Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
İbnu Abbas (Radiyallahu Anh) hazretleri anlatıyor: Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyurdular ki:

"Duvarları örtmeyin. Kim kardeşinin mektubuna, onun izni olamdan bakarsa, tıpkı ateşe bakmış gibi olur. ALLAH'tan avuçlarınızın içiyle isteyin, sırtlarıyla istemeyin; dua tamamlanınca avucunuzu yüzlerinize sürün."

(Ebu Davud, Salât 358)

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Ahir zamanda bir takım kimseler ortaya çıkacaklar da dini dünyaya alet edecekler ve insanlara yumuşak görünmek için kuzu postuna bürüneceklerdir. Dilleri şekerden tatlıdır, fakat kalpleri kurt kalbidir.”
(Tirmizî, Zühd, 60)

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
Hz. Peygamber: Biriniz hergün Uhud Dağı gibi bir amelde bulunmaktan aciz mi olur? buyurdu. Buna kimin gücü yeter ki? diye soruldu. Allah Resulü: Hepinizin gücü yeter buna! Cevabını verdi. Nedir o amel? Denildi. Allah Resulü şu açıklamayı yaptı: Sübhanallah sözünün sevabı Uhud'dan büyüktür. La ilahe illallah sözünün sevabı Uhuddan büyüktür. Allahü Ekber sözü de uhuddan büyüktür.

Hadis (Ramuz).

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
‎"Doğru sözlü ve kendisine güvenilen tüccar âhirette peygamberler, sıddîkler ve şehitlerle beraber olacaktır.."

(Hadis-i Şerif - Kaynak: İbn-i Mace)

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Hz. Huzeyfe İbnu'l-Yeman (Radiyallahu Anh) anlatıyor:

Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yatağa girince şu duayı okurdu: "ALLAH'ım! Senin adınla hayat bulur, senin adınla ölürüm".

Sabah olunca da şu duayı okurdu: "Bizi öldürdükten sonra tekrar hayat veren ALLAH'a hamdolsun! Zaten dönüşümüz de O'nadır."

(Buhari, Da'avât 7,8)

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
‎"Cebrâil (a.s) bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki; ben (Allah Teâlâ) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim."

(Hadis-i Şerif - Kaynak: Buhâri)

Lirik

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
Ebû Hüreyre (r.a.) Rivayet Ediyor:

Cuma Günü İmam Hutbe Okurken Yanındakine “Sus!” Bile Desen, Cumanın Adabına Aykırı Davranmış Olursun.

Sükutu LeyL

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
735
Takım
Beşiktaş
Efendimiz Hz.Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Haberiniz olsun, ben rüku ve secde halinde Kur'an okumaktan men edildim. Öyleyse rükuda Rabb Teala'yı tazim edin, secdede ise dua etmeye gayret edin, (zira secdede iekn yaptığınız dua) icabet edilmeye laiktir.

Müslim, Salat 207

Ehlen

Ehlen Ve Sehlen

Aldığı Beğeniler
1,931
Takım
Beşiktaş
“Allahım! Açlıktan sana sığınırım. Çünkü açlık, ne kötü bir arkadaştır. Hainlikten de sana sığınırım. Çünkü hainlik, ne kötü bir sırdaştır.”

Ehlen

Ehlen Ve Sehlen

Aldığı Beğeniler
1,931
Takım
Beşiktaş
"Sozlerin en dogrusu Allahın kitabidir. Hayat tarzlarinin en guzeli Muhammed(s.a.v) in hayat tarzidir. Islerin en serlileri sonradan uyduranlardir. Her sonradan uydurulan sey bidattir. Her bidat sapikliktir ve her sapiklik ta Cehennemdedir."

Üst Alt