Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

islamca

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
s.a

dostlar kuranı kerimi arapça okuyalım lakin anlamını bilerek okumak kşiye takva ve rahmanın o surede bize ne anlatmak istediğini kzandırır

Ve Kur'an'ı ağır ağır, düşüne düşüne oku! (MÜZZEMMİL suresi 4. ayet)

kuran hayatımızdaki inanışa yön verilmek için indirilmiş bir kitapdır

kuranın indiriliş gayelerine bakarsak hepsinin anlama yolundan geçtiği aşikardır

14 İbrahim 52 :

52 Bu (Kur'ân), insanlara bir tebliğdir. (İnsanlar), bununla uyarılsınlar; O'nun yalnız Tek tanrı olduğunu bilsinler ve sağduyu salipleri öğüt alsınlar diye (gönderilmiştir).

21 Enbiya 106 :

106 Şüphesiz bunda kulluk eden kimseler için yeterli bir öğüt vardır.

81 Tekvir 27-28 :

27 o alemlere öğüttür

28 Aranızdan doğru hareket etmek isteyen için;

10 Yunus 57 :

57 Ey insanlar, size Rabbinizden bir öğüt, göğüslerde olan(sıkıntılar)a şifa ve inananlara bir yol gösterici ve rahmet gelmiştir.

son sözüm rabbimiz kuranı anlamamız için indirmiştir elbette kuranı okucaz lakin okurken mutlak surette anlamalıyız ayrıca rabbimizin kuranı indirmesi gayesi sadece insanların doğru yolu bulması öğüt alması kalplerindeki sıkıntıyı onunla gidermesi onunla Allahjı zikretmesi onunla tesbih(ismini her türlü kötü sözden tenzih etmek )etmek için

bu anlamların dışında Allah bizden başka bir şey istemiyor inanın bana kuran kalbi mutmainleştirir zira ayette kalpler Allahın zikredilmesi ile mutmainleşir der zikr kuranın bir ismidir

selam ve sevgi ile kalınız dostlarım

islamca

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
inş.kardeşim maksadımız rabbimizi anlamak

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
cok faydaLi bir site...
Rahman emegi gecenLerdende bize uLa$tiranLardanda razi oLsun insaALLAH...

zeyhati

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
paylaşım için teşekkürler...

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Çok güzel bi paylaşım,
Tecvidli olması ayrıca güzel,
Allah razı olsun.

esinti61

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
istediğim birşey için yasin suresini adak adamıştım.isteğim oldu Yasin suresini ezberlemeye çalışıyordum bilsaydan yardım alacağım yer ararken bu siteyi buldum ve üye oldum .çok faydası olacağını düşünüyorum inşallah ezberleyebilirim Allah 'ım bana nasip eder inşllh ezberlemeyi.sizden de ALLAH'ım razı olsun...

MalcolmX61

İyi olmaya çalışan biri

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Allahım bugün yaptığın dualarını kabul eylesin.

Hızlı ezberlemek için bir yol daha var kardeşlerim. Yasin 6 sayfa ya, bulabilirseniz 6 farklı okuyandan(Abdussamed vs) her bir sayfayı dinleyin. Allah'ın izniyle aklınızda kalacağına dair yemin edebilirim.

Üst Alt