Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İnsanı kurtaran bir adım atmasıdır. Bir adım daha. İnsan hep aynı adımla ilerler./Saint-Exupéry

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Kimisi gözlem yapmaya gelir şu dünyaya, kocaman bir gözden ibarettir. Gördüklerini ifade edemese de görmeyi sürdürür. Bu gibileri için yalnız kalmakla kalabalıklar arasında olmanın çok farkı yoktur. Görüş alanları daralır genişler, gözleri çapaklanır, göz pınarlarına yaş dolar, ama asli işlerini sürdürürler.

Behçet Çelik, Dünyanın Uğultusu

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Niyâzî-i Mısrî’nin kardeşi Ahmed Efendi’ye mektubu:

"...İnsan dünyada oldukça dert ve elemden kurtulamaz. sen, o dert ve elemden cezâ ve korkuda mısın; yoksa sabr-ı cemîlde misin?"

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Beni kimseye muhtaç eyleme" diye dua eden birine Hz. Ali şöyle buyurmuş;

"İnsan insana muhtaçtır. Beni kimseye yük eyleme" diye dua et...

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Hayat sınav gibidir , herhangi bir problemin çözümü için vakit geçirdikçe diğer problemlerin çözümü için vaktin azalır .

Trcm Abdulmecid Benek

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
"Hayatında bir defa da olsa sıfırlanmayı, dağılmayı, parçalanmayı göze alamamış insanların içindwki uktelerin ağırlığını düşündüm.Birşeyleri birarada tutabilmek için gösterdikleri olağanüstü çaba...Tutkalla da yağipıştırsan yine dağılacak.Hayat bu..."#yeraltıedebiyatı._/ndan
:gul:,

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Bacaklarında derman kalmadıysa koşmayı,kollarında derman kalmadıysa tuttuklarını,kafanda derman kalmadıysa birşeyler düşünmeyi bırakırsın.Ama yüreğinde dwrman kalmadıysa sevmeyi bırakamazsın.Her şeyi seçemezsin; her şey de seni seçemez..."#yeraltiedebiyati._/ndan

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Hallacı Mansur şöyle der: Cehennem acı çektiğimiz yer değil, acı çektiğimizi kimsenin bilmediği yerdir.,."#siyahedebiyat._/tan

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"İnsanlar ruh eşinin mükemmel uyum olduğunu düşünür ve hemen hemen herkes onu bulmak ister.Fakat,gerçek ruh eşi;seni hayattan geri koyan şeylrri gösteren bir ayna, seni hayatını değiştirilebileceğine dair farkındalığa kabuşturan kişidir.Gerçek ruh eşi muhtemelen hayatın boyunca tanıyıp tanıyabileceğin en önemli kişidir.Tüm duvarlarını yıkar ve seni hayatın içinde uyanık tutar.Ruh eşinin amacı; seni bir güzel sarsmak, egonu biraz yıkmak, sana engellerini ve bağımlılıklarını göstermektir.İçeri yepyeni bir ışık sızabilsin diye kalbini biraz olsun kırmaktır.Sana , kontrolünü öyle kaybettirir ki değişimin kaçınılmazdır.,.#Elizabeth Gilbert

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
“Ölümü hatırlamak dünyanın sebeplerini hor kılmaktadır."/ Hz. Ali, Kureru'l Hikem ve Durer'ul Kelim

Üst Alt