Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

siyahinci

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
BABAMI İSTİYORUM!!

Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki çocuğunu kapının önünde beklerken buldu.
Çocuk babasına,
"Baba bir saatte ne kadar para kazanıyorsun" diye sordu... Zaten yorgun gelen adam,
"Bu senin işin değil" diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk
"Babacım lütfen, bilmek istiyorum" diye üsteledi.
Adam "İllâ da bilmek istiyorsan 20 milyon" diye cevap verdi.
Bunun üzerine çocuk "Peki bana 10 milyon borç verir misin" diye sordu.
Adam iyice sinirlenip; "Benim senin saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok. Hadi, derhal odana git ve kapını kapat" dedi.
Çocuk sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı.
Adam sinirli sinirli "Bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder." diye düşündü.
Aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşti ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşündü, "Belki de gerçekten lazımdı"..
Yukarı çocuğunun odasına çıktı ve kapıyı açtı..
Yatağında olan çocuğa, "Uyuyor musun" diye sordu. Çocuk "Hayır" diye cevap verdi..."Al bakalım, istediğin 10 milyon. Sana az önce sert davrandığım için üzgünüm. Ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim" dedi...
Çocuk sevinçle haykırdı, "Teşekkürler babacığım"...
Hemen yastığının altından diğer buruşuk paraları çıkardı. Adamın suratına baktı ve yavaşça paraları saydı. Bunu gören adam iyice sinirlenerek, "Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?...
Benim, senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok" diye kızdı... Çocuk "Param vardı
ama yeterince yoktu " dedi ve yüzünde mahcup bir gülücükle paraları babasına uzattı; "İşte 20 milyon...Şimdi bir saatini alabilir miyim babacım?..."

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Bunu daha önceden bir kaç yerede okumuştum hoş bir yazı ellerine saglık..

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
saolun hikaye için.
çocuğun gelişiminde, hele erkek çocuğun gelişiminde babanın rolü önemlidir.Ne kadar yoğun bir iş yaşamı olursa olsun çocuklara ayrılacak bir saatlik bir süre, onlarla bir aktiviteyi paylaşmak, onları dinlemek, onları anlamaya çalışmak çok önemli...keşke anne ve babaların hepsi bilinçli olsalardı bu konuda.

siyahinci

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
Ne kadar yoğun bir iş yaşamı olursa olsun çocuklara ayrılacak bir saatlik bir süre, onlarla bir aktiviteyi paylaşmak, onları dinlemek, onları anlamaya çalışmak çok önemli...keşke anne ve babaların hepsi bilinçli olsalardı bu konuda

keske ama bizler bilincli birer evebeyn olursak bizden sonra gelenlerde bilinçli yetişecekrir.

yorumlarınız için tsk ederim
slm ve dua ile...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Evet maalesef günümüzde ebeveynlerin bu eksikliği var yeterince evladlarena zaman ayırmıyorlar buda hayatin getirdiği zorluklardan olsa gerek.

rabbim affetsin.paylaşımın için sağol kardeşim.

siyahinci

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
sizler yorumlar için saolun

rabbim evebeynleri evlatlarıyla
evlatlarıda anne babasıyla imtahan etmesin.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ALLAH cc razı olsun çok duygulandım o çocuğun yerinde olmak istemezdim.

Bir kimsenin yakınlarının geçimini sağlarken öncelik vereceği kimseler hadis-i şerifte şöyle belirlenmiştir: Ebû Hûreyre (r.a) nakleder: "Bir adam Resûlullah (s.a.s)'a gelerek şöyle dedi: Ey Allah'ın elçisi! Benim yanımda bir dinar para var, nereye sarfedeyim? Hz. Peygamber; "Kendi ihtiyacın için sarfet" buyurdu. Adam: "Yanımda başka bir dinar daha var" dedi. Hz. Peygamber; Eşine sarfet" buyurdu. Adam dedi: "Başka bir dinar daha var". Hz. Peygamber; "Çocuklarına sarfet" buyurdu. Adam:

"Bir dinar daha var" dedi. Hz. Peygamber, onu da hizmetçisine harcamasını söyledi. Son bir dinar daha olduğunu söyleyince de; "Sen onu nereye harcayacağını daha iyi bilirsin" buyurarak, bu konuda onu serbest bıraktı" (Ahmed b. Hanbel, II, 251, 471; Nesâî, Zekât, 54).

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
saolasın kardesım bende daha onc ebunu bıcok kes okudum ve ınsanın yuregı ıncınıyor ve j-hemen sukre duruyor ınsan...paylasım ıcın saol...

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
evet yıllar öncede okmuş etkilenmiştim..konu itibariyle çok güzel..
o zamanlar acemilik dönemlerimde bu yazıyla ilgili bir slaytı sizlerle paylaşmak istiyorum..

tıkla

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Babalar ve çocukları ve onlar arasındaki iletişim insanın bir ömrünü etkiler......
İletişim ağlarını güçlü kuran babaların evlatları daha faydalı ve hayırlı olmakta.....

Üst Alt