Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
şeyh MUHAMMED EL HAZNEVİ K.S nun halifesi ve oğlu şeyh MUHAMMED MUTA'A HAZNEVİ k.s nun sohbetinden bir alinti..

Değerli kardeşlerim!Ben,ülkemizde ve tüm ülkelerde olan babamın ve Şeyh'imin mensupları olan sizler!Babamın halis ve Allah'a doğru olan davasında,İslam'ın en üstün kurallarını yaymasında,metodu ve sireti dünya menfaatlarından, istismardan, siyasi konulardan uzak olduğu için, ona bu ali hizmeti için müsadelerini ve imkanlarını esirgemeyen devlet erkanlarımıza tümümüz borçluyuz. Onlar babamın ve Şeyhin yolu ve adabı, siyasetten, istismardan ve dünya menfaatlerinden uzak olduğundandır ki müsaadelerini ve imkanlarını esirgememişlerdir.Onlara ehli vefa olarak,Yüce Allah'tan niyaz ediyorum ki kendilerine uzun ömürler versin.Milletimizin müdafası için, milletimize hayırlı hizmetlerin yapılması için milletimizin üstün şan ve şerefinin yüceltmesi için kendilerine yardım, güç, kuvvet, ihsan eylesin.

Şeyh hazretlerine karşı olan bu sadık muhabbetinize, eşsiz vefanıza ve bilhusus sevgiyle, ihlasla,babamın omuzlarıma yüklediği bu ağır yükün mesuliyetinde,his ve şuurumu arttıran bu iltifatınıza karşı tekrar şükranlarımı sunuyorum.Tüm gayretimi, tüm takatimi ve vakitlerimi babamın yolunu muhafaza etmek için,onun aydınlatıcı, tertemiz bir elbise şeklindeki adaplarını koruyarak,yaymak için harcamam ve kalbimde dünya sevgisi, gurur olmaması, nefsin istek ve arzularına tabi olmamam için ,
hepinizin bana duada bulunmanızı rica ve temenni ediyorum.
Ve yüce Allah'tan yine temenni ediyorum ki ; dünya sevgisi,gurur ve nefsin istekleri kalbimde kılmasın.Onunla hayrı şerden ayıracak,hayra tabi olup,şerden uzak kalacak selim bir aklı,Yüce Allah(c.c.) fazl-u kereminden bize ihsan eylesin.Buraya gelmek için sarf ettiğiniz maddi masraflardan dolayı, kıyamet gününde ve dünyada sizleri kat kat mükafatlandırsın ve nice hayırların versin.Buraya gelirken gördüğünüz meşakkatleri hem dünyada hem ahirette mutluluk ve rahatlığa tebdil eylesin.Şüphesiz Rabbim her şeye kadirdir. Hazreti peygambere aline ve ashabına salat ve selam olsun.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
buda kendisi ŞEYH MUHAMMED MUTA'A HAZNEVİ K.S
SMM.jpg

MEVLAM bizleri onlarin dualarindan mahrum etmesin

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
smsohbet2.jpg

RABBİM bizleri ALLAh i sevenleri bile seven kullarindan etsin...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İnsan ALLAH'ın rızası olan şeylerle ilgilenmelidir. Kalbi her zaman yaralı olmalı ve ALLAH'ın kendisinden razı olması konusunda hüzünlü olmalıdır.

allah razı olsun hepsi birbirinden değerli sözler rabbim onlardan ayırmasın biz kullarını onlara benzemek ne güzel şey.Onların halleri ile hallenen kularından etsin.Amin

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
İnsan yaptığı işlerde ALLAH'ın rızasını kastederse mutlaka başarıya ulaşır. Eğer dünya menfaatlerini kastederse başarıya ulaşamaz. İnsanın niyeti ALLAH'ın rızası olursa, Cenab-ı ALLAH onun için bütün kapıları açar.

Rabbim razı olsun...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
smsohbet1.jpg

Ey Nefs ! Sen değerli eşyaları ucuza almak istiyorsun. Maalesef çalışmadan ve amelsiz o değerli eşyalara sahip olman mümkün değildir. İnsan bal yemeyi istiyorsa, bal almaya gittiği zaman arıların sokmasına tahammül etmesi gerekir. Maksuda ve matluba varabilmesi için mutlaka meşakkatlere, eziyetlere ve sıkıntılara tahammül etmesi gerekir.

berrak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
smsohbet3.jpg

Kendinizi iyi ve salih insanlara benzetin. Muhakkak ki salih insanlara benzemek kurtuluştur.

İnsan ALLAH'ın rızası olan şeylerle ilgilenmelidir. Kalbi her zaman yaralı olmalı ve ALLAH'ın kendisinden razı olması konusunda hüzünlü olmalıdır.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : berrak
smsohbet3.jpg

Kendinizi iyi ve salih insanlara benzetin. Muhakkak ki salih insanlara benzemek kurtuluştur.

eklemeler için ALLAH razı olsun

yüreğinize sağlık,

RABBİM cümlemizi ALLAH ın sadık dostları ile beraber olmayı,onlarla yaşamayı ve onlarla beraber haşretmeyi nasip ve müyesser kılsın,onların hayır dualarını alan kullardan etsin..AMİN..

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Şeyh Muhammed El Haznevi'ye Allah rahmet etsin..
İzmirde görevliyken benim camiye gelmişti bir kaç defa..Müftülüğün beni arayıp cuma namazını şeyhe kıldırmamamı istemelerine rağmen ben riske girip Cuma namazını kendilerine kıldırtmıştım..çok tşk etmişlerdi bana..ben kendilerine bağlı değilim ama cemaatimin hemen hemen hepsi ona bağlıydılar.. burada belirtmek isterim ki bu cemaatin müntesipleri şeyhi övmede ifrata kaçiyorlar..Allah ıslah etsin cümlemizi..amin

Üst Alt