Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
hekimoglu kardesim,

biraz yardim edeyim arkadaslara iznin varsa

Eshâb-i kirâm ona
"El Mücâhidü fillah" derdi...

"Allah Allah!.." diye çarpisirken kilici kirildi. O anda sevgili Peygamberimiz,
ona bir hurma dali uzatarak, savasa devam etmesini buyurdu.
Bu dal bir mu’cize olarak kiliç oldu ve önüne geleni kesmeye basladi.
Birçok düsmani öldürdü."

Daha sonra bu kiliç, vârisleri elinde uzun seneler kaldi.
En son bir Türk kumandani, iki yüz altina bunu satin almistir.

evet simdi bulacaklardir bu sahabeyi dostlarimiz...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
hekimoğlu kardeşim

Hubeyb Bin Adiyy (r.a.) mı? acaba

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
heralde büyük ihtimal buldum kardeşim

Abdullah b. Cahş demi

Abdullah b. Cahş ile Sa'd b. Ebî Vakkas, Uhud Harbi'nin alabildiğine kızıştığı bir sırada karşı karşıya gelir. Hazreti Abdullah, arkadaşının elinden tutar ve hızla bir yere doğru sürükler. Büyükçe bir taşın altına giderler. Hazreti Sa'd'a, "Sen duat et, ben âmin diyeyim; ben dua edeyim, sen âmin de." der. Önce Hz. Sa'd dua eder: "Allah'ım, benim karşıma güçlü bir kâfir çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra onu mağlûp edip sevabını alayım ve Resûlüllah'ın karşısına gazilik şerefiyle çıkayım.." Abdullah b. Cahş, onun bu duasına "Âmin" derken bakışları, daha başka bir buuda kaymıştır. Gözleri âdeta etrafında olup bitenleri görmüyordur. O, şöyle dua eder: "Allah'ım, benim karşıma da güçlü bir kâfir çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım ve önce gazilik unvanını alayım. Ardından, o beni şehid etsin. Ağzımı, burnumu, gözümü, kulağımı kessin ve Senin huzuruna öyle geleyim. Sen bana sor: 'Abdullah, ağzını, burnunu, gözünü, kulağını ne yaptın?' Ben de Sana cevap vereyim: 'Allah'ım, ben onlarla dünyada iken çok günah işledim. Onların şükrünü eda edemedim. Huzuruna öyle günahkâr âzâlarla gelmek de istemedim ve onları Senin uğruna döküp öyle geldim.' Sa'd b. Ebî Vakkas: 'Ben de' der, 'beynimi donduran bu duaya âmin dedim.' Sonra her ikimiz de düşman saflarına daldık. Allah'a kasem ederim, ben ne için dua etmişsem, onu aynen gördüm. Savaş bitince de Abdullah ibn Cahş'ı aradım. Baktım o da duasında istediklerini aynen elde etmiş; ne dudağı kalmış ne de burnu. Karnında mızraklar dönüp durmuş ve bağırsakları da deşilmiş." (İbn Hacer, el-İsâbe, 1/186)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
bir tane daha benden geliyor inşallah

Bizans ordu komutanı olarak, Halit Bin Velit komutasındaki İslam ordusunun karşısına
gelip Hz. Halitle görüştükten sonra müslüman olup aynı günkü komutanı olduğu orduya
karşı savaşıp sadece bir saat müslümanlığı esnasında gusül, şahadet, iki rekat namaz ve
cihadı yerine getirip adını dahi değiştirmeye vakit bulamadan şehit olan insan kimdir?

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ABDULLAH BiN CAHS

ismini bilen fzehra ablamizi tebrik ederim...

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Original von fzehra
bir tane daha benden geliyor inþallah

Bizans ordu komutaný olarak, Halit Bin Velit komutasýndaki Ýslam ordusunun karþýsýna
gelip Hz. Halitle görüþtükten sonra müslüman olup ayný günkü komutaný olduðu orduya
karþý savaþýp sadece bir saat müslümanlýðý esnasýnda gusül, þahadet, iki rekat namaz ve
cihadý yerine getirip adýný dahi deðiþtirmeye vakit bulamadan þehit olan insan kimdir?

Rum kumandanlarından Yorgi

Üst Alt