Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Abdullah (b. Mesud) şöyle dedi: Biz Peygamber (sas) ile beraberdik. Peygamber (sas): Her kim evlenmeye gücü yeterse evlensin. Çünkü evlenmek, gözü haramdan en çok men eden, ırzı da en sağlam muhafaza edendir. Kimin evlenmeye gücü yetmezse oruç tutsun. Çünkü oruç, oruçlu için şehvet kırıcıdır. buyurdu. (Buhârî, Savm: 15)

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.

Tirmizî, İlm, 14

allah bizi hayır yapan insanlardan eylesin insallah aminn

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Ebu Sinan Oğlum Sinan'ı defnettiğimde kabrin kenarında Ebu Talha el-Havlani oturuyordu. Defin işinden çıkınca bana: "Sana müjde vermeyeyim mi?" dedi. Ben: "Tabii, söyle!" dedim. "Ebu Musa el-Eş'ari (ra) bana anlattı" diye söze başlayıp Resulullah'ın şu sözlerini nakletti: "Bir kulun çocuğu ölürse, Allah meleklere şöyle söyler: "Kulumun çocuğunu kabzettiniz mi?" "Evet" derler. "Yani kalbinin meyvesini elinden mi aldınız?" Melekler yine: "Evet" derler. Allah tekrar sorar: "Kulum (bu esnada) ne dedi?" "Sana hamdetti ve istircada bulundu" derler. Bunun üzerine Allah Teala hazretleri şöyle emreder: "Öyleyse, kulum için cennette bir köşk inşa edin ve bunu Beytu'l-Hamd (hamd evi) diye isimlendirin."

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Ebu Ümame'den rivayet edilmiştir. Ben dedimki; Ya Resulullah bana bir amel yapmamı emret. Şöyle buyurdu; "Oruç tut çünkü ona denk amel yoktur." Ben tekrar sordum; bana bir amel emret. Buyurdu ki; "Oruç tut çünkü ona denk bir amel yoktur." Ben tekrar sordum. Ya Resulullah bana bir amel öğret. Tekrar buyuru;Oruç tut çünkü onun gibi bir amel yoktur." ( Nesai, İbn Hüzeyme Sahih )

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Hz. Abbas (ra), Resulullah (sav)'a hayırda acele etmek maksadıyla daha senesi dolmadan, erken vakitte zekatın verilmesi hususunda sormuştu. Resulullah (sav) bu hususta ona müsaade etti.

Kaynak: Ebu Davud, Zekat 21, (1624); Tirmizi, Zekat 38, (678, 679)

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim Allah'a ve ahirde inanıyorsa, misafirine 'caize'sini ikram etsin." Yanındakiler sordular: "Ey Allah'ın Resulü! Caizesi de nedir?" Aleyhissalatu vesselam açıkladı: "Bir gecesi ve gündüzüdür. Misafirlik üç gündür. Bundan fazlası sadakadır. Misafire, ev sahibini günaha sokuncaya kadar yanında kalması hoş değildir. Tekrar sordular: "Misafir ev sahibini nasıl günaha sokar?" Aleyhissalatu vesselam açıkladı: "Adamın yanında ikamet eder kalır, halbuki kendisine ikram edecek bir şeyi yoktur."

Kaynak: Buhari, Edeb 85, 31, Rikak 23; Müslim, Lukata 77, 48); Muvatta, Sıfatu'n-Nebiyy 22, (2, 929); Ebu D

Üst Alt