARAK MANTIKİ OLAN BU GÜZEL SONUCA ULAŞIRSIN...TEŞEKKÜRLER...

Destina1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı ExELaNcE
.ama dayımın hocası demiş ki:her kim,ölen bir eşin yeğeniyle evlenmek caizdir derse gelip onu döveceğim..yani hocası bu kadar iddialı.. ?(

Nedenini sormamışlarmı peki neden caiz değilmiş??

Benimde kafam karıştı ?(

Üst Alt