Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
KIRKBEŞİNCİ TAVSİYE
İNSANLARIN EN DEĞERLİSİ

Ebu Said el-Hudri(ra) anlatır:Bir adam:" Ya Rasulellah insanların hangisi daha faziletlidir?" dedi. O da şöyle buyurdu:" Mü'min olan ve canıyla malıyla Allah yolunda cihad edendir. " Adam:" Sonra kim?" dedi. O da:" Vadilerden bir vadiye çekilmiş Rabbine ibadet eden bir adamdır" dedi. Diğer bir rivayette ise:" Allah'tan sakınır, insanları da şerrinden dolayı bırakır. " (Buhari, Müslim).
Yine Ebu Said el-Hudri(ra) Rasulullah(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:" Müslüman bir adamın en hayırlı malıkoyunları olupta dinini fitnelerden kurtarmak için dağların tepelerine, kenar bölgelere onları sürüp götüreceği yakındır. " (Buhari).

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
KIRKALTINCI TAVSİYE
OTURULAN MECLİSİN KEFFARETİ

Ebu Hureyre(ra) Rasulullah(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: " Kim bir mecliste otururda o mecliste şamata ve bağrışmalar çok olurda o kişi bu meclisinden kalkmadan önce:" Sübhanekellahümme bi Hamdike Eşhedü enlailahe illa ente Estağfiruke ve etûbü ileyke" derse bu meclisinde olan şeyleri ondan affolunur. " (Ebu Davud, Tirmizi, Nesei, İbn-i Hibban).

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
KIRKYEDİNCİ TAVSİYE
TESBİH'in FAZİLETİ HAKKINDA

Ebu Zer (ra) anlatır:" Rasulullah(sav) bana, " sözün Allah'a en sevimli olanını sana bildireyim mi?" dedi. Ben de: " Ya Rasulellah sözün Allah'a en sevimli olanını bana bildir" dedim. O da şöyle buyurdu: " Allah Taala'ya sözün en sevimlisi, " Sübhanellahi ve bi Hamdihi" dir, buyurdu. " (Müslim, Nesei).
Yine Müslim'in rivayetinde Rasulullah (sav)'e: " Hangi söz daha faziletlidir" diye sorulduğu ve O'nun da şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:" Allah'ın melekleri ve kulları için seçtiği" Sübhanellahi ve bi Hamdihi" dir. "
Abdullah b. Amr (ra) Rasulullah(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: " Kim, "Sübhanellahi ve bi hamdihi", derse ona cennette bir hurma ağacı dikilir. " (El-Bezzar).
Ebu Hureyre(ra) Rasulullah(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:" "Sübhanellahi ve bi Hamdihi, Sübhanellahi'l-Azim", dile hafif mizanda ağır ve Rahman'a sevimli gelen iki sözdür. " (Buhari, Müslim, Tirmizi).

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
KIRKSEKİZİNCİ TAVSİYE
SEYYİDİ'L İSTİĞFAR

Seddad b. Evs(ra) Peygamber(sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:" Seyyidül İstiğfar (İstiğfar ve tevbenin en kıymetlisi) kulun şöyle demesidir:" Allahümme ente Rabbi la İlahe illa ente HalaktenR ve enne Abduke ve ene ala Ahdike ve va'dike mesteta'tu Euzü bike min şerri ma sana'tü ebû ü leke bini'metike aleyye ve ebu ü bi zenbi fağfirli fe innehü la yeğfiru'z-zunübe illa ente" . Kim bunu inanarak gündüz söylerse ve de bugünde akşamdan önce vefat ederse o cennet ehlinden olur. Kim de bunu inanarak gece söylerse ve de bu gecede sabahtan önce vefat ederse o cennet ehlinden olur. " (Buhari).

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
KIRKDOKUZUNCU TAVSİYE
CENNET AĞACI

Ebu Hureyre(ra) ağaç dikerken kendisine Hz. Peygamber(sav)'in uğradığını ve şöyle dediğini rivayet etmiştir:" Ey Ebu Hureyre ne dikiyorsun?" . Ben de:" Ağaç dikiyorum" dedim. O da:" Ben sana bundan daha hayırlı ağacı göstereyim mi?. "Sübhanellahi ve'l-Handülillahi vela ilahe İllallahü vallahü ekber"dir ki bu duanın her defasında cennette sana bir ağaç dikilir. " (ibn-i Mace, Hakim).

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ELLİNCİ TAVSİYE
AKREP SOKMASINA KARŞI KORUNMA

Ebu hureyre(ra) anlatır:" Bir adam Peygamber(sav)'e geldi ve:" Ya Rasulellah dün beni ısıran akrepten neler çektim bir bilsen" dedi. Bunun üzerine O da şöyle dedi: " Bak akşama çıktığınde eğer, " Euzü bi kelimatillahi et-Tammeti min şerri ma Halak" diye dua etseydin sana zarar vermezdi. " (Muvatta, Müslim, Tirmizi).
Tirmizi'nin rivayetinde ibare şu şekildedir:" Kim akşama çıktığında üç defa, " euzü bi kelimatillahi et-Tammeti min şerri ma Halaka" diye dua ederse ona bu gecede zehirli mahlukat zarar veremez. " Süheyl der ki:" Aileme bu duayı öğrenmişti. Her gece okuyorlardı. Bu sırada bir cariyeyi haşere sokmuştu, ama o hiçbir acı duymadı. "

Üst Alt