Yeniden Doğuş

• Konbuyu başlatan hayrunisa
  • Başlangıç tarihi
  • 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
H

hayrunisa

Guest
EY RABBİMİZ , SEN Kİ ;

GECENİN KARANLIĞINI AY VE YILDIZLAR İLE AYDINLATIRSIN ,
BİZ ACİZ KULLARININ KALPLERİNİ DE , İMAN NURU İLE AYDINLAT.

BİZLERİN KARARMIŞ KALPLERİNİ NURUNLA DOLDUR. O NUR Kİ ; BİZLERİ AYDINLATTIĞI GİBİ ÇEVREMİZİ DE AYDINLATMAMIZ İÇİN BİZE YARDIMCI OLSUN.

H

hayrunisa

Guest
EY DÜNYA'DA DAHA ÇOK RAHMAN,AHİRETTE DE RAHİM İSİMLERİNİ TECELLİ ETTİREN ALLAH'IM!''BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM''HÜRMETİNE,RAHİMİYETİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE BİZE MERHAMET ET! RAHMANİYETİNE YARAŞIR ŞEKİLDE DE BİZE''BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM''İN SIRLARINI ANLAMAYI NASİP EYLE!

H

hayrunisa

Guest
Rabbi heb lî min ledunke zurriyyeten tayyibeten, inneke semi'ud-dua."

Ey Rabbim! Katından bana temiz bir zürriyet ver. Şüphesiz sen duaları işitensin.

H

hayrunisa

Guest
Allahım! Peygamberin Muhammed aleyhisselam, dostun İbrahim aleyhisselam, sırdaşın Mûsâ aleyhisselam, Kelîme ve ruhundan olan Îsâ aleyhisselam hürmetine, Mûsâya inen Tevrat, Îsâya inen İncil, Dâvûda inen Zebûr, Muhammed aleyhisselâma inen Kurân hürmetine, bütün peygamberlerine yaptı ın vahiy hürmetine, Mahlûkâtın üzerindeki kazâ ve takdîrin, senden isteyenlere verdi in, fakir etti in zenginler, zengin etti in fakirler, hidâyete ulaştırdı ın kimseler hürmetine; Mûsâ Aleyhisselâma bildirdi in, kulların rızıklarını böldü ün yeryüzünün, hareketten sükûna erdirdi in da ların, ayakta tuttu un, arş-ı âzamı taşıttı ın ism-i âzamın hürmetine; Kurân-ı Kerîm'de nâzil olan samed, ahad ve tâhir isimlerinin hürmetine; gündüzleri aydınlatıp geceleri karartan ismin hürmetine; azamet-i Kibriyân ve nûr-i vechin hürmetine, Senin kuvvet ve kudretinle dualarımızın kabulunu Senden yalnız Senden dileriz Yüce Rabbimiz. Hatalarımızı, günahlarımızı affet, dualarımızı kabul et nolur En Sevdi im, Güzeller Güzeli Allahım benim. Kuvvet ve kudret ancak Sendendir Yâ erhamerrahimîn.AMİN.

H

hayrunisa

Guest
Bizleri varlı a erdirip var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Rabbimize hamd ve minnet, Kainatın İftihar Tablosu Efendiler Efendisi'ne salât ü selam ediyor ve bir kere daha dergâh-ı ilahînin önünde el açıp dileniyoruz:
Ey Rabbimiz! Bizleri büyük-küçük hatalardan, günahlardan ve emirlerine karşı isyan kokan tavır ve davranışlardan arındır.. lisanlarımızı yalandan, gıybetten, Senin sevmedi in, hoşnut olmadı ın bütün kirli sözlerden temizle.. kalblerimizi gösterişten ve iki yüzlülükten muhafaza buyur.. gözlerimizi bakmaması gereken şeylere bakıp da hiyanet etmekten koru.. yüzlerimizi nurunun ziyasıyla aydınlat ve amellerimizi ıslah buyur.. niyetlerimizi ihlaslı kıl ve bize lütfetti in bütün şeylerde de bereket ihsan eyle.
Ey bizatihî var olup başkasına muhtaç olmayan ve her şeyin varlık ve bekası kendisine muhtaç bulunan Hayy u Kayyûm! Her hal ve tavrımızı rızan istikametinde eyle.. göz açıp kapayıncaya kadar hatta ondan da kısa bir süre için bizi nefsimizle başbaşa bırakma.. bizi ve dünyanın dört bir yanındaki kadın-erkek kardeşlerimizi, sevdiklerimizi, dostlarımızı başımıza gelebilecek her türlü kötü durumdan himaye buyur!
Efendimiz Hazreti Muhammede, aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!..

H

hayrunisa

Guest
Ey Rabbim! Çiçekler,hayvanat ve kainattaki bütün zerreler seni tesbih eder..Bizleride daima sana tesbih eden,tefekkür eden ve dua eden kullarından eyle...

Ey Sanii Zülcelal!Varlıktada,yokluktada sana sı ınan kullarından eyle bizleri...

Ey Hakiki tasarruf sahibi Yüce rabbim! Bizlere merhamet et..Bizlere daima senin kulun olmayı nasip eyle!Bizi sen reddetme..İnsanların reddetmesinin tesiri olmasın...

Ey Rabbim! Beni'Allah bana dost olduktan sonra,dünya küsse ehemmiyeti yok'sırrınca hareket edenlerden eyle....

Ey Rabbim! Beni 'İman insanı insan eder,belki insanı sultan eder;insanın vazife-i asliyyesi İman ve duadır' düsturunu daima rehber edenlerden eyle...

Ey Rabbim! Beni daima tefekkürlü dua edenlerden eyle ki seni hiç unutmayayım....

Ey Yüceler Yücesi Rabbim! Beni sadece sana hakiki kul olan,sadece sana secde eden,insanlara kul köle olmayanlardan eyle.....

H

hayrunisa

Guest
Allahım,
Kusurları görenlerden de il örtenlerden;
Teselli arayanlardan de il teselli edenlerden;
Anlayış bekleyenlerden de il, anlayış gösterenlerden,
Yalnız sevilmeyi isteyenlerden de il,
Sevenlerden olmamıza yardım et...
Ya mur gibi, hiç birşeyi ayırt etmeyip,
Aktı ı her yere canlılık bahşedenlerden;
Güneş gibi hiçbir şeyi ayırt etmeyip
Işı ıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan;
Toprak gibi her şey üstüne bastı ı hâlde
Hiçbir şeyini esirgemeyip,
Nimetlerini herkese verenlerden,
Ve gece gibi arayıp ve kusurları sarıp örten,
Âlemin dinlenmesine imkân hazırlayanlar olmayı bize lütfet...
Alan de il veren ellerin;
Affedici oldu u için affedilenlerin
Hak ile do an,
Hakk için yaşayan ve Hakk ile ölenlerin
Ve sonsuz hayatta yeniden do anların
Safına katılmayı bize nasip eyle...

H

hayrunisa

Guest
Bütün hamdlar sana olsun,gönüller sevginle dolsun, arayanlar seni bulsun, hidayet ver Allah'ım...

Susuz olan suya kansın, yananlar aşkına yansın, tüm insanlar seni ansın, halimizi gör Allah'ım...

İmanda birlik olalım,vatanda dirlik olalım, sevgi merhamet dolalım, rahmetini ser Allah'ım

Bu dünya fani bir sefer,geçecek ondan her nefer, vucudumuza kuvvet ver, gözümüze fer Allah'ım...

Bu gidişat nere böyle? Sonumuz hayrayle, cümlemize nasip eyle, cennetinde yer Allah'ım...

Makbul olsun duamız, sana kulluk temelimiz, rizan olsun amelimiz bir kulun bunu der Allah'ım. AMİN

tüm dualar:::: www.dualar.com adresinden alınmıştır.

Üst Alt