Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Tesettür Anlayışınız nedir?

• Kullanılan toplam oy
    57

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
başörtü-pardesü diyorum çnki bn bu halle hem halim amma çarşaf-pardesüyede hiçbir itirazım olamaz zaten.

ihda

Edep_Ya_Hu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
türban-başörtü diye oyladık inseALLAH

Aslında;

Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Rabbim emredilene uygun amel etmeyi nasip eylesin

emeginize sağlık

Hak-Aşığı

aşkına talibim ALLAH'ım

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
ben çarcaf a oy verdim ins..
bence bi kadın icin en güzel örtünme carcaftır
ihda ablamın dedigine katılıyorum ama carcaf en güzelii cünkü eger türban perdesü olursa haramlara bakıp günah islemek daha süpheli bi kadını en güzel günahlardan koruyup göeten carcafıdır zaten carcaf her nefsin taşıyacagı bir sorumluluk degildir carcaf ancak takca sahibi nefsine harb acmis ve nefsine hakim olmus bayanlarının karıdır
tabi ki herkessin tessetür anlayısı farklııdr ama bizim müslümanların işi birbirimize en güzelini önerip hatirlatıp ögretmek ins...
RABBİM bizleri ona c.c layık kul edip razı olacagı hayat sürdürmeyi nasip etsin cümlemize
ve ya RABBİ RAZI OLMADIGIN HAL VE HAREKET VE AMELLERDEN SANA SIGINIRIZ İNS.. AMİN AMİN AMİN

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
benim görüsüm türban ve bartüsü en güzeli aslinda bu bence islami kurallara göre giymek sarti ile müslüman temiz sIk ve zarif olmaliki kem gözlülere karsi devamli parmakla gösterilmel bence bu

konu icin tesekkürler

NİL1

ηє¢мєтüℓ ℓєуℓ

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Beşiktaş
Çarşafa oy verdim..ama parddesülü kardeşlerimizden tesettür kaidelerine uygun giyinenlerede hiç bir sözümüz olamaz...Çok beğendiğim takdir ettiğim arkadaşlarım var..Allah tesettürün hakkını vermeye çalışan tüm şuurlu kardeşlerimizden razı olsun...

Hansa

Lailahe İllallah..

Aldığı Beğeniler
7
Takım
Diğer
esselamu aleyküm ve rahmetullah

...
çok özür dileyerek ve belkide haddim olmayarak bir hususu belirtmek istiyorum..
elbetteki uygun olan.. pardesudur çarşaftır.. yeterki bizler muhafaza etmesini bilelim..
..
ama bazı kardeşlerim öylesi üslup kullanmışki..
bu durum canımı çok yakıyor lütfen arkadaşlar.. inanın sizleri çok iyi anlıyorum..
ve belkide bu konuda düşündüklerimiz duygularımız hep aynı.. sonuçda bilinen belli..
ama öyle birşeyki bizim aramıza yeni yeni giren kardeşlerimiz var.. ve bu insanlar bizi örnek alarak belkide bu dünyanın büyük bir yükünü gögüslüyorlar..
..
en basitinden
3yıldır aynı sınıfı paylaştığım bir arkadaşım vardı.. nahoş hareketler sergileyen.. kesinlikle hiç bir davranışıyla onaylamadığım bir karakterdi..
4. sınıfta tevafuken arkalı önlü oturmaya başlayınca. okulların kapanmasına az bir süre kala.. 'ben kapanmak istiyorum ama benim çevremde tek bir kapalı yok.' ..gibisinden konuşmaya başladı. bu kardeşimiz mini etekler giyebilen birisiydi.. 'babam terzidir ama bana kesinlikle mini etek dikmez .. ama giymemede kızmaz ' derdi.. başını örter fotoğraf çekilir getirir bize büyük bir sevinçle ve aynı zamanda ayrı bir hüzünle gösterirdi 'nasıl olmuşum? yakışmış mı? ' diye düşüncelerimizi almak isterdi.. ve ona hoşuna gidebilecek her sözü sarfederdik.. çünkü güzelliğine düşkün bir kardeşimizdi..
..
yani demek istediğim..
lütfen kardeşlerim size yalvarıyorum yaklaşımlarımızı kontrol altına alalım.. bizler hoş görülü olmaya çalışalım.. herşey bir anda olmuyor.. heleki böyle kardeşlerimiz için inanın bu sert tavırlarımız işimizi dahaDa sarpa sarıyor.. biz öyle yaşayalım Ki ve öylesi hoş görülü olalımKi insanlarımız pantolon tunikden başlasınlar işe zamanla hakikatler kavranmaya başlandıkça olacakdır doğru olan....
...
bizler ayarlayamadığımız üslupLarımızla nicelerini kaybettik.....
...
inanın sizler kadar benimde canım yanıyor.. sokakda gördüğümüz ablalarımızın bacılarımızın halleri ağlatıyor insanı..
ama hiç birşey bilmeden adım atan kardeşlerimiz için sert tavırları kesinlikle kabullenemiyorum..
BİLSEYDİLER..YapmazLArdı.. Bİlmiyorlar..(o zaman üslubunca öğretmekDe bizLEre düşüyor.. )
..

muhabbetle efendim..

Üst Alt