Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
eğer ki bu ürünlere bizler meyletmez ve pirim vermez isek..

Anlatmaya çalıştığım şey buydu aslında. İsrail malları da dahil olmak üzere iç piyasaya giren ithal malların tamamı yerli mallarımızdan ucuzdur. İnsan ister istemez aynı kalitede bir malın en ucuzunu almak ister.

Bilinçli olarak israil mallarına karşılık görece pahalı olan malları satın almayı başarabilen bir kişinin bu davranışı takdire şayandır.

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Faizsiz kazanç sağladıklarını iddia eden bankalar geldi aklıma ..
Bütün bankalar merkez bankasına bağlıdır ve merkez bankası faizsiz tek kuruş bile çalışmaz ..
Sonra da efendimizin hadisini hatırladım .. "İnsanlar öyle bir devre ulaşacak ki, o zamanda ribâ yemeyen kalmayacak. Öyle ki, (doğrudan) yemeyene buharı ulaşacak."

Sonuç olarak boykot konusunda işimiz çok zor .. Ama yine de elimizden geldiğince kendi adaletimizi uygulamanın çabasında olalım .. Bu çabayı gösteremeyenleri de " sen şu sun sen bu sun " larla etiketlemeyelim ..

Keşke devletimiz devlet sistemimiz şeriat olaydı da yükün ağırlığı bireylerin omuzlarına binmeyeydi ..
Hayırlısı ..

hüzün yağmuru1

Gavsım seni çok Özledim♥♥

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Anlatmaya çalıştığım şey buydu aslında. İsrail malları da dahil olmak üzere iç piyasaya giren ithal malların tamamı yerli mallarımızdan ucuzdur. İnsan ister istemez aynı kalitede bir malın en ucuzunu almak ister.

Bilinçli olarak israil mallarına karşılık görece pahalı olan malları satın almayı başarabilen bir kişinin bu davranışı takdire şayandır.

Eyvallah gurban:gul:Rabbim bizleri uyabilnelerden eylesin inşaAllah:gul:
Bu arada aklıma gelmişken söyliyeyim malesef kii;iç piyasada üretilen çogu ürünlerde yabancı uyruklu kişilerin ürünleridir bunları da bilip bilinçlenmek lazım..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Söyledikleriniz doğruluk payı var ama tam bu noktada birlik-beraberlik,aynı anda hareket etme,aynı fikri ve düşünceyi paylaşma devreye giriyor..
Peygamber efendimizin bu konudaki hadis-i şerifi hatırlayalım;
"Mü'min ile mü'min birbirine karşı duvar gibidir, birbirini sımsıkı tutarlar..
"Mü'minin mü'mine dayanışması, parçaları birbirine bağlayıp kuvvetlendiren bina gibidir"
Aynı safta isek,tüccarda gerekli olan hamleyi yapmak zorundadır..böyle bir durum karşısında tarafsız olmamalı,çıkar yerine müslümana yakışır hal ve hareketleri sergilemelidir..

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Şimdi farkettim de,az önce söylediklerime uygun bir örnek vereyim sizlere..
Şuanda üstte reklam olarak McDonald's reklamı dönüyor..Şimdi soruyorum yetkilere neden bu reklam?

Üst Alt