Bu konuya cevap veren tüm arkadaslardan daha gec basladim. Forumunuzun adi gibi bende yeniden dogus animi anlatayim insaAllah.
Dogma büyüme yurt disinda yasiyorum. Kültür, dil ve din farkliligi arasinda gel gitlerlere bugünlerime geldim. Delikanli caglari sadece erkeklerde olmaz sanirim cünkü bende 'kanimin deli aktigi' zamanlar yasadim.
Yasim ilerledikce kendimi hayatimi yasam tarzimi herseyi sorgulamaya basladim. Yurt disinda olusum dinimi yasamama bir engel mi yoksa tam aksine bana faydasimi dokunuyor? Sahi ben dinimi ne derece yasiyorum? Okulda, iste, arakdas cevremde 'elhamdulillah müslümanim' diyorum ama bu sözü ne kadar yerine getiriyorum?
Bunu söylemekten biraz utaniyorum evet. Cünkü biliyorum dini acidan kendime bakacan olursam daha cok seyler ögrenem gerek daha yolun basindayim. Ama bu utanilacak bir sey mi? Üzülüyorum elbette kaybettigim yillarima. Ama Rabbim büyüktür.
Yillar gectikce icimde ki Allah aski katlanmaya basladi. Zatern her sene Ramazanda bir baska olurdum. Ramazani cok seviyorum. Öyle cok seviyorum ki kelimeler anlatmaya kafi gelmez.
19 yasimda Cemilk Tokpinarin Sabah Namazina Nasil kalkilir kitaibin okudum. Daha sonra Namaza basladim. Ilk namaz kilislarim hep heyecanli gecerdi. Acaba dogrumu kildim. Dogrumu hareket ettim. Acaba duayi dogrumu okudum.
Sonralari namazda aglamayi bile ögrendim. Bir cok kez hickira hickira Rabbime dert yandim. Sükürler olsun Rabbim dualari isitendir Rabbim dualari kabul edendir.
Suan aradan iki bucuk sene gecti. 19 yasimda ilk kez namaz kildim. Sonra bir süre biraktim. Yine gel gitler yasadim. Devamli olarak Rabbim kabul etsin bir bucuk iki senedir kiliyorum yanilmiyorsam. InsaAllah devamida gelir.
InsaAllah kaza namazlarimi kilacak kadar ömrüm yeter. InsaAllah Rabbim namazlarimi dosdogru kilmayi nasip eyler. InsaAllah bir daha birakmamak üzere kilmak nasip olur.
Rabbim Senin yolundan ayirma insaAllah.