Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Teşekürler abi, Allah razı olsun, evvel zamanlardan beri süregelen en büyük hastalık bu.

papatyam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Bir fare bir devenin yularını eline aldı kurula kurula yollara düştü. Deve tabiatındaki mülâyimlik yüzünden sessizce farenin arkasından hiç itiraz etmeden yürüdü. Bunun üzerine fare kibirlendi:

"Ben ne pehlivan ne yiğit biriymişim ki koskoca deveyi sürükleyip götürüyorum." dedi kendi kendine.

Deve farenin bu düşüncesini ve gururlanmasını anladı.

"Hele bir sırası gelsin ben o zaman senin dersini veririm." diye düşündü, sabırla yürümeye devam etti.

Gide gide derken büyük bir ırmağın kenarına vardılar. Fare ırmağı görünce durdu. Âdeta kanı dondu. Deve bunu görünce:

"Ey dağlarda ovalarda önümde yürüyüp yol gösteren, neden durdun, sen benim kılavuzum, öncümsün yürü ki arkandan geleyim." dedi. Fare geri geri çekildi:

"Bu su pek büyük, pek derin bir su boğulmaktan korkuyorum." dedi.

Su devenin ancak dizine geliyordu:

"A kör fare su diz boyuymuş, neden bu kadar korktun. A hayvanların yüz karası." dedi deve. Fare:

"Dizden dize fark var, senin için karınca olan bizim için ejderha sayılır. Senin için diz boyu olan su benim boyumu yüz kere aşar." dedi. Deve:

Öyleyse, dedi. Bir daha küstahlık etmeye kalkışma da canın yanmasın. Kendin gibi farelerle boy ölçüş devlere yanaşma!" Fare hatasını çoktan anlamıştı.

"Tövbe ettim, Allah (c.c.) rızası için beni bu sudan geçir." diye yalvardı.

- Toprak yemeye alışırsan, seni, bundan menetmeye kalkana düşman olursun.

- Puta tapanlar bu tapınmayı huy edindiklerinden bunu menetmeye kalkanlara düşman olmuşlardır.

(Mesnevi'den)

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Çok eskiden, kendini beğenmiş şımarık bir fare ile, akıllı ve alçak gönüllü bir deve yaşardı. Bir gün karşılaşıp arkadaş oldular. Fare:

- Sana kılavuzluk etmeliyim! dedi. Yularından çekip istediğim yere götürmeliyim!

Deve arkadaşının küst...ahça teklifine razı oldu. Bir süre gittikten sonra küçük bir dere kenarına ulaştılar. Devenin diz kapaklarına bile ulaşmayan su, fare için uçsuz bucaksız bir deniz gibiydi. Fare:

- Ben buradan geçemem diye fısıldadı korkuyla..

Deve: - Ne bekliyorsun? diye çıkıştı. Kılavuz önden gider, dal bakalım suya.

- Ama... diye kekeledi fare, görmüyor musun su çok derin?

Fare mahcup olmuş, boyundan büyük işlere giriştiği için kıpkırmızı kesilmişti..- Sizin için küçük ama, bana göre çok büyük bir su diye inledi. Ben artık kılavuz olmaktan vazgeçiyorum. Keşke daha önceden düşünseydim de boyumdan büyük işlere girişmeseydim.

- Evet, dedi deve, yumuşak bir sesle, herkes kendi haddini bilmeli ve asla aldatıcı gurura kapılmamalı..

Kaynak: Mesnevi'de Geçen Hikayeler - Semerkand Yayınları

532351_10150784250771189_344878306188_11887785_1575463304_n.jpg

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Menkibe mevcut canim uzun anlatimda birlestirdim..
Allah razi olsun

Ehlen

Ehlen Ve Sehlen

Aldığı Beğeniler
1,931
Takım
Beşiktaş
Çok Güzel ALLAH rRazı olsun

ALLAH bizleri Affeylesin inşALLAH

Üst Alt