Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Özgün Konu

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
105 Sene Evvel Çanakkale Siperlerinde
Ramazan-ı Şerife Dair Bir Mektup

" Benim güzel kızım, Bu gün Temmuz 14, Ramazan’ın ikinci günü. . Şeyhülislam oruç tutmayabilirsiniz diye fetva yayınladı.
Ama benim içim rahat etmedi.
Oruca niyetlendim. Sahur vakti çalıların arasında iki kök çiriş (pırasadan daha küçük bir ot) buldum. Onlarla sahur ettim.
Gündüzü yeni siperler kazdık. Hiç susamadım. Taarruz arttı.Kafamızı çıkaramadık.

Akşam olunca bir asker ezan okudu.
Siperin içinde matara elden ele dolaştı.
Herkes orucunu su ile açtı.
Ben zannettim ki sadece ben oruçluyum.
Meğer bölüğün hepsi oruçluymuş.

Matara en son bana geldi.
Geldi ama ben kendimden utandım.
Arkadaşlarım hepsi sahursuz oruç tutmuşlar.
Ben ise iki çirişi yediğim için arkadaşlarıma karşı kendimi mahcup hissettim.

O gün oruçlu şehit olan Erzurumlu, Darendeli Yeniceli Memleketimizin her yerinden şehit olan arkadaşlarımın hakkını nasıl öderim diye gözyaşı döktüm…."

Ramazani Şerif ayimizin ve Orucun kıymetini bilmek dileğiyle.
Şimdi müslümanım diyen kardeşlerimizin oruç konusundaki hassasiyetine bakalım ve
Kur'an için Allah için bizim için kanını canını seve seve veren ecdadımızın yarın mahşerde yüzüne nasıl bakacağız...

Ramazanı şerifin son günlerinin bereketi feyzi üzerimize olsun dualarımız oruçlarınız kabul olsun ????

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
:gulgif: amin Allah razi olsun efendim.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Sudan sebeplerle oruç tutmayan insanlara okutmak lazım bu yazıları.

Yaşı 85 in üzerinde babaannemin. Birçok hastalığı da mevcut. Bir Ramazan gününde iftara yakın bir saatte, sıcak, açlık ve susuzluktan etkilenmiş kadıncağız.

Babaanne sen neden tutuyorsun. Hastasın, yaşlısın falan.

Verdiği cevap benim için çok değerliydi.
Oğlum, ya bir sonraki Ramazan'a ulaşamazsam..

Teşekkürler..

Nur34

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,761
amin Allah razi olsun efendim????

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Af af..
Utanç dolu hayatlar..

:aro:

A

Aram

Guest
Burada ters Bi algı var aslında. O zamanlar hiç imkan yoktu. İnsanlar zorluk içinde idi. Buda onları dine daha çok bağlı kılıyordu. Şu anda oruç tutan biri ben tahmin ediyorum o zamanlardan daha çok sevaba giriyor. Zira şu anda oruç tutmak daha zor. Çünkü o kadar çok rahatız ki nefis ve şeytan dört bir yandan bizi çevrelemiş. İstediğiimiz her yiyeceğe ulaşabiliyoruz. Teknoloji konfor ve lüks hayatımızda. Şu an biri hakkı ile Allah için oruç tutup sabahın köründe sıcacık yatağında kalkıp sahur yapabiliyorsa. 100 yıl önceki insanlardan daha çok sevaba giriyor.

• Beğen
Tepkiler: yz.
Üst Alt