ORiJiNAL YAZARI : m_emin
yukarıda ki yazımı bir türlü değiştiremedim.yazım hataları vardı.bu sebeple yeniden yazıyorum.
EHL-İ SÜNNET İTİKÂDI
Hadis-i şerifte, ümmetin 73 fırkaya ayrılacağı, birisi hariç diğerlerinin Cehenneme gideceği,.Cennete gidecek tek fırkanın Peygamber aleyhisselâmın ve Eshâb-ı kirâmın yolundan giden fırka olduğu bildirilmiştir. İtikatda ayrılık olmaz. İslâm âlimleri, Hadis-i şerifler ve icma ile hâsıl olan hükümleri sistemleştirmişlerdir. Bu sisteme Ehl-i sünnet vel cemaat dendiği bütün muteber kitaplarda yazılıdır. Sonradan çıkmış değildir. Tek doğru olan islâm işte bu itikadının adıdır.
Ehli sünnet itikadının hükümlerinden biride Eshâb-ı kirâmın tamamını sevmek, hiçbirini kötülememektir.Eshâb-ı kirâmı kötülemek,onlara dil uzatmak asla câiz değildir .Ehl-i sünnete mensub olan Müslümanlar, Eshâb-ı kirâmın tamamını severler.nitekim Enes bin Mâlik (R.a)rivayetle sevgili peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde :" Allahü teâlâ, bütün insanlar arasından beni seçdi, ayırdı. İnsanların en iyisini bana Ashâb olarak seçdi. Bunların arasından da, bana akrabâ ve yardımcı olarak en üstünlerini ayırdı. Bir kimse, beni sevdiği için, bunlara hürmet ederse, Allahü teâlâ, onu her tehlikeden korur. Onlara hakâret ederek beni incitenleri de incitir."
diğer bir hadiste Abdüllah ibni Abbâs (r.a)dan Resûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem buyurdu ki:"Eshâbıma dil uzatanlara, onları söğenlere, Allah lanet eylesin! Bütün meleklerin ve insanların lanetleri, onların üzerine olsun! bu laneti kim taşımak isterse sahabe-i kiram efendilerimiz hakkında hakaretlerine ,dil uzatmalarına devam etsinler.bu laneti ancak akılsızlar dışında kim sahiplenmek ister ki.dikkatinizi çekmek isterim islamın büyüklerine dil uzatanlar ancak kafirler ve münafıklardır.safımızın hangi yönde bulunduğuna çok dikkat etmemiz gerekir.
ancak kafirler ister,müslümanlar birbiriyle itişsin
bizim istediğimiz bir duvar gibi birbiriyle bitişsin
Rabbim korusun.
başka bir hadis-i şerifte ise Hz.Âişe-i Sıddîka radıyAllahü anhâ'dan:" Ümmetimin en kötüsü, eshâbıma dil uzatmağa cesâret edenlerdir"buyuruluyor.bu ümmetin en kötüsü olmak isteyen varsa buyursunlar.Rabbimiz bizleri ümmeti muhammedin en kötülerinden eylemesin.Sevdiği ve Razı olduğu kullarından eylesin. amiiiiin
NOT :
kaynak:Mektûbât. İmâm-ı Rabbânî (R.aleyh)
şu sözlerim cabir kardeşimedir.değerli kardeşim Cabir.
bu kadar ilmi delilden sonra biz bütün bu kuvvetli delilleri bırakıp,ayaklar altına alarak sonradan ortaya çıkmış olan ne idüğü belirsiz bidatçilerin,sapık meşrebde olanların yoluna uyacağız öylemi ? ne kadar cahilce bir düşünce sevgili cabir .sizi öncelikle tövbeye ve de ehl-i sünnet itikadını kabüle davet ediyorum.zira bu yolun dışında olanların akibetlerinin ne olacağını sevgili peygamberimiz kutlu sözleriyle haber vermişlerdir.Rabbim bizleri nar-ı cahiminden muhafaza buyursun. amiin.amiin.velhamdulillahi Rabbil Alemiin. selam ve dua ile.m_emin