Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
SiyahSancakTaR...

Uzun yıllar önce İmam hatip yıllarımda güzel bir vesile ile tanışdığım bir dostum vardı Süleyman...

2 Metre boyunda yapılı babayiğit gözü kara akıncı ruhlu tam bir Osmanlı levendi anımsatırdı...

kardeşten öte bir dostuluğumuz oluştu kendisi ile ...

daha sonra Hanedan syundan olduğunu öğrendim lakin nesilden nesile gizlenilmiş bir kuşak malum sebepler !..

Her alanda beraberdir kendisi ile sadece yatarken ayrıydık o kadar...

Dava uğruna çok mücadelerden geçtik koştuk koşturduk elimizden ne gelirse rüzgar gibi eserdik..

Sancaktar kardeşler taktılar lakabımızı nerdeyse ismimimizi unutur olduk...

Ne zaman gam kedere bürünsem karanlığa gömülsem onun asil duruşu inadına gülümsemesi bağlardı beni hayata..

Anlatıacak çok şey var ama kısaca geçmekte fayda var...

Onca koşturmanın uğraşın arasında Süleymanım olmaz bir işe maruz kaldı hiç tasvip etmediği edemeyeceği uzak durdu bir

alan karasevdaya tutuldu o zaman kadar bunun sadece bir şehir efsanesi olduğunu düşünürdüm lakin o zaman anladım !..

Olmaz bir işeolmaz bir kişiydi ulaşmak istemediği asla olması mümkün olmayan birisi ama gönül bu nasıl söz dinlesin..

O cengaver aslan parçası ve karasevda ..

Zamanla için için yedi eritti onu farkettirmesede anlıyor ve elimden bişi gelmiyordu..

Her dermansız bir acının meyvesi olacak elbet başka şeylerinde vesilesi ile kansere yakalandı dağ gibi Levend gözlerimin

önünde erimekteydi..

Hiiç bir şeyin yıkamadığı aslan yıkıyordu mahfoluyordum..

Bir Kurban bayramı bayrama namazına gelmedi uayanamıştır dedim namazdan sonra evine vardım ..

Hayatta sadece bir gariban anası vardı..

Evine vardığımda Süleymanım yüzü bemebeyaz vücudu aeteşler içinde buldum başında gözü yaşlı anası..

Hayatım boyunca dava uğruna çırpınan ben bu dertle eriyip hangi yüzle çıkarıp Rabbimin karşına diye ağlmaktaydı..

Bana Yasin okurumusun dedi başladım son ayaetlerine yaklaştığımda yüzüne kan gelip gülümseyen şen bir çehre geldi..

Bazı arzu ve vasiyetini fısıldadı usulca kulağıma ..

bir müddet snra yüzü tekrar bembeyaz olunca Rahmana kavuşma anının geldiği yüzünden belliydi lakin az sonra vefat edecek

birisi değil Aksine Ceddimi gibi Bir Osmanlı Sultanının sefere başlaması gibi akıncılar gibi şaha kalkmıştı sanki gülümseye

gülümseye kollarımda Kelimeyi Şehadet getirerek Rabbimin huzuruna vardı....

O günden itibaren bu aciz günahkarın isminin başına siyahı eklediler SiyahsancaktaR....

Ömürümün sonuna kadar unutacağım tek dostumdu Rabbim gani gani rahmet eylesin İnşAllah......

Üst Alt