Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

EnSaR

Mavi emzikli çocuk

Aldığı Beğeniler
285
Cebrail aleyhisselam düşünmeye başlar. Ne yapacağını bilemez. Bu sırada Rabbimizden emir gelir:

— Ey Cebrail! niye düşünüyorsun? Kişi sevdikleriyle beraber değil midir? İbrahim, Hakk dostlarını

seviyorsa sonların arasında bulunması gerekmez mi? Yaz onu da hak dostları listesine!

İbrahim edhem vahıymı almış oluyor şimdi? burda yazılanlar ışığında. Çok sallapati bir masal

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
İbrahim edhem vahıymı almış oluyor şimdi? burda yazılanlar ışığında. Çok sallapati bir masal

musab bey kardeşimiz sormak istediğiniz bir soru var ise yada takildiğiniz bir konu var ise açıkça bahsederseniz ben ve arkadaslarım ona göre yardimci olalım insaallah saplantılı bir masal derken?( ne demek istediğinizi anlayamadım kusura bakmayin ....

selametle kalin

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Rabbim bizlerin isimlerinide o deftere yazmayı nasip ettirsin.Paylaşım için kalbi teşekkürler kardeşim.Hak teala razı olsun vesselam.

EnSaR

Mavi emzikli çocuk

Aldığı Beğeniler
285
Bu anlattıklarınız tamamen hayal urunu Cebrail (a.s) tamamen bır ınsan şeklıne burundurmuşsunuz

Ey Cebrail! niye düşünüyorsun? Kişi sevdikleriyle beraber değil midir? İbrahim, Hakk dostlarını

Ki Allah (cc) melekler duşunmez ıdrakj edemez ırade sahıbı değildirler dıyor sne burda cebrail düşündü dıyorsun tamamen hurafa bır olay hangı kıtaptan gecıyor bu olay menkıbelerın saftsataları tamamen varmı bır hadıs ayet veya bir ıcma bu olay uzerınden

Muhafilim bu konuda sız (sen herkonuda muhalıfsınız) desenızde yıen ben muhalıfım bu konuya islam ıtıkadına uymayan ısraliyat bır olaydır.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
SORU VE CEVAP ÜZERİNE

Edille-i Ser iye dörttür:kitap,sünnet,icma ve kiyas .
Allah Resulü Hz Muaz b.Cebel i Yemen e vali olarak göndeririken ,Ya Muaz !bir hadise ile karşilasirsan nasil hüküm vereceksin ?diye sorar.Hz Muaz !'Allh u Teala nın kitabı ile Ya Resullullah ^ diye cevap verir.Resul-i Ekrem devamla ,^Ya ohadisenin hükmünü kitapta bulamazsan ? diye sorar.Hz Muaz,Âllah ın Resulu nün sünnetine müracat ederim ^diyerek cevap veriri .Bunun üzerine Efendimiz ^Allah u Teâlâ nın kitabında ve benim sünnetimde o hadisenin hükmünü bulamazsan,nasil hüküm verirsin ?diye sorunca ,Hz Muaz ^Ozaman kendi içtihadımla hüküm veririm ^der.

biz de karşimiza çıkan problemlerde bu yollar a basvuracağız ancak durup dururken de mesele çikarmamaya bakacağız Zira mesele çikaran kimsenin seytaan mel'abe olacagına kanaatimiz tamdır...
sorulari sorarken edeb-i nezihane dairesi içinde sormak gerekir...bir mümin in ağzına edep dışı kalplarıyla soru sormak yakismaz....(alıntıdır)

Bu anlattıklarınız tamamen hayal urunu Cebrail (a.s) tamamen bır ınsan şeklıne burundurmuşsunuz

Ki Allah (cc) melekler duşunmez ıdrakj edemez ırade sahıbı değildirler dıyor sne burda cebrail düşündü dıyorsun .

musab bey kardeşimiz burada melekler düşündü demiyorum bana ait hiç bir kelime yoktur İbrahim Ethem hazretlerinin gördüğü bir rüya yi payaştim hiç bir yorum katmadan ....
idrak etmek ve akıl yarattıklarından tek insana verilmiştir zaten

.

neye dayaanrak hayal ürünü diyebilirsunuz anlamiş değilim cebrail as peygamber efendimiz sav zamanında insan kiliğina girerek vahiy getirmiş ve de ümmetinin içine rabbimiin izni ile insan kiliğinda efendimize sorular sorarak ümmetine dinini anlatmiştir

burada da büyük zat ın bir rüyası bir hükmeti rabbimizden bir lutfu dur rabbimiz ister cibril as meleklerini konuştururu ister yakaza halinde olsun büyük zatlaar direk muhatabi kendisi olur şöyleki

Beyazıd Bistami hazretlerine bir gün uyku yada yakaza hallerinde bir ses duyar :
Allah u Teala : Bana bende olmayan seyler ile gell .... diye duyunca bunlar nedir Ey Rabbimiz deyince -çaresizlik zavallilik acizlik diye işitir ...

rabbimiz insani öyle bir yaratmiştirki yaptiklari ile esfeli safilin e (hayvanlardan en asağı) indirecegi gibi alayi iliyyine (meleklerden yüksek mertebeye) çikartir

büyük zatlarin kerametlerini Rabbimizin izni ile melekler vasitasi ile rabbimiz den güzel hediyeler alamasi duymasi neden tuhaf gelir anlamam size musab bey kardeşim

büyük zatların kerametelrini olaylarını okuyun isterseniz kaynak olarak aryan herkez bulur yeterki aramak araştırmak isteyin her seye cevap vardır rabbim insanlar her seyi anlayabilecek bir akıl kalp ihsan eylemiş hamdolsun

bana yeterli bilgi ve kaynak değil diyeceksiniz eminim ama herşeye rağmen hala saftata bunlar dersiniz paylaştığım kitap in ismi de MENBA1-2-3^kitabıdır... itifade edenlerden eyelsin layıkıyla rabbimiz....^^
...insan bilmediğine düşman kalmiştir hiç kabul etmemiştir her zaman...

GÖZLERİ HASTA OLAN GÜNEŞ İN ZİYASINI İNKAR EDER
AĞZI ACI OLAN TATLI SUYA ACI DER....(isaret-ül icaz)

rabbimiz imanimizi ziyadeleşirsin ilmimizi arttırsın istikametten kıl kadar bile ayrılmayacak yakin nasip etsin
selametle kalın
VESSELAM

EnSaR

Mavi emzikli çocuk

Aldığı Beğeniler
285
Bu anlattıklarınız hep tasavuf kıtablarında gecen kaıdeler

Mesela bu

Beyazıd Bistami hazretlerine bir gün uyku yada yakaza hallerinde bir ses duyar :
Allah u Teala : Bana bende olmayan seyler ile gell .... diye duyunca bunlar nedir Ey Rabbimiz deyince -çaresizlik zavallilik acizlik diye işitir ...

Allah (c.c) ile konuşmak araştırın Allah (cc) ruyada ınsana gorunurmu veya konuşurmu ha bu arada tasavufı kaynaklarda okumayın ehli sunnet muctehıdlerın kaynaklarına bakın

bana ait hiç bir kelime yoktur İbrahim Ethem hazretlerinin gördüğü bir rüya yi payaştim hiç bir yorum katmadan

Demışsın tamam ben senın dedığını demedım zaten Ibrahım ethem yazmış sa da ayalnıştır. bu yalnışı ben dmeıyorum Kuran ve Sunnet dıyor yok Ethemın adına kıtab yazılmışsa onun haberı yoksa ayrıdır ama tamamen islam dışı şeyler

Bu gıbı şeylerı okuduğumda herkul fılmlerı gelıyor aklıma

Haşa herkul zeus tanrısıyla konuşur ama hera tanrıçası izin vermez gıbı

Lütfen araştırıcı olun İslam bu menkıbelerde anlatıldığı gıbı bır dın değil

Üst Alt