Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Günün Hadis-i Serifi

Kim (baskalarinin kusurlarini teshir edip herkese) duyurursa, Allah da (onun kusurlarini) duyurur. Kim de riya yaparsa Allah da onun riyasini ortaya çikarir.
(Buhari, Rikak 36; Müslim)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1459. Abdullah İbni Hubeyb radıyallahu anh şöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana şöyle buyurdu:
Akşam ve sabah vakitlerinde Kulhüvallâhü ahad ile Muavvizeteyn sûrelerini üçer defa oku. Her türlü kötülükten korunman için bunlar sana yeter.
Ebû Dâvûd, Edeb 101; Tirmizî, Daavât 116. Ayrıca bk. Nesâî, İstiâze 1
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. İhlâs ve Muavvizeteyn sûreleri son derece bereketli ve feyizli sûrelerdir.
2. Her türlü zarardan Allaha sığınmak için akşam ve sabah bu üç sûreyi üçer defa okumalıdır.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1465. Berâ İbni Âzib radıyallahu anhümâ şöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana şöyle buyurdu:
Yatağına yatmak istediğin zaman namaz abdesti gibi abdest al. Sonra sağ yanına yat ve: Allâhümme eslemtü nefsî ileyke ve veccehtü vechî ileyke ve fevvaztü emrî ileyke ve elcetü zahrî ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke, lâ melcee velâ mencâ minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitâbikellezî enzelte ve bi-nebiyyikellezî erselte: Allahım! Kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana ısmarladım. Sırtımı sana dayadım. Ümit bağladığım sen, korktuğum yine sensin. Senden kaçıp sığınacak ve senin elinden kurtulacak bir yer varsa yine sensin. İndirdiğin kitabına ve gönderdiğin peygamberine iman ettim, de! Eğer ölürsen iman üzere ölürsün. Bu dua senin o geceki son sözlerin olsun.
Buhârî, Vudû 75, Daavât 6; Müslim, Zikir 56. Ayrıca bk. Buhârî, Daavât 7, 9, Tevhîd 34; Müslim, Zikir 57-58; Ebû Dâvûd, Edeb 98
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Yatağa yatmadan önce, abdesti olmayan kimse abdest almalıdır.
2. Yatağa girince sağ yanına dönmeli ve Efendimizin yaptığı gibi sağ elini yanağının altına koymalıdır. Bu hal insana Resûlullahın yatışını hatırlatacağı için okuyacağı duayı daha iyi hissetmesine vesile olacaktır.
3. Yatak duasından sonra konuşmamalıdır.
4. Allaha teslimiyetin en güzel ifadesi olan bu dua, o gece ölen kimsenin iman ile gitmesini sağlayacaktır.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Gözler Kurumaz, ancak taş kalpliliğin dışında, taş kalplilik ise çok günahtan dolayı olur.

müsadeniz le bende bir tane yazdım....

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Sevbân radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular ki: "Ümmetimden birkısım insanları bilirim ki, Kıyamet günü Tihâme dağları emsalinde bembeyaz (tertemiz) hayırlarla gelirler. Aziz ve celil olan Allah Teâla hazretleri o sevapları saçılmış toz haline getirir (değersiz kılar, kabul etmez)."
Sevban dedi ki : "Ey Allah'ın Resülü! Onları bize tavsif et, durumlarını açıkla da, bilmeyerek biz de onlardan olmayalım!" Aleyhissalâtu vesselâm açıkladılar:
"Onlar sizin din kardeşlerinizdir. Sizin cinsinizden insanlardır. Sizin aIdığınız gibi onlar da gece (ibadetin)den nasiplerini alırlar. Ancak onlar, Allah'ın yasaklarıyla tenhâda başbaşa kalınca o yasakları ihlâl ederler, çiğnerler

Ka'b İbnu Mâlik (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resulûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Bir sürüye salınan iki aç kurdun sürüye verdiği zarar, kişinin mal ve şeref hırsıyla dine verdiği zarardan daha fazla değildir."

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7

Günün Hadis-i Serifi

Kim yalan konusmayi ve yalan-dolanla is yapmayi terk etmezse, Allah o kimsenin yemesini, içmesini birakmasina kiymet vermez.
(Tirmizi, Savm 25)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1477. Enes radıyallahu anhden rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi:
Allâhümme innî eûzü bike minel-aczi vel-keseli vel-cübni vel-heremi vel-buhl, ve eûzü bike min azâbil-kabr, ve eûzü bike min fitnetil-mahyâ vel-memât: Allahım! Âcizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve cimrilikten sana sığınırım. Kabir azâbından sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım.
Müslim, Zikir 50. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 32; Nesâî, İstiâze 7
Diğer bir rivayete göre, ...ve dalaid-deyni ve galebetir-ricâl: Borç altında ezilmekten ve zâlimlerin başa geçmesinden buyurdu.
Nesâî, İstiâze 8. Ayrıca bk. Buhârî, Daavât 36
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Hadîs-i şerîfte sayılan hallerin hepsi insanın mânevî dünyasını yıkan birer kötülüktür.
2. Bu kötülüklerden Allaha sığınmalıdır.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Kim bir kavme benzerse, onlardandır.
Ebu Davud, Libas 4

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Beş vakit namazın benzeri, sizden birinizin kapısı önünden akıp giden ve her gün içinde beş defa yıkandığı bol sulu bir ırmak gibidir.

Müslim, Mesâcid 284

Bir kimse öğle namazının farzından önce dört, farzından sonra da dört rek`at sünneti devamlı olarak kılarsa, Allah Teâlâ onu cehenneme haram kılar.

Ebû Dâvûd, Tatavvu 7; Tirmizî, Salât 200. Nesâî, Kıyâmül-leyl 67; İbni Mâce, İkâmet 108.

Üst Alt