Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Insan tanistigi, görüstügü, beraber oldugu kimsenin iyi arkadas mi, kötü arkadas mi oldugunu söyle anlar:

Iyi arkadas, her zaman, Allahü teâlâyi hatirlatir. Allahü teâlâyi gönül ile, dil ile fiiliyât ile hatirlamamizi saglar. Bir kimse, beraber olundugu zaman, Allahü teâlâyi hatirlatiyor, kalbi uyanik tutuyorsa, bil ki, gerçekten o iyi bir arkadastir.

Fakat, beraber olundugu zaman, Allah korkusunu ve Allahü teâlâyi unutturuyorsa, o gerçekten kötü bir arkadastir. Ondan uzak durmak, sakinmak sarttir. Böyle kimseden, aslandan kaçar gibi kaçmalidir. Hattâ aslandan kaçmaktan daha çok kaçmalidir. Çünkü, aslan sadece insanin canini alir. Insan îmânli ise Cennete gider. Fakat, kötü arkadas ise, insanin hem caninin, hem de îmâninin gitmesine ve böylece sonsuz felâkete düsmesine sebep olur.

...super yazıyıdı hemen maılleyeyım dostlara:)
ınsallah bole dostlardan oluruz
ve amın tum edılen dualara dostlar

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
begendıghınıze sevindim dostlar..

benimde mail adresime gelmisti
hosuma gitti sizlerle paylasmak istedim... =)

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
" Dostların Allah (c.c.) indinde en hayırlısı dostuna en hayırlı olanıdır. Allah (c.c.) indinde komşuların en hayırlısı da komşusuna en hayırlı olanlardır. " (Hâkim)

Üst Alt