Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

THE-HAFIZ

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
İslamın PPAVLUSUNU pek bir güzel işlemişsiniz, ilminize kuvvet..
Biricik dinimizi sulandıran ve rivayetlere boğan bu tip insanların deşifre edilmesi gerçekten iyi bir hizmet olacaktır..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ORiJiNAL YAZARI : THE-HAFIZ
Biricik dinimizi sulandıran ve rivayetlere boğan bu tip insanların deşifre edilmesi gerçekten iyi bir hizmet olacaktır..

UTAN UTAN YAZIKLAR OLSUN senin bu tip insanlar deyip basite aldığın vede deşifre dediğiN ALLAH RASULUNUN SAHABEİ İKRAMI

ALLAHA TÖVBE ET TABİKİ AFF OLUNURSANN

Mehmet E

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
EHL-İ SÜNNET İTİKÂDI

Hadis-i şerifte, ümmetin 73 fırkaya ayrılacağı, birisi hariç diğerlerinin Cehenneme gideceği,.Cennete gidecek tek fırkanın Peygamber aleyhisselâmın ve Eshâb-ı kirâmın yolundan giden fırka olduğu bildirilmiştir. İtikatda ayrılık olmaz. İslâm âlimleri, Hadis-i şerifler ve icma ile hâsıl olan hükümleri sistemleştirmişlerdir. Bu sisteme Ehl-i sünnet vel cemaat dendiği bütün muteber kitaplarda yazılıdır. Sonradan çıkmış değildir. Tek doğru olan islâm işte bu itikadının adıdır.
ehli sünnet itikadının hükümlerinden biride Eshâb-ı kirâmın tamamını sevmek, hiçbirini kötülememektir.Eshâb-ı kirâmı kötülemek,onlara dil uzatmak asla câiz değildir .Ehl-i sünnete mensub olan Müslümanlar, Eshâb-ı kirâmın tamamını severler.

Enes bin Mâlik (R.a)rivayetle sevgili peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde :
" Allahü teâlâ, bütün insanlar arasından beni seçdi, ayırdı. İnsanların en iyisini bana eshâb olarak seçdi. Bunların arasından da, bana akrabâ ve yardımcı olarak en üstünlerini ayırdı. Bir kimse, beni sevdiği için, bunlara hürmet ederse, Allahü teâlâ, onu her tehlükeden korur. Onlara hakâret ederek beni incitenleri de incitir."
diğer bir hadiste Abdüllah ibni Abbâs (r.a)dan Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu ki:"Eshâbıma dil uzatanlara, onları söğenlere, Allah lanet eylesin! Bütün meleklerin ve insanların lanetleri, onların üzerine olsun!

Âişe-i Sıddîka radıyallahü anhânın haber verdiği hadîs-i şerîfde ise , (Ümmetimin en kötüsü, eshâbıma dil uzatmağa cesâret edenlerdir) buyuruldu.
kaynak :Mektûbât İmâm-ı Rabbânî hazretleri

bu kadar ilmi delilden sonra biz bütün bu kuvvetli delilleri bırakıp,ayaklar altına alarak sonradan ortaya çıkmış olan ne idüğü belirsiz bidatçilerin,sapık meşrebde olanların yoluna uyacağız öylemi ? ne kadar cahilce bir düşünce sevgili cabir .sizi ehl-i sünnet itikadına davet ediyorum.zira bu yolun dışında olanların akibetlerinin ne olacağını sevgili peygamberimiz kutlu sözleriyle haber vermişlerdir.Rabbim bizleri nar-ı cahiminden muhafaza buyursun. amiin.amiin.velhamdulillahi Rabbil Alemiin. selam ve dua ile.m_emin

Mehmet E

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
yukarıda ki yazımı bir türlü değiştiremedim.yazım hataları vardı.bu sebeple yeniden yazıyorum.

EHL-İ SÜNNET İTİKÂDI

Hadis-i şerifte, ümmetin 73 fırkaya ayrılacağı, birisi hariç diğerlerinin Cehenneme gideceği,.Cennete gidecek tek fırkanın Peygamber aleyhisselâmın ve Eshâb-ı kirâmın yolundan giden fırka olduğu bildirilmiştir. İtikatda ayrılık olmaz. İslâm âlimleri, Hadis-i şerifler ve icma ile hâsıl olan hükümleri sistemleştirmişlerdir. Bu sisteme Ehl-i sünnet vel cemaat dendiği bütün muteber kitaplarda yazılıdır. Sonradan çıkmış değildir. Tek doğru olan islâm işte bu itikadının adıdır.

Ehli sünnet itikadının hükümlerinden biride Eshâb-ı kirâmın tamamını sevmek, hiçbirini kötülememektir.Eshâb-ı kirâmı kötülemek,onlara dil uzatmak asla câiz değildir .Ehl-i sünnete mensub olan Müslümanlar, Eshâb-ı kirâmın tamamını severler.nitekim Enes bin Mâlik (R.a)rivayetle sevgili peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde :" Allahü teâlâ, bütün insanlar arasından beni seçdi, ayırdı. İnsanların en iyisini bana Ashâb olarak seçdi. Bunların arasından da, bana akrabâ ve yardımcı olarak en üstünlerini ayırdı. Bir kimse, beni sevdiği için, bunlara hürmet ederse, Allahü teâlâ, onu her tehlikeden korur. Onlara hakâret ederek beni incitenleri de incitir."

diğer bir hadiste Abdüllah ibni Abbâs (r.a)dan Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu ki:"Eshâbıma dil uzatanlara, onları söğenlere, Allah lanet eylesin! Bütün meleklerin ve insanların lanetleri, onların üzerine olsun! bu laneti kim taşımak isterse sahabe-i kiram efendilerimiz hakkında hakaretlerine ,dil uzatmalarına devam etsinler.bu laneti ancak akılsızlar dışında kim sahiplenmek ister ki.dikkatinizi çekmek isterim islamın büyüklerine dil uzatanlar ancak kafirler ve münafıklardır.safımızın hangi yönde bulunduğuna çok dikkat etmemiz gerekir.

ancak kafirler ister,müslümanlar birbiriyle itişsin
bizim istediğimiz bir duvar gibi birbiriyle bitişsin

Rabbim korusun.

başka bir hadis-i şerifte ise Hz.Âişe-i Sıddîka radıyallahü anhâ'dan:" Ümmetimin en kötüsü, eshâbıma dil uzatmağa cesâret edenlerdir"buyuruluyor.bu ümmetin en kötüsü olmak isteyen varsa buyursunlar.Rabbimiz bizleri ümmeti muhammedin en kötülerinden eylemesin.Sevdiği ve Razı olduğu kullarından eylesin. amiiiiin

NOT :
kaynak:Mektûbât. İmâm-ı Rabbânî (R.aleyh)
şu sözlerim cabir kardeşimedir.değerli kardeşim Cabir.
bu kadar ilmi delilden sonra biz bütün bu kuvvetli delilleri bırakıp,ayaklar altına alarak sonradan ortaya çıkmış olan ne idüğü belirsiz bidatçilerin,sapık meşrebde olanların yoluna uyacağız öylemi ? ne kadar cahilce bir düşünce sevgili cabir .sizi öncelikle tövbeye ve de ehl-i sünnet itikadını kabüle davet ediyorum.zira bu yolun dışında olanların akibetlerinin ne olacağını sevgili peygamberimiz kutlu sözleriyle haber vermişlerdir.Rabbim bizleri nar-ı cahiminden muhafaza buyursun. amiin.amiin.velhamdulillahi Rabbil Alemiin. selam ve dua ile.m_emin

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ORiJiNAL YAZARI : m_emin
yukarıda ki yazımı bir türlü değiştiremedim.yazım hataları vardı.bu sebeple yeniden yazıyorum.

EHL-İ SÜNNET İTİKÂDI

Ehli sünnet itikadının hükümlerinden biride Eshâb-ı kirâmın tamamını sevmek, hiçbirini kötülememektir.Eshâb-ı kirâmı kötülemek,onlara dil uzatmak asla câiz değildir .Ehl-i sünnete mensub olan Müslümanlar, Eshâb-ı kirâmın tamamını severler.nitekim Enes bin Mâlik (R.a)rivayetle sevgili peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde :" Allahü teâlâ, bütün insanlar arasından beni seçdi, ayırdı. İnsanların en iyisini bana Ashâb olarak seçdi. Bunların arasından da, bana akrabâ ve yardımcı olarak en üstünlerini ayırdı. Bir kimse, beni sevdiği için, bunlara hürmet ederse, Allahü teâlâ, onu her tehlikeden korur. Onlara hakâret ederek beni incitenleri de incitir."

diğer bir hadiste Abdüllah ibni Abbâs (r.a)dan Resûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem buyurdu ki:"Eshâbıma dil uzatanlara, onları söğenlere, Allah lanet eylesin! Bütün meleklerin ve insanların lanetleri, onların üzerine olsun! bu laneti kim taşımak isterse sahabe-i kiram efendilerimiz hakkında hakaretlerine ,dil uzatmalarına devam etsinler.bu laneti ancak akılsızlar dışında kim sahiplenmek ister ki.dikkatinizi çekmek isterim islamın büyüklerine dil uzatanlar ancak kafirler ve münafıklardır.safımızın hangi yönde bulunduğuna çok dikkat etmemiz gerekir.

ancak kafirler ister,müslümanlar birbiriyle itişsin
bizim istediğimiz bir duvar gibi birbiriyle bitişsin

Rabbim korusun.

başka bir hadis-i şerifte ise Hz.Âişe-i Sıddîka radıyAllahü anhâ'dan:" Ümmetimin en kötüsü, eshâbıma dil uzatmağa cesâret edenlerdir"buyuruluyor.bu ümmetin en kötüsü olmak isteyen varsa buyursunlar.Rabbimiz bizleri ümmeti muhammedin en kötülerinden eylemesin.Sevdiği ve Razı olduğu kullarından eylesin. amiiiiin

NOT :
kaynak:Mektûbât. İmâm-ı Rabbânî (R.aleyh)
bu kadar ilmi delilden sonra biz bütün bu kuvvetli delilleri bırakıp,ayaklar altına alarak sonradan ortaya çıkmış olan ne idüğü belirsiz bidatçilerin,sapık meşrebde olanların yoluna uyacağız öylemi ? ne kadar cahilce bir düşünce sevgili cabir .sizi öncelikle tövbeye ve de ehl-i sünnet itikadını kabüle davet ediyorum.zira bu yolun dışında olanların akibetlerinin ne olacağını sevgili peygamberimiz kutlu sözleriyle haber vermişlerdir.Rabbim bizleri nar-ı cahiminden muhafaza buyursun. amiin.amiin.velhamdulillahi Rabbil Alemiin. selam ve dua ile.m_emin

DOĞRU SÖZE NE DENİR ALLAH CC EBEDEN RAZI OLSUN EMİN KARDEŞŞ

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : m_emin

Allah razı olsun abi yerinde cevaplar vermişsiniz.Ellerine sağlık.

THE-HAFIZ

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
ORiJiNAL YAZARI : THE-HAFIZ

UTAN UTAN YAZIKLAR OLSUN senin bu tip insanlar deyip basite aldığın vede deşifre dediğiN Allah RASULUNUN SAHABEİ İKRAMI

AllahA TÖVBE ET TABİKİ AFF OLUNURSANN

Peki bunlar kim sevgili kardeşim, Babanın asker arkadaşları mı yoksa Peygamber sahabesi mi, peki savaştan geri dönünce Allah onlara ne yapmış, oku bakalım ayeti..
Bir peygambere sahabe olmak değil mühim olan, Sonuna kadar İslam kalmaktır, uhutma, daha peygamber hayattayken mürted olan, dinden dönen sahabeler vardır, bir insanı sahabe olarak değerli tutamazsınız, mümin olarak yaşamışsa ölene kadar, budur mühim olan, bana kızacağına kendine kız, Kur'an okumayıp kulaktan duyma saçma bir dini yaşamaya çalıştığın için, önce dinini, kendini ve hayatını inşa et ki, bazı meseleleri hak yönüyle görebilesin..

9:86 "ALLAH'a inanın, elçisiyle birlikte cihat edin," diye bir sure indiği zaman, onların güçlü ve varlıklı olanları bile senden izin istediler ve, "Bizi bırak oturanlarla beraber olalım," dediler.

9:87 Geride kalanlarla birlikte olmaya razı oldular. Sonunda kalpleri mühürlendi. Bundan ötürü anlayamazlar.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Abdüllah ibni Abbâs (r.a)dan Resûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem buyurdu ki:

"Eshâbıma dil uzatanlara, onları söğenlere, Allah lanet eylesin! Bütün meleklerin ve insanların lanetleri, onların üzerine olsun!

Hz.Âişe-i Sıddîka radıyAllahü anhâ'dan:" Ümmetimin en kötüsü, eshâbıma dil uzatmağa cesâret edenlerdir"

THE-HAFIZ

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : hayrullah
Abdüllah ibni Abbâs (r.a)dan Resûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem buyurdu ki:

"Eshâbıma dil uzatanlara, onları söğenlere, Allah lanet eylesin! Bütün meleklerin ve insanların lanetleri, onların üzerine olsun!

Hz.Âişe-i Sıddîka radıyAllahü anhâ'dan:" Ümmetimin en kötüsü, eshâbıma dil uzatmağa cesâret edenlerdir"

Muaviye hem sahabe ve hemde vahy katibiydi neden kiminiz ona sapık, kiminiz deli kiminiz münafık dediniz, Kur'anın zelil olduğu bir dönemde siz çıkmış ölmüş insanların koruyuculuğunu yapıyorsunuz, sizin korumanıza bile ihtiyaç duyan birisine dil uzatmak lanet sebebi öyle mi?
Demekki sizin dininizin kaynağı sahabeler, oysa, Ben Allah biliyordum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt