Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Sevgili Peygamberimiz, Hz. Muhammed (s.a.v.) sokak ve carsilarda karsilastigi cocuklara selam verir , saclarini oksar ve onlara ikrâmda bulunurdu. Cocuklara karsi cocuk gibi davranir, onlarin dunyalarina girebilmeyi en iyi O basarirdi.

bebekler18.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir hadis-i seriflerinde: "Kucuk cocugu olan, onun hatiri icin cocuklassin." buyurmuslardir. Yani burdan anliyoruz ki "Cocukla cocuk olunmaz" cumlesi tamamen yanlistir.

bebekler19.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Kalbinin katiligindan sikayetci olan birine "Yetimin basini oksamayi, onlari sevmeyi ve onlara ikram etmeyi'' ogutlemistir.

bebekler21.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Yine bir hadis-i seriflerinde: "Cennette ferahlik ve sevinc evi denilen oyle gosterisli bir yer vardir ki, oraya yalniz cocuklari sevindirenler girebilir." buyurmuslardir.

bebekler22.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir gun Rasulullah (s.a.s) Hz. Ali'nin oglu Hasan (r.a.)'i opmustu. Yaninda bulunan Akra: "Benim on cocugum var, hic birini opmedim." dedi. Rasulullah (s.a.s) hayretle Akra'nin yuzune bakti ve buyurdu ki: "Eger Allah sizin gonullerinizden rahmet ve sefkati cekip cikarmissa ben ne yapabilirim?" buyurdu.

jesus_kissing_child_hook_p.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
[Peygamber Efendimiz (s.a.s.), hayatinda hic bir cocugu uzmemis ve kalbini kirmamistir. Kucuk yasta Rasululah'a hizmet etmeye baslayan Enes (r.a) diyor ki: "On sene Hz. Peygamberle hizmet ettim. Bana bir defa olsun uf demedi. insanlarin en guzel huylusuydu. ''

bebekler23.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Ornegimiz ve onderimiz Peygamber Efendimiz (s.a.s.), cocuklarin egitimiyle yakindan ilgilenmis; onlarin hayirli bir nesil olarak yetismelerine cok buyuk ehemmiyet vermistir. Bakiniz bu konuda neler buyurmuslar ve ne guzel bir egitimci ornegi vermislerdir:

"Cocuklariniza iyi bakiniz! Onlari guzel terbiye ediniz."

bebekler24.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
"Cocugu guzel terbiye etmek ve ona guzel bir isim vermek, evladin baba uzerindeki hakIarindandir."

bebekler25.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir anne ve babanin birakacagi en guzel ve degerli miras: islam'a, Kur'an'a tabi olan, vatanini, milletini seven, caliskan, durust ve terbiyeli cocuklar yetistirebilmektir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) su hadis-i serifiyle bunu beyan etmislerdir:

"Hic bir baba cocuguna guzel ahlak ve terbiyeden daha ustun bir hediye vemis olamaz."

bebekler26.jpg

plokcıw-an

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Dunya ve ahiret saadetimiz icin islam ahlakina sahip olmak ve bu kaideleri hayatimizda yasayip, yasatmak gerekir. Zaten islam'in gayesi, guzel ahlaki tesis etmek degil midir?

bebekler27.jpg

Üst Alt