Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
557206_10150767443891189_344878306188_11832034_1960122271_n.jpg

‎1 Nisan şakasının arkasında ki gerçek bu şakayı yapmadan önce düşünün. (bilmeye...nler için) 1 Nisan şakasının tarihçesi:
15. yüzyılın sonlarında,... Haçlı ordusu İspanya daki Endülüs müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

...En sonunda 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil; Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.

Bunun üzerine Müslümanlar Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz... dediklerinde Haçlı ordusu komutanı Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur diye cevap verir ve BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ORADA ŞEHİT EDİLİR.

İşte o gün bugündür 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır.

Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır..​

ozan

Siyah Sancak

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Diğer
Allah razı olsun..
bizim toplumumuza bu tarz günleri(1 nisan,sevgililer günü,yılbaşı) empoze edip resmen bizle dalga geçilmekte ve halkımızda bunlara okadar açık ki anlatsakta anlamıyorlar..

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Allah sizden de razı olsun

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Bilgilendirdin icin Allah razi olsun canim..

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
rica ederim cankenarı

Aşikar

Allah de ve sus!!!!

Aldığı Beğeniler
2,332
Takım
Diğer
oldum olası 1 nisan şakalrını sevmedim sevmemde inşallah.geçen sene hiç samimi olmadığım bir insan bana öyle bir şaka yaptı ki yüreğime iniyordu nerdeyse o şaka..ama pişman ettirdim onu şakasından ötürü..sanmıyorum ki benden sonra kimseye 1 nisanda şaka yapsın...çok gereksiz ve anlamsız bir durum...

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
rica ederim yorumlarınıza sağlık

Ab-î Revan

/\ S Ü V E Y D A /\

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Fenerbahçe
kardeşim allah razı olsun senden.bu bilgilendirme için teşekkür ederim...

Üst Alt