Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056

Bugün VEFAT YILDÖNÜMÜ OLMASI MÜNASEBETİYLE,
hala hadis anlatan zikir yaptıran sesi kulağımdan gitmeyen HOCAEFENDİYİ RAHMETLE ANIYORUM...:gul:

ALLAH MEKANINI CENNET DERECESİNİ ALA KILSIN ,
BİZLERİDE ŞEFAATLERİNDEN MAHRUM BIRAKMASIN inş. :gul:

Mahmud Esad Coşan kimdir?
Mahmud Esad Coşan, 1938 yılında Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin Ahmetçe köyünde doğdu.
Babası Halil Necâti Efendi, annesi ise Şâdiye Hanım'dır. Coşan'ın soyu anne-baba tarafından Buhàra'dan Çanakkale'ye göç etmiş seyyidlere dayanır.

İstanbul'a taşınan Esad Coşan hocaefendi ilkokuldan sonra Vefa Lisesi'ni bitirdi.
1960 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi Bölümü'nü bitirdi. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'ne asistan olarak giren Coşan sırayla doktor, doçent ve profesörlük ünvânlarını aldı.
Mehmed Zâhid Kotku Hazretleri'nin sohbetlerine devam eden Halil Necati Efendi oğlu Esad Coşan hocaefendiyi de ilim ehlinin sohbet halkasına katıldı.
Mehmed Zahid Kotku hazretlerinin yakın ilgi ve muhabbetine muhatap olan Esad Efendi daha sonra onun damadı oldu.
1980 yılında M. Zahit Kotku'nun vefatından sonra da ilim ve irşad görevinin başına geçti.
Mahmud Esad Coşan hocaefendi tasavvuf, ilim ve aksiyonu şahsında birleştirdi.
İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa'da hadis ve fıkıh enstitüleri açtırdı.
Doğu dillerinden Arapça ve Farsça'yı, batı dillerinden Almanca ve İngilizce'yi bilmekteydi.
Üniversitede yüzlerce öğrenci yetiştiren Esad Coşan hocaefendi 1987 yılında emekli oldu.
4 Şubat 2001 tarihinde, damadı Prof.Dr. Ali Yücel Uyarel ile bir cami açılışı yapmak için Grifit şehrine giderken, Avustralya'da geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti.

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
⚘ *Hadis-i Şerif* ⚘
Ibn Abbas (R.anh) den rivayetle;
Efendimiz (S.a.v) buyuruyor ki;
*Kim bir müslümanı sevindirirse, muhakkak beni sevindirmiş olur. Kim ki beni sevindirir, Allah indinde bir anlaşma sahibi olur. Kiminki Allah huzurunda bir anlaşması olur, cehennem ateşi asla ona değmez.*
Neden?
????
Müslümanların velisi, sahibi Peygamber Efendimiz de onun için. Sen kendini sahipsiz mi sanıyorsun veyahut karşındaki Müslümanı sahipsiz mi sanıyorsun; hepimizin arkasında Resûlullah'ın şefkatı, sevgisi var.
⚘ *Gönül almaya çalışın, kalp yapmaya çalışın. Böyle yapınca Resûlullah'ı sevindirmiş olursunuz, Allah ile ahit yapmış olursunuz; cehennem ateşi size asla tesir etmez.*
‼

*Mahmud Es'ad Coşan (Rh.a.)*
AKRA FM | HADİSLER DERYASI ⚘

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
Bu güzel ülke bizim, bize mübarek ecdadımızın emanet ve yadigarı! Bu muazzam yeraltı ve yerüstü servetleri, şanlı tarih ve zengin kültür hazineleri bizim öz malımız! Herbirimiz bu bakımdan dünyanın en zengin, en talihli, en şerefli insanlarıyız; cümle cihan halkı bize gıpta ediyor, rakipler ve hasımlar hasetlerinden çatlıyor.
Hepimizin elinde bu paha biçilmez, muhteşem ve şaheser varlıkların sahipliği, milli ortaklığı ve manevi hissedarlığı var. Elhamdülillah! Çok şükür yüce Rabbımıza! O halde bu göz kamaştırıcı hazinelerimizi, bu bereketli ve değerli topraklarımızı düşmanlara, hasım ve rakiplere, hain ve hırsızlara kaptırmamak için gözümüzü dört açmalı, göreve koşmalı, gereken her türlü tedbiri zamanında almalıyız.
İSLAM EKİM 93
Prof.Dr.Mahmud Es'ad COŞAN RhA

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
Allah-u Teàlâ Hazretleri, hepimizi İslâm’ı iyi bilen kullarından
eylesin... Görüyorsunuz, İslâm’ı bildikçe insanın neşesi artıyor,
ümidi yükseliyor, imanı kuvvetleniyor... İlim çok güzel bir şey,
İslâm çok büyük bir nimet... Hadis-i şerifleri okudukça, İslâm’ın
ne kadar büyük bir nimet olduğunu görüyoruz.
Onun için, Allah bizim ilmimizi, irfanımızı arttırsın,
nimetlerimizi arttırsın... Şükrümüzü, hamdimizi de güzel yapmayı
nasib eylesin... Şükrümüzü, hamdimizi de arttırsın... Her gününüz
mübarek olsun, hayırlı olsun, mutlu olsun...
Sevgili dinleyiciler, Allah-u Teàlâ Hazretleri sizi hem dünyada
hem ahirette aziz ve bahtiyar eylesin... Dünyada sıhhat afiyet,
huzur ve saadetle yaşamayı nasib eylesin... Ahirette de cennetiyle,
cemâliyle müşerref eylesin... Peygamber Efendimiz’e komşu
eylesin... Firdevs-i A’lâ’da rıdvân-ı ekberine vâsıl eylesin...
Cemâlini gören, selâmına mazhar olan kullarından eylesin
cümlenizi...
Sevgili Akra dinleyicileri, es-selâmü aleyküm ve rahmetu’llàhi
ve berekâtühû!..
PRof.Dr.Mahmud Es'ad COŞAN Rh.A
31. 05. 1996 - İstanbul

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
"Nereye dönüş yapmalıyız? Güzelliğe, fazilete, iyiliğe, Allah'ın sevdiği yola, Allah'ın sevdiği bir insan olmaya..."
-Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
İslâm ciddîdir, İslâm oyuncak değildir. İslâm pazarlık mevzuu da değildir ve İslâm olmanın şakası yoktur. Ben şakacıktan iyi müslüman oldum diyemezsiniz, bu iş ciddîdir; tam müslüman olmak zorundasınız. Allah-u Teâlâ Hazretleri'nin bize eyvallahı yoktur, bir ihtiyacı, mecburiyeti yoktur; bizim Allah-u Teâlâ Hazretleri'ne sonsuz ihtiyacımız var... Rahmetine muhtacız, nimetine muhtacız, rızasını kazanmağa mecburuz.
Onun için aziz ve muhterem kardeşlerim, bizim ana cümlemiz, kafamıza gönlümüze yerleştirdiğimiz, yazdığımız ana cümle:
(İlâhî ente maksudî ve rıdàke matlûbî!) "Yâ Rabbi, benim maksudum sensin, ben senin rızanı kazanmak istiyorum!" cümlesidir. Bu zihniyete sahip olursak, kurtuluruz.
25. 12. 1995 - Warrnambool
Victoria / AVUSTRALYA
Prof.Dr.Mahmud Es'ad COŞAN RhA

Üst Alt