- Aldığı Beğeniler
- 2,157
Hiç bir fikrim yok,,, başarılar.,, ????????

Üstadım ağızdan bal damlıyor varolasın sen@SiyahSancaktaR ile uğraşacağına ondan biraz tarih öğrenseydin şimdi böyle demezdin????
Hadi bakalım sendende bir cevap bekliyorum![]()

@SiyahSancaktaR ile uğraşacağına ondan biraz tarih öğrenseydin şimdi böyle demezdin????
Hadi bakalım sendende bir cevap bekliyorum![]()
Değerli Üstadım özür dilerim senden..Öncelikle katılımızdan dolayı teşekkür ederim.Cevapların çoğu ezbere gidilmiş doğru dürüst araştırılmamış bile.Açıkçası bu beni üzdü.Sorduğum soruya cevap verenler ancak %40 doğru cevap verebilmişler.Buda demek oluyor ki üyelerimizin kitapla pek alakaları yok..
Osmanlı Devleti'nin 6'ncı padişahı Sultan II. Murad tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılan külliye, cami, medrese, hamam, darüşşifa ve türbeden oluşuyor.
Bursa'da Osmanlı sultanları tarafından yaptırılan son külliye olarak varlığını koruyor.
Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid ve Kanuni Sultan Süleyman dönemlerinde yapıldığı bilinen türbelerin de eklenmesiyle 12 türbenin yer aldığı külliyede, hanedana mensup 40 kişinin mezarı bulunuyor.
II. Murat tarafından 1425-1426 yılında "Ters T" planlı yaptırılan II. Murad Camii, İznik Çinileri, Edirnekari tavan süslemeleri ve özellikle girişte bulunan kündekari tekniğiyle yapılan ahşap kapısıyla dikkati çekiyor.